Julen är en tid vi vill fira med kärlek, omtanke och trygghet, och trots den rådande pandemin finns det alla möjligheter att komma i julstämning! I år bjuder julen i Umeå på en rad olika aktiviteter som kan upplevas tryggt och säkert. Här har vi listat flertalet Corona-anpassade aktiviteter och händelser som du behöver ha koll på för en härligare juletid.
Information på den här sidan var aktuell julen 2020!

Julbord Bistro Le GarageFoto: Bistro Le Garage

 

Julmat i Umeå

Kom i julstämning och rensa tankarna för en stund, med god mat och dryck i härlig miljö. På vår julbordssida har vi listat olika typer av julbord, corona-anpassade och som serveras på olika sätt. Allt för att du ska kunna hitta det som passar för dig! Läs mer om julmaten i Umeå här.

 

 

Avion shopping jul
Bild: Avion Shopping 

 

Julen på Avion Shopping

 

Uppfyll ett barns önskning

Alla familjer har inte råd med julklappar. Tillsammans med hjälporganisationen Giving People har Avion Shopping samlat önskningar från barn i vårt närområde som lever i ekonomisk utsatthet. Tillsammans kan vi uppfylla dem. Läs mer här om hur du kan ge ett barn en fin jul att minnas.

 

Julens Pop Up butiker

Inför och under jul kommer flera pop up-butiker öppna i Avion. Några är återkommande från tidigare år och en del är nya. Läs mer om Julens Pop Up butiker här

 

Julmysteriet på Avion

Sagan handlar om en ovanlig jul där Tomten har fått permittera både nissar och renar och Ojulen som spionerar på Tomten. I år kan du följa Julmysteriet på Avion Shoppings sociala medier. Har man vägarna förbi kan alla barn hämta ut boken och en pysselpåse i deras Info & Lounge. Läs mer om Julmysteriet på Avion här.

 

 

Julen i Umeå centrum

 

Aktiviteter i Umeå centrum

Julen i Umeå centrum bjuder på en rad olika händelser med alltifrån stämningsfulla juldekorationer, en spännande julklappsjakt och Tomtens egen brevlåda. Här har vi listat ett urval av de aktiviteter och händelser som äger rum i Umeå centrum: 

  • Skicka önskepost till Jultomten

  • Tävla i Den Stora Julklappsjakten och vinna ett presentkort med ett värde upp till 5000:-

  • Uppleva Alla tiders jul i Utopia

  • Besöka Julvärlden i MVG

  • Titta på juliga skyltfönster av kreatören Lisa Karlsson

  • Gå på pepparkaksutställning i Fika!

  • Se på julfilmer på Kungsgatan

  • Njut av julstämningen med eldkorgar, julgranar och juleljus

Läs mer om julen i centrum här.

 

 

Gårdsbutik i Vännäs

 

Mysiga utflykter i juletid

 

Ta en vinterpromenad efter Hälsans stig

Dra på dig täckbyxorna och ta en vinterpromenad längs med Umeälven. Hälsans stig går i omväxlande miljö och sträcker sig bland annat över Ön. Där kan du stanna till på det mysiga kaféet Eljest för en kopp varm choklad och en saffranskaka när du passerar för att sedan fortsätta mot centrum längs med strandpromenaden. Varför inte avsluta med en take away-kasse från någon av restaurangerna i centrum?

 

Gör ditt eget Formstråk

De populära juldatumen för Formstråket är inställda men besökare uppmanas att göra en egen runda, utspritt under alla julveckorna. För en säkrare upplevelse med mindre trängsel. Botanisera bland lokal design och vacker konst, ät lunch eller fika på en gårdsbutik och avsluta med att köpa med dig julklappar och något gott att äta eller dricka. Fomstråket i Nordmalings Kommun är en otroligt fin dagsaktivitet som har blivit högst populär i regionen. All information hittar du här.

 

Åk på utflykt till en gårdsbutik

Ta med familjen på en utflykt till en mysig gårdsbutik. Gamla salteriet utanför Obbola kommer under december anordna en julmarknad i mindre skala. Det kommer finnas must och glögg, textil, träslöjd, hembakt, posters, brickor, svamp och annat till försäljning utomhus. 

 

Hitta klapparna på Kulturmejeriet

Besök Kulturmejeriet i Röbäck (Skravelsjövägen 2) och fyll julklappssäcken med lokalproducerat hantverk. Keramik, textil och stål av husets egna konsthantverkare finns till försäljning i en mysig, luftig och coronaanpassad butik. Öppet lördagar och söndagar kl 11-16 till och med 20 december.
I huset finns också Röbäck Glas & Lera där det just nu pågår en ikonutställning.

Inget resultat

Loading