Under rallyveckan kommer elever från Designhögskolan ställa ut rallybilar skapade av lera. I en lokal i Utopia kan du spana in framtidens fordonsdesign som ger en futuristisk och positiv vision om en hållbar motorsport.

Denna information är inte längre aktuell.

Under flera år i rad har Designhögskolan vid Umeå universitet rankats som en av världens bästa designutbildningar av bl.a. Business Week, iF och Red dot. Studenter och lärare kommer från hela världen för att bli en del av den internationella och inspirerande mötesplatsen som skolan erbjuder. 

Designhögskolan ger utbildningsprogram, forskarutbildning och kurser inom industridesign och tillhörande inriktningar. Där skapas innovativa verktyg och produkter som tar sig an morgondagens utmaningar.
 

UID-Miljö

uid-modell

Nu får vi en inblick i hur det kan se ut när några av framtidens designers arbetar med fordondesign. Med inspiration av det legendariska rally grupp B har eleverna tagit fram modeller som vill ompröva en rallybil i en hållbar framtid. En racingbils motorljud är en viktig del för åskådarupplevelsen och när bilarna nu är elektriska krävs det skräddarsydda designförslag som kan kompensera ljudet och ändå engagera och hänföra åskådarna. 

Under fem dagar kommer elevernas fordonsmodeller ställas ut i en lokal på entréplan våningen i Utopia gallerian. Modellerna är skapade i lera med hänsyn till realistiska framställanden vad gäller funktion, dimension och säkerhet samtidigt som de ger en futuristisk och positiv vision om hållbar motorsport. 

uid-visning

Vernissage

NÄR: Onsdag 23 februari 16:00

VAR: Utopia Shopping, entréplan

 

 

Utställning

NÄR: Torsdag - Fredag 24-25 februari 10:00 – 19:00, Lördag 26 februari 10:00-17:00, Söndag 27 februari 12:00-16:00 

VAR: Utopia Shopping, entréplan