Om något skulle hända är det viktigt att veta hur man kan få hjälp och var man ska höra av sig. Här finner du alla kontaktuppgifter ifall en olycka skulle ske. Du hittar också tips för att undvika olyckor och adresser till sjukhus/vårdplatser.

Den här informationen är inte längre aktuell.

Viktiga telefonnummer

 

112 - nödnummer vid fara för liv, egendom eller miljö

Detta nummer ringer du vid aktiv fara där du behöver omedelbar hjälp från ambulans, polis, räddningstjänst, flyg-, sjö-, fjällräddning, jourhavande präst eller giftinformation.

Vid viltolycka ska du alltid ringa 112. Längre ner finner du information om vad du ska göra vid en viltolycka.

 

114 14 - polisens nummer vid icke-akut händelse

Detta nummer ringer du om du vill tala med polisen om en nödsituation som inte är akut. Till exempel om du märker att någon brutit sig in i din bil eller om du har mer allmänna frågor.

 

1177 - nummer för vårdupplysning

Hit ringer du om du har frågor gällande hälsa som inte är akuta eller om du behöver hjälp att hitta rätt i vården.

 

113 13 - information om olyckor och kriser

Hit ringer du om du vill ha information gällande allvarliga olyckor. Till exempel hur en trafikolycka kan påverka framkomligheten i ett område eller om en pågående brand utsätter dig och din hem för eventuell risk.

 

Infoblad från Region Västerbotten om att söka vård i Sverige

 

Undvik tråkigheter - Lär dig om säkerhet under Rally Sweden

Motor of Sweden har tillsammans med polisen och Rally Sweden tagit fram en informationsvideo gällande säkerhet. Här talar de om trafik, skoterkörning och publiksäkerhet. Se filmen och var helt förberedd inför rallyt så du slipper tråkigheter, för en så trygg rally-upplevelse som möjligt.

Viltolycka

Rally Sweden befinner sig i ett traditionellt renskötselområde och trots att hjordarna kommer hållas undan rallysträckorna så finns risken att du stöter på renar ute på vägen. Utgå från att du kommer komma i kontakt med renar i trafiken och anpassa körningen därefter. Om du kommer i kontakt med ren så råder vi dig att ta det lugnt, stressa inte på renarna genom att tuta eller liknande. Utan ha tålamod, låt dem gå av vägen själva och njut av upplevelsen.

 

Om en olycka ändå skulle ske

Ring 112 vid personskador

Sätt igång varningsblinkers och placera ut varningstriangel

Märk ut platsen tydligt. Om djuret springer iväg så markera sidan av vägen den försvann på för att underlätta eftersöket. Har du GPS kan du även använda information från denna när du beskriver platsen.

Ring ALLTID 112 vid viltolyckor

ren