Rotegården

Rotegården ligger alldeles intill den vackra ringlande Rickleån med vandringsleden ”Flottarstigen och fiskestigen” utanför fönstret som följer åns väg mot havet. Rotegården ligger ett stenkast bort från Robertsfors samhälle med restauranger, butiker och serviceställen.
Gården byggdes 1853 och är Sveriges enda dubbelrote, dvs det hyste två soldatfamiljer. Än i dag består Rotegården av två separata boenden som kan hyras var för sig. Dubbelrotet var bebott ända in på 1960-talet. I början av 2000-talet renoverades den varsamt för att kunna fungera för uthyrning.
På Rotegården finns möjlighet att grilla/elda i grillringen vid gården. Ca 20 meter bort finns en brygga ut i Rickleån med bänkbord.

Beskrivning av boende:
Rote vänstra delen
I den vänstra delen av Rotegården är det tillåtet med husdjur. Boendet har 6–8 sovplatser. Två familjesängar (nederslaf 120 cm, överslaf 90 cm) samt en vanlig våningssäng. Det finns 2 rum, ”salen” rymmer kök, familjesängar, matbord samt sitthörna. Litet separat rum med våningssäng, badrum med toalett och dusch samt farstu med avhängningsmöjligheter.
Pris: 500 kr per natt

Rote högra delen
I den högra delen i Rotegården är husdjur ej tillåtna. Där finns 4–6 sovplatser. Den vänstra delen har två rum, i det ena är det kök med matbord och det andra är sovrummet med två familjesängar (nederslaf 120 cm, överslaf 90 cm). Det finns även ett kaklat badrum samt en bastu.
Pris: 500 kr per natt.

Dubbelrotet exteriört.JPG
Rotet höger sovrum

Fler vandrarhem