Från bröllopsblogg till bröllopsimperium! Sisters in Law kan idag beskrivas som en mångfacetterad verksamhet som inspirerar till vackra och hållbara bröllop. Här får du värdefulla tips på hur du kan tänka när du planerar din viktiga dag!

Sisters in law
Fotograf: Lupin Foto

Med hållbarhet i fokus

Sisters in Law startades som en bröllopsblogg 2015 och har utvecklats till en mångfacetterad verksamhet bestående av Studio Sisters in Law, brudklänningsmärket Ellen Marie Bridal, franchise-konceptet Bröllopsbruket och Sisters in Law bröllopsmagasin. Zanna Metzer är grundare och har sedan start velat sprida inspiration till hållbara bröllop. Genom företagets alla verksamheter finns en tanke att återbruk och säsongsbaserade produkter kan införas i alla delar av bröllopsplaneringen och Zanna menar att det finns flera möjligheter att göra hållbara val utan att tappa kvalitet eller finess. 

- Vi vill främja synen på en cirkulär bröllopsbransch. Vi anser att en bröllopsklänning som har använts en gång självklart går att använda igen. De brudklänningar som vi säljer är därför alltid i väldigt gott skick, berättar Zanna.

Sister in Law har nyligen breddat sin verksamhet med att ta in Bröllopsbruket, en tjänst som säljer second hand-klänningar i modern stil från de senaste årens kollektioner. I Sisters in Laws studio på Rådhusesplanaden i Umeå finns ett flertal vackra, moderna second hand-klänningar som nu väntar på att återanvändas av nästa lycklige brud.

Sisters in law
Fotograf: Lupin Foto

Sisters in law
Fotograf: Lupin Foto

Kläder med lång livslängd

Utöver Sisters in Law och Bröllopsbruket driver Zanna tillsammans med kollegan och designern Kristina Grahn även brudklänningsmärket Ellen Marie Bridal. Brudklänningsmärket erbjuder försäljning och uthyrning av skräddarsydda tyllkjolar och brudklänningar och via Sisters in Law finns även möjligheten till att sy om gamla klänningar eller sy upp nya till önskad modell.  Alla resttyger skänker även företaget till Minsta Kläder - ett företag som syr begravningskläder till små barn som dör i mammans mage.

Kristina påpekar vikten av att tänka hållbart och långsiktigt i framtagandet av brudklänningar. Hon vill skapa kläder som kan användas vid flera tillfällen eller av flera olika personer. 
- Vi försöker så ofta som möjligt att sy tvådelade klänningar, överdel och kjol, så att de båda delarna kan användas separat vid andra tillfällen än bara vid bröllopet. Vår uthyrningstjänst gör det också billigare för kunden och gör ett mindre avtryck på miljön, avslutar hon. 

Mer information om Sisters in Law, Bröllopsbruket och Ellen Marie Bridal finns på länkarna www.sistersinlaw.sewww.brollopsbruket.se och www.ellenmariebridal.com

Sisters in law

5 tips från Zanna och Kristina för ett hållbart bröllop
 

  • Handla all klädsel till bröllopet på second hand eller låna av kompisar.
  • Tänk lokalt och säsongsbaserat i allt från blommor, mat och dekorationer. Det finns mycket fint att hämta i naturen som kan smycka festlokalen och även fylla ut din brudbukett.
  • Låna från vänner och familj för att inte behöva köpa allt nytt. Det gäller till exempel klädsel, dekorationer, belysning, ljusstakar, smycken etc.
  • ​​​Minnen i form av vackra foton lever kvar för alltid. Lägg därför hellre tid och pengar på att hitta en bra fotograf än att lägga massa pengar på blommor och pynt.
  • Skippa trycksaker och skicka istället ut digitala inbjudningskort.