Digitala steget riktar sig till alla besöksnäringsföretag som behöver höja sin digitala kunskap och närvaro.

De digitala verktygen för marknadsföring, informationsspridning och bokning inom besöksnäringen blir fler och fler. För små- och medelstora företag kan det ibland kännas svårt att hänga med i ”det senaste” och veta hur man kan optimera sin digitala närvaro för att skapa synlighet och affärer. Det saknas hos många en genomtänkt plan. Märkbart är att många turistföretagare ej är synliga på vitala digitala plattformar idag. Den globale resenären kan inte veta var företagen finns utan ett digitalt ansikte. Utifrån det ökade behovet av digital kompetens i Västerbotten som vi sett under flera år, kraftsamlar vi nu resurser för att kunna erbjuda besöksnäringen i Västerbotten att påbörja det digitala steget.

Digitala steget utgår från ditt företags behov och erbjuder verktyg för att skapa en fungerande hemsida med bokningsbara upplevelser, produkter och tjänster.

Satsningen ska ge förutsättningar för att du som turismföretagare ska kunna välja rätt kanaler och lära dig skapa innehåll till de kanaler och sociala medier du använder och styra din närvaro där till exempel genom annonsering och hantering av kundrecensioner.  

I projektet finns digitala strateger som arbetar sida vid sida med dig i ditt företag och tillsammans med kvalificerade experter erbjuds seminarier, workshops och anpassad utbildning bland annat inom:

  • Omvärldsbevakning

  • Facebook och Instagram

  • Tripadvisor

  • Hemsidor och bokningssystem

  • Att skapa innehåll/content såsom text och bild

  • Sökordsoptimering (SEO) och sökmotormarknadsföring (SEM)

  • Google My Business, Google Maps, Google Analytics
     

Ditt företag får även hjälp med att ta fram en handlingsplan och stöttar dig när du verkställer. 

Är du intresserad av att vara med?

Ta kontakt med:
Sara Gustavsson
Visit Umeå
+46 (0)70 266 24 23
[email protected]
 

Den 14 november är du välkommen att lyssna till en föreläsning med Marcus Eldh, en sann inspiratör som delar med sig av värdefull kunskap.
Marcus är naturturismföretagare och vinnare av Stora Turismpriset 2015. Läs mer om dagen och anmäl dig här!
 

Deltar du i projektet får ditt företag hjälp med att bli mera synligt, få fler kunder och därigenom öka försäljningen.

Du hittar ytterligare information här!

Välkommen att ta det digitala steget med oss!
 

 

 

EU-logga vänsterställd