Sommarens stora evenemang

Sommaren närmar sig och snart är det dags att fylla ut sin semester och sommarlov med roliga aktiviteter. Vi har samlat 10 tips på sommarevenemang som du inte får missa!

1. Blodomloppet 21/5
Blodomloppet arrangeras för att uppmärksamma behovet av blodgivning och främjandet av en hälsosam livsstil. Deltagarna kan tävla individuellt eller i lag om fem personer. Varje lopp avslutas med en stor picknick och överskottet från tävlingen går tillbaka till arrangörsföreningarnas ungdomsverksamheter och till att främja vikten av blodgivning. I år arrangeras även Lilla Blodomloppet! Barn upp till 12 år får springa, gå eller skutta en bana på cirka en kilometer. Alla deltagare får en T-shirt, medalj och en goodiebag vid målgång.
Information
 

2. Brännbollsyran 30/5-1/6
Brännbollsyran är norra Skandinaviens största musikfestival med VM i brännboll. I år blir festivalen en tredagarsfestival som går under namnet #superyran. Artister klara för festivalen är bland annat Marshmello, Galantis, Oskar Linnros, Miriam Bryant, Tjuvjakt och Molly Sandén.
Information 
 

3. Toughest & Toughest Family 8-9/6
Toughest är nordens största hinderbanelopp som hittills har utmanat 120 000 deltagare. Hinderbanan består av 40 stycken hinder på en 8 km terräng. Hinderbaneloppet vänder sig till alla, oavsett tidigare träningsnivå. Det finns även möjlighet att springa Toughest Family, vilket är en familjeutmaning på en kortare sträcka, med 20 stycken hinder som är anpassade för både barn och vuxna
. Information
 

4. Norrbyskär Trail 15/6
Ta färjan till Norrbyskär och spring en löptävling i unik miljö! Premiären 2018 blev fulltecknad, med 300 löpare som startade på 8 respektive 16 km och 100 barn startade i barnloppet. Ta med hela familjen på ett äventyr ni sent kommer glömma!
Information
 

5. Umeå Live
Sommarsuccén Umeå Live är tillbaka i år igen. Under sex olika tillfällen i sommar kommer bland annat artister och allsång förgylla våra sommarkvällar. Datumen i sommar är 26/6, 28/6, 17/7, 19/7, 24/7, 31/7 samt 8/8. Mer information om evenemanget kommer senare.
 

6. Wheels Nationals Norr 29/6.
Wheels Nationals Norr är en mycket uppskattad träffpunkt för hela Norrlands motorintresserade. Umeå fylls av glänsande amerikanska vrålåk och gamla klassiker. Det kommer även bjudas på livemusik och aktiviteter för de små.
Information
 

7. Swedish Beach Tour 5-7/7
I början på juli kommer Rådhustorget återigen fyllas med sand, publik, och Sveriges bästa beachvolleyspelare – Swedish Beach Tour är äntligen tillbaka! Helgen kommer bestå utav gruppspelsmatcher, semifinaler och slutligen finaler för att avgöra vilka som står som vinnare.
 Information
 

8. Umeå Fotbollsfestival 25-28/7
En mötesplats för spelare, ledare, familjer, supportrar och släktingar från olika länder och kulturer, som har ett gemensamt intresse – fotboll. Det erbjuds fotbollsäventyr för barn, ungdomar, seniorer och även Parasport. Evenemanget äger rum på Nydala i direkt anslutning till både camping och bad
Information
 

9. Umeriver Swimrun 3/8
Tävlingen erbjuder en unik simsträcka i älvens klara fjällvatten och längs karaktäristiska landmärken. Simturen kombinerat med löpning, kommer ta dig på en resa genom Umeås historia. Sträckan är på 22 km respektive 11 km och tävlingen sker individuellt eller i par.
Information
 

10. Stora Nolia 3-11/8
Stora Nolia är Sveriges ledande besöks – och handelsmässa med cirka 90 000 besökare och 500 utställare på en yta av 120 000 kvadratmeter, under nio dagar i augusti. Det är en mässa och en folkfest som bidrar till inspiration, samt hjälper dig som besökare att hitta produkter och idéer inom en mängd olika områden. På Stora Nolia finns nått för alla!
Information