Kul för barnen!

Curiosum. Barn

Lockar äventyrsbad, lekland eller kanske skidbacken? Här har vi samlat våra bästa tips för den aktiva familjen, aktiviteter året runt, både utomhus och inomhus. Tips! Utforska utställningarna på våra museer i Umeå.

Curiosum

Curiosum

En spännande plats för små och stora som vill uppleva och utforska vetenskap och teknik. Här finns plats för nyfikna frågor inom vetenskap och teknik för alla åldrar. Interaktiva upplevelser, event och spännande upplevelse-kit i butiken för roliga äventyr med familjen.

Kvällsöppna onsdagar
Kom hit efter skolan eller jobbet, onsdagar 16-19. Följ med på spännande filmäventyr i domteatern, skapa i Makerspace, spela spel och utforska våra utställningar. Fri entré för alla under 20 år!
 

 

Navet

Navet

Ett upplevelsebad som erbjuder ett brett utbud av bad, träning och relax. Här finns vattenrutschkanor, strömkanal och klättervägg. Badet ligger mitt i Umeå centrum. 

Västerbottens museum hamnstaden Umeå

Västerbottens museum 

Familjevänligt museum som skildrar länets kulturhistoria. På museet finns ateljé för stora och små, en välsorterad museibutik och ett mysigt café. 

Megazone

Megazone

Här erbjuds olika aktiviteter för familjen eller kompisgänget, som Laserdome, Prison Island och Phazerzone. Här finns även biljard- och spelhall.

Leos Lekland

Leos Lekland

En enorm lekplats i djungelmiljö! Här finns rutschkanor, klätterställningar, studsmattor, kanoner med skumgummibollar, minisportarena, en småbarnsavdelning och mycket mera på tusentals kvadratmeter lekyta.

Guider

Fler aktiviteter för barnfamiljer

Dina valda filter: