Fira in nyåret med pompa och ståt! I Umeå finns det både trevliga restaurangalternativ, fyrverkerier och festliga hotellerbjudanden.

Här är nyårsafton i Umeå 2023.

I CENTRUM

tomtebloss-centrum

Årets Nyårsfyrverkeri

När sekunderna tickar ner mot det nya året är Umeå centrum stället att vara på för att fira in 2024 med en härlig nyårsshow med vackra och färgglada fyrverkerier. Så rör dig ner till centrum lagom till tolvslaget så välkomnar vi det nya året tillsammans!

Plats: Fyrverkerierna skjuts från Ön så för att få första parkett kan du ta plats längs kajen, till exempel vid Skeppsbron, Rådhusparken eller Årstidernas park. 

Tid: Tolvslaget på Nyårsafton

RESTAURANGER

nyår-restauranger

Dinera på Le Garage

Mysiga Bistro Le Garage på Umedalen bjuder in till nyårsfirande med en 4-rätters nyårsupé och valda drycker.
Läs mer här

 

Ett lokalproducerat nyår

Gotthards Krog bjuder in till en femrätters middag med lokala råvaror att fira in det nya året med.
Läs mer här

 

Ett matigt nyår

Hunger & Törst blir det nyårsmiddag för hela slanten. Här ordnar de både en 5-rätters lunch OCH en 7-rätters middag under nyårsafton, så du kan gotta dig ända fram till tolvslaget. 
Läs mer här

 

Partaja in 2024 med Facit

Kom och ät en löjligt god 3-rätters meny med tillhörande festligheter på Facit Bar. Skåla in det nya året med fest och flärd, det lär troligtvis vara -46 grader så där kan du sitta och se fyrverkerierna i värmen. Smygtitt på menyn: Hummer, plankstek (Facit style) och chokladbonanza.
Läs mer här

 

Skåla adjöss till 2023 med Bodegan

Bodegan väntar en festlig sjurätters middag med otrolig närhet till fyrverkerierna nere vid kajen.
Smygtitt på menyn: Ankbröst med ankleversky, endive, vinbär i gastriq, persiljerotspuré, palsternackschips.
Läs mer här

 

Fira in det nya året på Rådhuset

Rex Brasserie ger dig möjlighet till god mat, nyårsfyrverkeriet just utanför dörren och fest hela kvällen. Supéns sittningar hålls mellan 17:00 - 00:00 och Rex alla verksamheter med tillhörande barer, dansgolv och DJ:s är igång under hela kvällen för att välkomna det nya året på ett riktigt maffigt vis!
Läs mer här

 

Se nyårsfyrverkerierna på första parkett

Tonka Strandgatan, med älven som närmsta bordsgranne, får du serverat både en fantastisk trerätters meny men tingar även första parkett för nyårsfyrverkerierna. Smygtitt på menyn: Svensk Oxfilé med potatisterrin, fårost, picklade trattkantarell, rostad muscatpumpa & sky på svart trumpetsvamp.
Läs mer här
 

Ät gott med Umeås bästa utsikt

Fira in det nya året på Umeås högst belägna restaurang NÒR på hotell Clarion. Här kan du välja mellan en tidig eller senare sittning med trerätters meny med smaker som får själen att jubla. Smygtitt på menyn: Hummer, oxfilé och champangemousse. 

Läs mer här

HOTELL

nyår-hotell

Börja 2024 på toppen av Umeås skyline

Lyxa till det på Clarion Hotel Umeå som bjuder in till en hel nyårsupplevelse med bubbelmingel, 4-rätters, hotellövernattning och ett firande du sent kommer glömma uppe i deras skybar. Troligtvis den bästa utsikten för att se de sprakande nyårsraketerna.
Läs mer här

 

Sov över hos Mimer

Kvällen på Elite Hotel Mimer inleds klockan 19 med en fördrink i deras stämningsfulla restaurang Artonnittiosju. Under kvällen kommer ni få avnjuta en magisk femrättersmiddag med utvalt dryckespaket som passar rätterna perfekt. Ni sover sedan gott i sköna hotellsängar och vaknar upp till en härlig frukostbuffé.
Läs mer här

 

Fira in det nya året i ett boutiquehotell

Stora Hotellet blir du välkomnad av en välkomponerad femrätters meny med löjrom och hummer. Det nya årets första dag kan du sova ut ordentligt då frukosten serveras ända till 12:00.
Läs mer här

 

Älvsutsikt och första parkett över fyrverkerierna

Njut av utsikten på nyårsafton på hotell U&me. Extra trött dagen efter? Frukostbuffé serveras fram till 12.00, lägg dig igen och vakna upp och njut av en magisk bakispizza från Kulturbageriet.

Läs mer här

 

Skåla in 2024 i trädtopparna

Granö Beckasins nyårsfirande är något alldeles extra. Här kan du välja mellan olika paket för din perfekta nyårsafton och du kommer vakna till ett 2024 uppe bland tallarna i deras fågelnästen.
Läs mer här

 

NYÅRSKASSE

nyår-nyårskasse

Känner du för en restaurangupplevelse på hemmaplan? Då får du inte missa att beställa en nyårskasse från dessa restauranger med allt du behöver för en riktigt pampig nyårsmiddag att imponera på vänner och familj med!

NÒR

Köksbaren

Droskan

Gotthards Krog

Bistro le Garage 

Hunger och Törst

Harlequin