Vi är fortfarande i en pandemi och tyvärr påverkas Rally Sweden av detta även i år. Det är viktigt att vi hjälps åt för att minska smittspridningen. Här får du information om vad du som besökare kan göra och vilka restriktioner som gäller. Vi uppdaterar informationen löpande.

Delta inte i evenemanget om du har symtom

Det är mycket viktigt att du inte besöker evenemanget om du känner förkylningssymtom. Testa dig om du känner symtom.

Här kan testa dig i Umeå

 

Reserestriktioner

För dig som är besökare och inte bosatt i Sverige är det viktigt att veta vilka internationella reserestriktioner som gäller.

Fr.o.m. 21 januari tar regeringen bort kravet på negativt covid-test utställt inom 48 timmar före inresa till Sverige. Detta underlättar för utländska besökare att ta sig in i Sverige. I Finland tar man bort inre gränskontroll fr.o.m. 1 februari.

Läs mer om de nya reserestriktionerna

 

Undvik trånga utrymmen

Vi har återigen regler gällande hur många människor som får vistas på en viss yta. Nuvarande krävs minst 10m²/person inomhus.

 

Håll avstånd

Det är viktigt att vi håller avstånd till varandra.  Byt plats om det blir för många personer omkring dig. Inomhus gäller minst 10m²/person.

 

Använd munskydd och undvik trängsel

Du som reser med kollektivtrafiken bör använda munskydd. Använd gärna munskydd även när du besöker handelsplatser eller andra platser med många besökare. Se till att du alltid har med dig ett eller flera munskydd.

 

Håll händerna rena

Tvätta händerna med tvål och vatten, men använd även handsprit. Handsprit finns på många allmänna platser och det finns små flaskor samt handservetter att köpa. 

 

Planera ditt restaurangbesök

Restaurangerna i Umeå följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer för att göra ditt besök tryggt och säkert. Servering sker vid bordet både på restauranger och barer. Boka bord i förväg och tänk på att ett sällskap får bestå av max åtta personer. 

Kontaktuppgifter till Umeås restauranger/barer

 

Följ rekommendationer och håll dig uppdaterad

På Folkhälsomyndighetens hemsida hittar du aktuell information.

Mer om rekommendationer

Mer om senaste uppdateringarna