Möten i Umeå

Rum för möten i framkant

Umeå har fem större konferensanläggningar – Aula Nordica, Nolia, P5 med Vävenscenen, Clarion Hotel Umeå och Umeå Folkets Hus, alla med sina olika fördelar. P5, Clarion och Umeå Folkets Hus ligger mitt inne i centrala Umeå, medan Aula Nordica och Nolia ligger ca 15-20 minuters promenad från centrum.
Hit går såklart lokaltrafik om behov skulle finnas.

Nedan presenteras även hotell med möteslokaler för 10-200 personer.

 

clarion-hotel-umeå

De fem största mötesanläggningarna i Umeå

P5 Möten

P5

Ett koncept utformat för att leverera bästa möjliga mötesupplevelse. Välgrundat och smart från start till avslut, med panoramavy över Umeälven.

Titta in i de olika konferensrummen på P5, utställarlokalerna, scener och restaurang och se möjligheterna: VR-rundtur av P5

 

Umeå Folkets Hus möten

Umeå Folkets Hus

Mitt i centrala Umeå finns norra Sveriges största kultur- och kongressanläggning, som rymmer 1150 sittande deltagare i den största lokalen Idun.

Titta in i de olika konferensrummen, utställarlokalerna, scenerna och restaurangen och se möjligheterna:

VR-rundtur av Umeå Folkets Hus

Nolia

Nolia

Nolia är en mäss och kongressanläggning med personligt värdskap. Med engagemang, logistik och erfarenhet skapas lyckade event och möten. Här bygger, projektleder och hyr man ut lokaler – allt för att hjälpa aktörer att skapa egna mässor, event eller andra typer av mötesplatser. Varje år träffas över 250 000 människor för att utbyta erfarenheter, utvecklas och göra affärer.

Aula Nordica Möten

Aula Nordica

En stor mötesanläggning på Umeå Universitets campusområde. Försedd med all tänkbar teknik som kan behövas och utrymme för 1000 personer. 

vävenscenen

Vävenscenen och P5

Vävenscenen i kulturhuset Väven har plats för 400 personer, med utställnings- och monterytor på 300 kvadratmeter i direkt anslutning. Lokalerna bokas via P5.

Titta in i Vävenscenen och Öppna Foajén: VR-rundtur av P5

Clarion Hotel Umeå konferens

Clarion Hotel Umeå

Hotellet har ett stadsnära läge alldeles vid Umeälven, en mötesarena med en 500 kvadratmeter stor evenemang- och bankettsal, 12 konferenslokaler i olika storlek, restaurang med takterrass, takbar samt gym och spa.

Hotell med mötesmöjligheter i Umeå

clarion hotel

Clarion Collection Hotel Uman Konferens

Clarion Collection Hotel Uman var tidigare stadens stadsläkarvilla, från 1920-talet och framåt. När byggnaden förvandlades till hotell i början av 1990- talet tillkom även en ny byggnad ner mot älven. I det största konferensrummet ryms 56 personer i skolsittning. Konferenslunchen innehåller inte sällan norrländska specialiteter som renskav och västerbottenostgratäng.

Boka här

 

Scandic Syd

Scandic Syd

Här finns 8 mötesrum som rymmer allt ifrån 2 till 110 personer. Rummen är ljusa och utrustade med LCD-projektor och ljudutrustning. Här finns tillgång till fritt wifi, både i mötesrummen och i hotellets allmänna ytor. Restaurangen erbjuder goda lokala specialiteter och fräscha bufféer för den som vill kombinera ett möte med en måltid. För gäster som kommer med bil finns fri parkering samt bussparkering. 

Boka här

 

Elite Hotel Mimer

Elite Hotel Mimer Konferens & Bankett

Elite Hotel Mimer i Umeå erbjuder fyra vackra möteslokaler med anor från tidigt 1900-tal. Med modern mötesteknik kompletteras de magnifika lokalerna som alla är olika i både utformning och storlek. Den största lokal Mimersalen stoltserar med vackra trädetaljer samt öppna ytor och passar utmärkt till stora konferenser och föreläsningar. Här ryms mellan 16-200 personer beroende på möblering i de olika konferensrummen.

Boka här

 

First Hotel Dragonen

First Hotel Dragonen Konferens & Bankett

First Hotel Dragonens nya konferens- och nöjeslokal heter Salongen och huserar allt från konferenser till nöjesevent. Här ryms 120 personer i skolsittning. Salongen är lokalen utrustad med ljus, ljud och bild så att den klarar de flesta önskemål en konferensgäst kan ha.

Boka här

 

Profil Hotel Aveny

Profil Hotel Aveny Konferens

Profil Hotel Aveny erbjuder en 600 kvadratmeter stor mötesanläggning som rymmer allt från möten till företagsevent, after work och mingelkvällar. Det finns fyra styrelserum i olika storlekar och en lounge för cirka 100 deltagare. I den största lokalen ryms 65 personer i skolsittning.

Boka här

 

Scandic Plaza

Scandic Hotel Plaza Konferens & Bankett

Scandic Hotel Plazas ljusa öppna miljöer passar för både möten och avkoppling. I den 14 våningar höga byggnaden ligger konferensvåningen på plan 2 med nio olika lokaler. Den största, Odeon, rymmer upp till 126 personer i skolsittning.

Boka här