RUM FÖR NYA MÖTEN CLARION HOTEL UMEÅ

Clarion Hotel Umeå

Den 27e september öppnade en ny hotell- och mötesarena i Umeå. Med fokus på möten, evenemang och hållbarhet vill Clarion Hotel Umeå skapa en internationell träffpunkt i centrala Umeå.

Rum för moderna möten
Mitt i ett befintligt kvarter, och med Umeälven som granne, tornar Umeås nyaste mötesarena upp sig. Med 14 000 kvm fördelat på 13 våningar, 1 delbar eventsal, en break-out-yta på 446kvm, 12 konferens-rum, restaurang och spa finns lokaler för allt du kan tänka dig. Styrelsemöten, konstutställningar, föreläsningar, konserter och mycket mer.
 

Petter Stordalen
Petter Stordalen. Foto: Kate Gabor

Umeå är inte bara en fantastisk stad med närhet till Västerbottens inland och Finland, det är också en perfekt stad för möten. Här möter älven havet, studenterna arbetslivet och Nordic Choice sina gäster. Det kan inte ha undgått många vilken expansiv fas hela norra Sverige befinner sig i just nu och jag är övertygad om att Umeå har en given plats i den expansionen, både för människor som vill flytta till staden och de som vill komma på besök, säger Petter Stordalen, grundare av Nordic Choice Hotels.

Rum för nya smakupplevelser 
Högst upp på våning 13 ligger Brasserie NÒR med tillhörande takterass och skybar. Restaurangen blir en av tre nyöppnade i koncernens senaste koncept där fokus är okomplicerad mat med hyllning till nordisk kokkonst och inspiration från Europa. Nordic Choice Hotels utpräglade hållbarhetsarbete ska genomsyra menyn, bland annat med stort fokus på regionala råvaror anpassade utifrån säsong.
 

Plats för andrum och ett personligt vardagsrum
I hotellets högst våning hittar du även Elements Spa med loungeavdelning för avkoppling, relax med bastu och värmande pool med svårslagen utsikt över Umeå och Umeälven. Intill lobbyn på entréplan kommer hotellets egna vardagsrum, med bar och bekväma loungemöbler, bjuda in till ytterligare en mötesplats, oavsett ändamål. 
 

 Vårt vardagsrum, beläget på entréplan i hotellets hjärta, erbjuder sköna sittplatser och en inbjudande bar. Här kommer vi fylla veckan med olika upplevelser – allt från musikquiz, konstklubbar och liveframträdanden med artister, säger Viktoria Andersson, VD på Clarion Hotel Umeå.  

clarion-spa
Clarion Hotel Umeås spa.