Restauranger, kaféer, butiker och hotell är i en otroligt utmanande situation och behöver vårt stöd mer än någonsin. Det finns flera säkra och trygga sätt att stötta de företag vi vill ha kvar efter den här krisen. Här listar vi några kreativa idéer och tjänster som återigen har tagits fram i sviterna av pandemin – perfekta för dig som vill stötta företagen i Umeå centrum.
Har du ett tips att dela med dig av? Kontakta oss på [email protected] #stöttalokaltUÅ

Hanzens och Löfgrens bud

 

Boka privata shoppingtider 

Just nu är det ett perfekt tillfälle att utnyttja tjänsten som flera butiker i centrum erbjuder, nämligen bokning av en privat shoppingtid. Butikerna nedan erbjuder alla denna lyxiga tjänst som ger dig hela butiken för dig själv:
 

 

Beställ inredning och kläder via INSTAGRAM

Om du inte kan eller vill komma ner till centrum erbjuder flera butiker möjligheten att handla via Instagram. Klädesbutiken Hanzens, underklädesbutiken Helens Under och barnklädesbutiken Polarn och Pyret är några exempel på butiker som du kan handla hos via Instagram. Skriv till dem på deras Instagram och testa detta smarta och smidiga initiativ!

Eljest kaffe

 

Fika utomhus och handla tryggt på utökade ytor

Delikatessbutiken DUÅ  kommer hyra en närliggande lokal för att skapa mer utrymme för säkra och smidiga utlämningar av bokade företagspresenter. De uppmanar även till att planera sitt besök så att de kan ge alla kunder så trygg och bra service som möjligt. Läs mer om DUÅs säkerhetsanpassningar här.

Eljest har även dem utökat sin serveringsyta genom att plocka fram sina gasvärmare och öppnat upp uteserveringen. Med en lite tjockare jacka och en extra filt kommer du nu kunna fika tryggt och säkert både utomhus och i logen. Om du bokar en privat shoppingtid bjuder de även på kaffe eller glögg.  Läs mer här
 

Shoppa via Facetime

Hos Mias lustgård kan du ringa butiken via facetime och shoppa helt riskfritt med hjälp av personalen. Handlar du över 1000:- ingår även hemleverans annars kan du tryggt och säkert hämta dina varor utanför butiken. 

 

Få ditt second hand-fynd hem till dörren

Antikbutiken Pryl1900 köper och säljer antika produkter med god kvalitet och design. I samarbete med UmeEcoRide erbjuder man nu hemkörning av varor.  
 

Bistro Le Garage

 

Stötta dina favoritrestauranger genom take away

Under våren blev listan på restauranger som erbjuder take away lång! Nu återupptar många restauranger sin take away-tjänst vilket ger oss ännu bättre möjligheter att stötta våra lokala favoritrestauranger. Varför inte göra varje dag till en take away-dag?  Listan hittar du här!

 

Köp ett presentkort på ditt favoritställe

Att isolera sig i hemmet må vara bra ur ett smittoperspektiv men helt förödande för våra verksamheter i centrum. Ett sätt att på ett tryggt och säkert sätt ändå stötta lokalt är att handla ett presentkort på någon av centrums butiker, restauranger, kaféer eller hotell. Restriktionerna kommer en dag att lätta och då är det perfekt att ta fram presentkortet som bidrog till att just ditt favoritställe finns kvar.

 

Mat från restaurang till dörr

UmeEcoRide erbjuder hemkörning av mat och varor från restauranger och butiker. Det finns även flera andra hemkörningsföretag i Umeå som utan problem levererar din mat från restaurang till dörr. 
Här hittar du även listan med butiker som erbjuder hemkörning. 

Personal på at home store

 

Fönstershoppa och knacka på rutan

Både blomsterbutiken Linnè och Grankvist och inredningsbutiken At home store erbjuder möjligheten att shoppa genom skyltfönstret. Spana in vad du vill ha från utsidan och knacka sedan på rutan så kommer personal ut och hjälper dig med handlingen. Båda butikerna tar swish. 
 

Skicka en inköpslista och få hjälp med shoppingen

Pia stylist har tagit fram den fantastiska tjänsten att hjälpa till med shoppingen. Oavsett butik eller inköp kan du enkelt skicka din inköpslista till Pia så löser hon hela shoppingen. Produkterna hämtas sedan i eller utanför hennes butik. Ett exempel på en handlingslista kan se ut som nedan: 

  • Jeans Filippa K strl. 27/32 

  • Parfym Yellow Diamond Versace 

  • iPhoneladdare 

  • Regnjacka Strl. 152 röd, blå eller gul

  • Svarta gummistövlar Strl 36 

  • Jutematta 150x 70cm Granit 

  • 5 kanelbullar från Nya konditoriet
     

Till Åhlèns kan du likaså skicka din inköpslista via mail eller ringa så plockar de ihop dina varor. Därefter möter någon från butiken upp dig utanför entrén så att du smidigt kan betala med deras mobila kassor. Helt klart ett bra sätt att shoppa i corona-tider!
 

Gå till frisören och få eget rum

Utan extra kostnad erbjuder både Hårizont och Clip möjligheten att få ett helt avskilt rum när du klipper dig. Varför inte ta med dig någon du bor med för en lyxig privat frisörtid?

Presteles Trädgårdskafé

 

Boka ditt eget kafé

 

Nu kan du boka Presteles Trädsgårdskafés övervåning en halvtimme-timme helt för dig själv. På onsdagar-lördagar mellan kl 12:00.16:00.
Du har också möjlighet att boka deras mysiga B&B lägenhet och uppleva en lugn helg med dina nära och kära. Till detta kan man addera pizzakväll eller middagscatering från Åbrånets Limousin.

För bokning - ring eller smsa 070-6750026