Är du intresserad av att fira nyår i Umeå men behöver lite inspiration om hur du maximerar ditt nyårsfirande? Då har du kommit rätt!

Hur firar man nyår på bästa sätt? Är det med en sprakande fyrverkerishow, bubbel i glaset och trevligt sällskap? Eller är det på en solstol i Asien?  Vi har inte svaret på den frågan, men däremot kan vi ge dig tips på hur du kan fira nyår i Umeå!

Nyår i Umeå collage

Ett mysigt frukostställe i Umeå är inte svårt att hitta. Här kryllar det av schyssta hotellfrukostar, trendiga overnight oats och den klassiska frukostpåsen från Espresso House. En av våra favoriter är frukosten på Gotthards Krog. Här hittar du ett gediget utbud från kvalitativa närproducerade och KRAV-märkta råvaror. En riktigt bra start på dagen! 

Att Umeå ligger precis intill en älv är troligtvis ingen nyhet, så därför borde en morgonpromenad längst strandpromenaden också vara självklar! Då har du även chansen att hitta den bästa platsen för att se alla fyrverkerier under Nyårsglitter över Umeå.  Men glöm inte att klä dig varmt, Umeå är inte direkt känt för någon tropisk hetta i december.

FIKA! I Umeå finns många mysiga kaféer så det är svårt att välja ett specifikt. Ta en titt på vår kafésida för att hitta något som passar just dig.

Champagne nyår

Väljer man att laga nyårsmiddagen hemma vet man att det kommer bli den mest satsiga middagen på hela året, gärna sju rätters om det är möjligt. Och om det är några som vet hur man satsar så är det delikatessbutikerna Gårdshem och DUÅ. Om du inte hittar det du söker där bör du nog sänka ambitionsnivån något. Oavsett är dessa butiker väl värda ett besök.

Om du vill slippa kokande kastruller och all stress som kommer med det, så har vi en lösning. I vårt ståtliga Rådhus mitt i centrala Umeå hittar du Rex. Vi pratar sex barer, tre DJs och dansgolv. Här har du möjligheten att njuta av en klassisk nyårsmeny och för de nyfikna finns alternativet "Lyxig street food-meny" som går att avnjuta i Rådhuskällaren. 

Vill man lyxa till det ännu mer så erbjuder Elite Hotel Mimer ett nyårspaket. Här kan du kombinera både en 5-rätters nyårsmiddag, övernattning på hotellet, en frukostbuffé med extra generösa öppettider och utcheckning fram till 18.00. Det kallar vi lyx!

Avsluta sedan 2019 med "Nyårsglitter över Umeå". Högtidsstunden vid tolvslaget som har blivit en populär tradition för väldigt många Umeåbor och deras vänner. Under kvällen kommer en Umeåambassadör att presenteras, det blir nyårstal, nyårsskål och ett mäktigt fyrverkeri.

Vårt extra lilla tips till alla nyårsfirande är: Byt gärna ut det vanliga bubblet mot något lokalt, som Brännlands iscider eller Hjortron granat.