"Det finns en särskild sorts sammanhållning i hotell- och restaurangbranschen, och vårt team har fantastisk stämning"

Mitt jobb i besöksnäringen – Lina Fällman
 

Som hotelldirektör på Elite Hotel Mimer har Lina Fällman tagit verksamheten genom den tuffa coronapandemin och fått rycka in i allt från reception till städ och frukostservering. Nu är det full fart i hotellbranschen igen, och rekryteringsbehovet växer för varje dag. 

Hur mår hotellbranschen idag?
–    Det är högt tryck, både på hotell och konferensverksamheten. Många företag har ju legat lågt i två år och längtat efter fysiska möten, så bokningen går varm hos oss just nu. Vi ser att vi kommer att behöva utöka personalstyrkan på alla håll egentligen.

Vilka söker ni efter när ni rekryterar personal?
–    Vi är ju både hotell, restaurang och konferensanläggning, så vi söker alla typer av människor. Frukostservering, reception, kockar, städpersonal, servering konferensvärdar – det är ett stort team och väldigt varierade arbetsuppgifter.

Lina Fällman Elite Hotel Mimer

    "Det finns en särskild sorts sammanhållning i hotell- och restaurangbranschen, och vårt team har fantastisk stämning"

Och hur vet du att du hittat rätt person?
–    Ibland märker jag redan under en intervju att den här personen kanske sökt en viss tjänst men egentligen skulle passa ännu bättre i en annan roll. Det är ju det bästa med att ha en så bred verksamhet som vi har, våra medarbetare har utrymme att utvecklas och växa på plats. Viktigast av allt är att du verkligen vill jobba och lära dig nya saker.

Vad är det bästa med att jobba inom hotellbranschen?
–    Det händer alltid mycket, ingen dag är den andra lik och du får möta alla typer av människor. Det finns en särskild sorts sammanhållning i hotell- och restaurangbranschen, och vårt team har fantastisk stämning. Så bäst är helt klart människorna – både medarbetare och gäster.

Vilka är de största utmaningarna?
–    Nu kommer vi ju från en tid med coronapandemin då det var tufft i både hotell- och restaurangnäringen. Då gäller det att vara flexibel, och inte vara rädd att hugga in där det behövs. Jag har städat hotellrum, och stått i frukostservering, vår restaurangchef klev in som vaktmästare. Men överlag är det nog en attityd som krävs för att fungera i branschen, men får inte vara rädd för att jobba.

Det här är Lina Fällman
Ålder: 41 år
Från: Hörnefors
Bor: Hörnefors
Gör: Hotelldirektör på Elite Hotel Mimer
Bakgrund: Arbetat som sales area manager på Telia och som försäljningschef på Elite Hotel Mimer.