Fira in nyåret på lokal? I Umeå finns flera fina restaurangalternativ för dig som vill skåla in tolvslaget på lokal. I centrum bjuds det dessutom på både startskott för 400-årsfirandet, och fyrverkerier vid tolvslaget. Här är nyårsafton i Umeå:

Nyår

 

I CENTRUM
 

Startskott för Umeå400

Fredag 31 december 2021 kl. 14:00 - 15:00

Kom till Rådhustorget och var med under starten av jubileumsåret 2022, när Umeå firar 400 år med stadsprivilegier. Under en eftermiddagstimme bjuder kulturförvaltningen på ett scenprogram med tal, dans och musik, som blir startskottet för ett helt år fyllt av spännande aktiviteter, engagemang och framtidshälsningar.

Planeringen pågår för fullt och ett detaljerat scenprogram är klart inom kort. Läs mer 

 

Nyårsfyrverkerier över Umeälven

Fredag 31 december 2021 kl. 23.59

I år är Umeås nyårsfyrverkeriet tillbaka. Lagom till tolvslaget kan Umeåbor njuta av en storslagen ljusshow, fler programpunkter blir klart inom kort.

 

Nyårsafton Pixabay

 

RESTAURANGER
 

Nyårssupé på Harriets

Nyårssupé med lokala smaker och råvaror. Vad sägs om kvarken toast med Västerbotten-terrin och sikrom från Obbola? Kanske Norrländsk oxfilé, och kanske en försvarbar dos chokladterrin på lokal choklad från Vintage-plantations? Bokningen är öppen på Harriets.se. Harriets Matsal

 

Nyårsmiddag på Gottharts 

Fira in det nya året på Gotthards Krog. Med fokus på småskalighet och bra råvaror erbjuds rätter som blandar internationella och norrländska smaker. En nyårsmeny som bland annat bjuder på flammad havskräfta, bakad torsk och ankbröst, självklart finns det ett vegetariskt alternativ. Gotthards Krog

Vill du addera lite lyx till din middag och nyårshelg boka en lyxig hotellvistelse på Stora Hotellet

 

Nyårsparty på Cinco

Renmarkstorgets festcentral bjuder dig att fira nyår i ren Cinco-anda, med en 5-rättersmeny sprängfylld av smarrigheter. Efter det dansar dansar du in 2022 med DJ fram till 02:00. 

 

Nyårsafton på Rex

Att fira nyår på Rex är en Umeåklassiker, och kvällen börjar i matsalen med femrätters nyårssupé för att landa på dansgolvet och ett tolvslag som skålas in till fyrverkerier.

 

*Tänk på att lokaler som tar in mer än 100 personer har krav på vaccinationspass.