Låt brunchen bli en trevlig helgaktivitet med familj och vänner.
Här får du tips på några av Umeås brunchställen. En bra start på helgen helt enkelt.

Brunch på Köksbaren

Den sociala brunchen

Köksbaren är en av Umebornas favoritkrogar. En folklig krog för alla som gillar att umgås och äta förstklassig mat tillagad av det bästa som finns för stunden. Enligt dem själva ska bruncher avnjutas långsamt, något som Köksbarens populära Sociala brunch är som gjord för. Brunchen serveras varje lördag mellan 12:00-14.00 t.o.m. 28 november.

 

Brunchpintxos på Tonka

Maffig brunch på bordet

Tonka har kommit och blivit en av Umeås skönaste ställen med en stor passion och kärlek till råvaror och hantverk. På lördagar och söndagar mellan 10:00-16.30 dukar de upp en maffig buffé på bordet där du sitter. Och vad innehåller den frågar du? Precis allt en brunch behöver.

 

Brunch på Harlequin och Gotthards krog

Lördagar på torget & brunch i tre akter
 

Gotthards Krog
Från den nyklassiska söndagspizzan, till förföriska grönsaker. Hos Gotthards Krog förenas det nordiska arvet med influenser från världens alla kontinenter. På lördagar med start från 12:00 bjuds det på avslappnat häng på deras kontinentala inomhustorg.

Harlequin
Kom innan, under eller efter din shopping i stan för att njuta av en härlig brunch med klassiska brunchrätter i ny tappning. Harlequin levererar en härlig brunch i tre akter både lördag & söndag mellan 12:00-14:30.  

 

Restaurangen Orangeriet i Umeå

Bärs, brunch och boule

Längst den populära Kungsgatan ligger Orangeriet, stället som kombinerar spel & mat i en riktigt trevlig miljö. Varje lördag mellan 12:00-15:00 dukas det upp brunch i form av läckra smårätter i form av pintxos med influenser från Medelhavet.

 

Brunchbild från Root Tavelsjö

Den växtbaserade brunchen

Den nyaste brunchen i Umeå-trakten är på Root i Tavelsjö. De är redan välkända för sina surdegspizzor och nu har deras växtbaserade bruncher snabbt blivit populära. Brunchen serveras kl 10 på lördagsmorgnar och du kan se framemot rätter som overnight oats, nybakat surdegsbröd, smarriga spreads, smoothies och havre-cappuccinos bland annat. Brunch serveras hela hösten fram till 28 november.