Påsken i Umeå centrum bjuder på alltifrån utsökt påskmat, påskpynt och familjeaktiviteter. Här har vi listat några aktiviteter som kommer förgylla din påsk.
Alla tips och aktiviteter var aktuella påsken 2022!

 

Påsk - Philip Avesand

Upplev påskstämningen i centrum 

Mitt på Renmarkstorget kommer den stora påskbjörken ta plats som varje år dekoreras med stora påskägg. I år kommer även Äppellunden pyntas med påskägg och skapa fin påskstämning i centrum. Det kommer också placeras ut både parkbänkar och vackra påskblommor längs med Kungsgatan, allt för att göra ditt besök i centrum så trevligt som möjligt.

 

Frukthörnan

 

Lyxa till det med påskens delikatesser 

Frukthörnan har Umeås bästa utbud av praliner och sötsaker. Här hittar du massor av lyxig choklad som passar perfekt att unna sig med under påskledigheten. Tehörnan har likaså fyllt på förrådet med smarrigt påskgodis som får det att vattnas i munnen. Hur låter tex silvermarmorerade lakritsägg och karamelliserad dulchechoklad?

Om du behöver något till påskbuffén kommer DUÅ lösa biffen. Delikatessbutiken har massor med godsaker till påsk som garanterat tillfredsställer även den mest kräsna gourmanden. Kanske ska du i år unna dig ett riktigt bra lamm?

 

Ät påskmat på centrums restauranger 

Flera restauranger erbjuder härlig påskmat. Slipp slitet i köket och få en fantastisk matupplevelse utan ansträngning. Här hittar du listan med alla restauranger som erbjuder påskmat. 

Navet

 

Spendera dagen i Navets Upplevelsebad

På Navet i centrala Umeå finns det upplevelser för både stora och små. Här kan ni ha skoj i vattenrutschkanor, klättervägg, vågmaskin, strömkanal, pluppbassäng, bubbelpool och ångbastu.

 

Utmana familjen i en trekamp

Påsken är som upplagd för aktivitet och det har O´learys tagit fasta på. Under påskledigheten har dom öppet hela spelvåningen så att du kan du utmana familjen i en rafflande trekamp i basket, shuffleboard och bowling. Restaurangen håller även extraöppet till kl. 02 under torsdag, fredag och lördag och erbjuder också gratis spel efter kl. 20 på självaste påskafton. Se O´Learys webbsida för mer information om alla deras aktiviteter. 
 

Gå på trollerishow med trollkarlen Jakob Ljungkvist

Som en avslutning på påsklovet kommer MVG gallerian bjuda in trollkarlen Jakob Ljungkvist. Den 23 april kl. 11-15 kommer han bjuda på sina magiska trick i gallerians huvudentré.Trollkarl - Utopia