Umeå är en underbar julstad med många mysiga julmarknader, fantastiska julbord och minnesvärda julaktiviteter för hela familjen. Här listar vi några av upplevelserna du kan njuta av i december.

Informationen på den här sidan är inte längre aktuell!

Julmat i Umeå

Kom i julstämning och rensa tankarna för en stund, med god mat och dryck i härlig miljö. På vår sida med tips om julmat har vi listat de restauranger som har speciella erbjudanden kring jul. Allt för att du ska kunna hitta det som passar för dig.
Tips hittar du här!

Julmarknader

Hitta julstämningen genom att besöka en julmarknad. Botanisera bland varm glögg, saffransdoftande bullar, knäck och fint hantverk. Gör en liten utflykt och kom i julstämning innan tomten kommer.
Mer om julmarknader
 

Aktiviteter i Umeå centrum

Julen i Umeå centrum bjuder på en rad olika händelser med alltifrån Santa run, julmarknad med UF-företag, julbio och Tomtens egen brevlåda.
Mer om julhändelser i Umeå centrum

Presentkort Umeå centrum - Med över 100 olika inlösningsställen i Umeå Centrum är Visit Umeås presentkort en perfekt present som passar de flesta.
Mer om presentkortet

Julfika

Inget etsar in julmyset som riktigt bra julfika, med allt från pepparkakor till lussekatter. Glid in på någon av Umeås kaféer och gosa ner dig ordentligt med något gott.
Mer om Umeås fikaställen

Julen i Avion Shopping

Klappar, pyssel, pynt och kul – Avion har allt för en maxad jul. Välkommen till julmys, julerbjudanden och ett fullspäckat julprogram varje advent och extra långa julöppettider. 
Mer om julen på Avion


Avion Shopping Presentkort – Den perfekta julklappen som passar alla och gäller i Avions butiker, restauranger och caféer + IKEA. Går att köpa online och på plats i centret.
Mer om presentkortet

Jullovstips för familjen

Mickelbo Gård har jul på gården under helgerna fram till jul. Ta med familj och vänner och upptäck Curiosum på jullovet. Gör juliga experiment, programmera, skapa, bygg och upplev filmäventyr i domteatern! Öppet 10-17 alla dagar. 
Spana in fler tips här!

Aktiviteter utomhus

Behöver du roliga saker att göra utomhus? För att aktivera familjen, njuta av den friska luften och rensa tankarna? Det finns många roliga aktiviteter i Umeåregionen.  
Vi har samlat några tips i här!