Upptäck de lokala gårdsbutikerna!
Många av de gårdar och lokala matproducenter som levererar råvaror till stans restauranger kan besökas. Vi kan varmt rekommendera ett besök.

Norums fiskrökeri

Salteriet

Bland röda fiskebodar i Obbola säljs nyfångad fisk som levereras direkt av Salteriets fiskare. Sommartid säljs kalla fiskmåltider och smörgåsar att ta med sig eller avnjuta på bryggan. Läs mer här.
 

Åbrånets Limousin

En gårdsbutik och ett kafé belägen i vacker lantlig miljö vid Hörneån. Förutom ett lantbruk finns här även försäljning av gårdens egna delikata limousinkött och korv. Läs mer här.
 

Hälje gård

I gårdsbutiken strax utanför Umeå kan du handla kött och skinn från den egna gårdens får. Här finns också produkter från andra producenter i närområdet och ett brett utbud av aktiviteter. Läs mer här.

 

Leva gård

 

Familjen Hansen Charkuteri

Charkuteriet i Stöcksjö använder de allra bästa lokala råvarorna för att producera korv och andra charkprodukter med smak av Västerbotten. Läs mer här.
 

Norum Fiskrökeri

Jobbar med kvalitetsprodukter och förädlingen är genomtänkt ner till minsta detalj (bild). Här finns allt från havets läckerheter till tillbehören som  gör den enklaste måltiden till en fest. Läs mer här.

 

Vindelnrökt rökeri

Vid rökeriet i Vindeln finns en liten butik där du hittar Vindelnrökt i olika former. Lokala och norrländska produkter av hög kvalitet varieras utifrån säsong. Läs mer här.

 

Visit Umeå tipsar!

Gillar du Västerbottensost lika mycket som vi gör? Missa i så fall inte Ostens Lager i Ånäset. Där får du möjlighet att uppleva Västerbottensost med alla dina sinnen.
Läs mer här.