Back to live bjuder in till livemusik i världsklass under fyra exklusiva spelningar för en begränsad publik i en tillfällig konsertlokal på Rådhustorget i Umeå. Back to live är ett initiativ av Visit Umeå för att möjliggöra en arena för livemusik i Umeå centrum, något som senaste tiden saknats av så väl lokala artister som Umeåbor. Till varje konsert finns möjlighet att köpa mat och alkoholfri dryck från restauranger i centrum.

Back to live

26 september - Deportees

Back to live avslutas med två spelningar av världsartisterna Deportees som består av Peder Stenberg, Anders Stenberg och Thomas Hedlund. Tillsammans kommer de bjuda på medryckande och hoppingivande musik. Kvällens middag levereras av Gotthards
Konsert ett: 18.00–19.30. Insläpp och mat från kl. 17.00
Konsert två: 21.00–22.30 Insläpp och mat från kl. 20.00
Konsertbiljett: 500:-
Mat + alkoholfri dryck: 180:-
Meny: Tre smakintensiva smårätter på härodlade grönsaker från krogens egna odlingar hos Brandts handelsträdgård på Västerhiske. Steam buns med sticky fried tofu, bakade betor med gomadare och majskolv Elotes. rökt smör, chili & parmesan

BOKA BILJETT HÄR 
 

Back to live
 

25 september - Jennie Abrahamson

Under fredagskvällen kommer Jennie Abrahamson till Umeå för att underhålla med sin musikaliska talang. Jennie började göra musik som 13-åring och har sedan dess spelat på internationella scener med bland annat världsartisterna Peter Gabriel och Sting.
Kvällens middag levereras av Tonka
Konsert ett: 18.00–19.30. Insläpp och mat från kl. 17.00 
Konsert två: 21.00-22.30. Insläpp och mat från 20.00
Konsertbiljett: 300:-
Mat + alkoholfri dryck: 179:-
Meny: Svampsallad - stekt, picklad & rå - kantarell, champinjon, västerbottenost, hasselnötter, quinoa, roman, vinägrett & karl-johancréme.

BOKA BILJETT HÄR 

Back to live
 

24 september - Halm

Andra akten sker av countrybandet Halm. Halm består av Johanna Sandgren, Lisa Johansson och Maja Lundgren tillsammans med William Eriksson och Gustav Nestander. Halm startades 2009 och har sedan dess spelat frekvent på stora och små scener landet runt. 
Kvällens middag levereras av Rex
Tid: 19.00–20.30. Insläpp och mat från kl. 18.00 
Konsertbiljett: 300:-
Mat + alkoholfri dryck: 180:-
Meny: Fransk potatissallad med gröna bönor, rimmad oxbringa och pepparrotskräm. 
Vegetariskt alt. rökt tofu

BOKA BILJETT HÄR 

Back to live
 

23 september - Samuel Ljungblahd

Back to live inleds med en spelning av Umeås stolthet Samuel Ljungblahd. Samuel kommer tillsammans med sitt band göra en stämningsfull konsert med vackra melodier. Samuel är född och uppvuxen i Umeå och är idag Skandinaviens största gospelartist. 
Kvällens middag levereras av Tapas
Tid: 19.00–20.30. Insläpp och mat från kl. 18.00 
Konsertbiljett: 400:-
Mat + alkoholfri dryck: 179:-
Meny: Ett urval av goda spanska smårätter
Att dricka till: Alkoholfri öl alt. lokal lingonläsk.

BOKA BILJETT HÄR 

 

 

Back to live
 

 

Övrig information:
Back to live följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förhåller sig till den rådande pandemin med hög säkerhet i åtanke. Arrangörerna har haft nära dialog med tillståndsmyndigheter så som polis och kommun för att minska risk för smittspridning. Det kommer var väl tilltagna avstånd mellan borden och en vakt utanför konserttältet om folksamling uppstår. Det kommer också finnas handsprit och möjlighet till att tvätta händer. Arrangörerna uppmanar även alla med minsta symptom att stanna hemma.

Lokalen är tillgänglig för personer med funktionshinder.

UÅ – Back to live arrangeras av Visit Umeå i samarbete med Tiljan.