Det kanske inte är rätt tid att gå på museum, på konserter, dansföreställningar och andra evenemang. Men det går faktiskt att ta del av Umeås kulturutbud precis där du är - allt som behövs är internetuppkoppling.

Digitala guidningar på Bildmuseet

Häng med på digitala visningar på Bildmuseet. Varje timme, torsdag – söndag 12:00-17:00. Boka senast 15 min innan, så skickas en länk. Du har även möjlighet att följa den direktsända visningen på fredagar 12:00, här behövs ingen bokning. Visningen växlar veckovis mellan utställningarna. Det finns även möjlighet att boka privata visningar. Mer om visningar på Bildmuseet.

 

Norrlandsoperan

En massa skön musik kan du njuta av i Norrlandsoperans digitala salong NO play. Konserter, opera, dans och visningar i Vita Kuben. Mer om NO Play.

 

Umeå Konsthall

Vilka slags konstverk finns i Umeå kommuns samling och vad berättar de? Vilka konstnärer har skapat verken och från vilken tid? I Umeå konsthalls nya utställning Tillvaron som klot - Berättelser från konstarkivet får du se exempel på konstverk som visar samlingens bredd och variation. 
Verken i utställningen är utvalda från konstarkivet och skapade från 1940-talet och fram till 2000-talet. Utställningen är öppen för digitala besök 30 mars - 26 september.  Mer om utställningen

 

Ostprovning - online

Köp hem en färdig ostprovningspåse från gårdsbutiken Gårdshem, duka upp ostarna hemma och lyssna på Christian som via Youtube lär dig allt han kan om Norrlands hantverksostar. Ny sändning varannan torsdag men går bra att lyssna i efterhand. Mer om ostprovning online
 

Popquiz Lockdown

Liveströmmat musikquiz varje fredag kl 22:00 på Twitch. Samla ihop ditt lag i soffan eller över länk och visa att just ni kan mest om musik, filmer och TV-serier. Alltid fina priser till vinnarlagen.
Mer om popquiz

 

Umekluringar – vandra och lös klurigheter

En klurig promenad genom de centrala delarna av Umeå. Tillsammans ska ni lösa olika analoga och digitala klurigheter i ett försök att hitta olika platser runt om i Umeå. Bjud in vännerna, kollegorna eller familjen. Passa på att skapa nya roliga minnen tillsammans och njut av det fina vädret. Aktuell april-oktober. Mer om Umekluringar

Stadsspel med Molinders Mysterium

Söker du efter en utomhusaktivitet att göra i sommar? Molinders stadsspel är som escape room utomhus i kombination med en stadsvandring i delar av Umeå. Uppgiften går ut på att besöka olika platser i stan och med hjälp av ett fysiskt material ska ni lösa klurigheter längs vägen. Läs mer om Molinders stadsspel här. 

Fler digitala evenemang

För evenemang som genomförs vid enskilda tillfällen, se vår evenemangskalender som uppdateras kontinuerligt. Fler evenemang