Fira in nyåret på lokal? I Umeå finns flera fina restaurangalternativ för dig som vill skåla in tolvslaget på lokal. Digitalt bjuds det dessutom på både startskott för 400-årsfirandet, och fyrverkerier vid tolvslaget. Här är nyårsafton i Umeå 2021:

Nyår

 

I CENTRUM
 

Startskott för Umeå400 - Digitalt

Fredag 31 december 2021 kl. 14:00 - 15:00

Umeås 400-årsfirande startar redan på nyårsafton. Klockan 14.00 är du och alla du känner välkomna att följa firandet digitalt här

 

Nyårsfyrverkerier över Umeälven

Fredag 31 december 2021 kl. 23.59

I år är Umeås nyårsfyrverkeriet tillbaka. Lagom till tolvslaget kan Umeåbor njuta av en storslagen ljusshow över älven.
 

Nyårsafton Pixabay

 

RESTAURANGER
 

Nyårssupé på Harriets

Nyårssupé med lokala smaker och råvaror. Vad sägs om kvarken toast med Västerbotten-terrin och sikrom från Obbola? Kanske Norrländsk oxfilé, och kanske en försvarbar dos chokladterrin på lokal choklad från Vintage-plantations? Bokningen är öppen på Harriets.se. Harriets Matsal

 

Nyårsmiddag på Gottharts 

Fira in det nya året på Gotthards Krog. Med fokus på småskalighet och bra råvaror erbjuds rätter som blandar internationella och norrländska smaker. En nyårsmeny som bland annat bjuder på flammad havskräfta, bakad torsk och ankbröst, självklart finns det ett vegetariskt alternativ. Gotthards Krog

Vill du addera lite lyx till din middag och nyårshelg boka en lyxig hotellvistelse på Stora Hotellet

 

Nyårsparty på Cinco

Renmarkstorgets festcentral bjuder dig att fira nyår i ren Cinco-anda, med en 5-rättersmeny sprängfylld av smarrigheter. Efter det dansar dansar du in 2022 med DJ fram till 02:00. 

 

Nyårsafton på Rex

Att fira nyår på Rex är en Umeåklassiker, och kvällen börjar i matsalen med femrätters nyårssupé för att landa på dansgolvet och ett tolvslag som skålas in till fyrverkerier.

 

Dinera på Le Garage

Mysiga Bistro Le Garage på Umedalen bjuder in till nyårsfirande med en särskild nyårsmeny och valda drycker. Här kan du dessutom beställa nyårskasse och avnjuta menyn hemma.

 

Fira på Facit

Nykomlingen Facit Bar bjuder in till nyårsbaluns med middag från 19:00 och fest in på småtimmarna. Bordsbokning via facitbar.se.

 

*Tänk på att lokaler som tar in mer än 100 personer har krav på vaccinationspass.