Säsongens utställningar bjuder på vitt skilda, spännande och högintressanta ämnen. Nedan har vi samlat våra bästa tips.

De flesta av oss påverkas just nu av coronavirusets följdverkningar, inte minst företag och besöksmål i vår destination. Besök arrangörens egen webbplats för uppdaterad information och aktuella öppettider.

 

One can play more than one

I sommarens första utställning i konsthallen på Norrbyskär möter vi verk av Emma Papworth, Linda Morell och Anna Hillbom.
Visas: t o m 8 juli 2020
Museum: Norrbyskärs museum

 

Klimatet – vår framtid

Sommarens andra utställning i konsthallen på Norrbyskär är en samlingsutställning med elva utställare; Kristina Nilsdotter, Gunilla Samberg, Ulla Tøgersen, Christina Västerbo, Anita Midbjer, Annalena Törnström, Britt Hillbom, Andreas Hedberg, Anita Kärrman, Eva Karolina Lantz och Viktoria Melinder. 
Visas: 11 juli – 8 augusti 2020
Museum: Norrbyskärs museum

 

Se LAVEN!

Sommarens utställning på Holmöns båtmuseum bjuder på fotografier av Per Hansson, som uppmanar oss att titta på laven på nära håll.
Visas: t o m 16 augusti 2020
Museum: Holmöns båtmuseum

 

Konst i Kvarn

Bildkonst och foto, en bred utställning med allt från collage, akrylbroderier blandtekniker till akvareller och oljemålningar. 26 konstnärer ställer ut i 9 rum. 
Visas: t o m 31 juli 2020.
Utställning: Konst i Kvarn

 

Upp & nervända världen

Med bitsk humor kommenterar och ifrågasätter Christer Themptander makt och orättvisor i samhället med sina absurda och poetiska collage. I utställningen möter du flera av konstnärens bilder som är skapade under 2000-talet.
Visas: t o m 22 augusti 2020
Museum: Umeå konsthall

 

100% kamp – Sveriges historia

En utställning som handlar om att samhället går att förändra genom rättighetskamper. Den berättar om människor som har kämpat för sina och andras rättigheter. För rätten att leva, bo och älska på lika villkor.
Visas: t o m 29 augusti 2020
Museum: Kvinnohistoriskt museum

 

Rösträtt för kvinnor 

2021 är det hundra år sedan kvinnor för första gången fick rösta till Sveriges riksdag. I utställningen berättas kvinnors rösträttshistoria genom Sara Telemans Jordnära och humoristiska porträtt i text och bild av personer som kämpat för kvinnors rösträtt i Sverige och världen. 
Visas: t o m 6 februari 2021 
Museum: Kvinnohistoriskt museum