köksbaren

Restauranger

I Umeå finns restaurangerna som bjuder på fantastiska gourmetupplevelser med lokala ingredienser. För dig som vill återuppleva kulinariska semesterminnen finns också restaurangerna som tar dig med på en matresa till avlägsna delar av världen. 

 

Restauranger i Umeå


Det är populärt att äta ute alla kvällar i veckan. Glöm inte att boka bord! 

Bodegan

Bodegan

Matlagning är gedigen där råvarorna alltid står i fokus. Bodegan är en vinrestaurang med hög puls och avslappnad stämning. 

Gotthards krog

Gotthards krog

Restaurang som aktivt arbetar med att minska matsvinnet och har fått flera utmärkelser, bland annat för landets mest hållbara krog och årets kroginteriör. Med fokus på småskalighet och bra råvaror erbjuds rätter som blandar internationella och norrländska smaker. 

Köksbaren

Köksbaren

Med huvudrätter som varierar med årstiderna och hängmörat svenskt kött som grillats i träkolsugn, får du som gäst äta förstklassig mat tillagad av det bästa för stunden. En folklig krog för alla som gillar att umgås och äta god mat. 

Harlequin 2024

Harlequin

En restaurang där du som gäst får en härlig matupplevelse anpassad efter Umeåbornas nyfikenhet och höga krav på kvalitativa upplevelser. Menyn ändras med årstiderna och vad som är bäst råvarumässigt här och nu.  

brasserie-nor

Brasserie NÒR

Här kan du ta en middag med oslagbar utsikt över älven från 13e våningen på Clarion Hotel Umeå. Passa på att ta en lyxig cocktail i skybaren.

Fler tips på matställen

Dina valda filter:

Event:

Date:
Arena/Plats:
Participants:
Estimated visitors: