Fira in nyåret med pompa och ståt! I Umeå finns det både trevliga restaurangalternativ, fyrverkerier och festliga hotellerbjudanden. Här är nyårsafton i Umeå 2022.

I CENTRUM

tomtebloss-centrum

Årets Nyårsfyrverkeri

När sekunderna tickar ner mot det nya året är Umeå centrum stället att vara på för att fira in 2023 med en härlig nyårsshow med vackra och färgglada fyrverkerier. Så rör dig ner till centrum lagom till tolvslaget så välkomnar vi det nya året tillsammans!

Plats: Fyrverkerierna skjuts från Ön så för att få första parkett kan du ta plats längs kajen, till exempel vid Skeppsbron, Rådhusparken eller Årstidernas park. Ett annat tips är att stå på cykelbron eller tegsbron där du får oavbruten sikt mot raketerna.

Tid: Tolvslaget på Nyårsafton

 

Jubileumsåret avslutas på Rådhustorget

Umeå 400 knyter ihop säcken för jubileumsåret på ungefär samma sätt som vi startade - med ett stämningsfullt scenprogram för gammal som ung.
Scenprogrammet bjuder på stämningsfull musik av Renhornen och Kraja. Det blir även tal av kommunalrådet Hans Lindberg och Ida Hillebjörk. Vi lyfter året som gått, samtidigt som vi också blickar framåt.

Kom och fira ut jubileumsåret tillsammans med oss!

Plats: Rådhustorget

Tid: 13:00-14:00 på Nyårsafton

RESTAURANGER

nyår-restauranger

Dinera på Le Garage

Mysiga Bistro Le Garage på Umedalen bjuder in till nyårsfirande med en särskild nyårsmeny och valda drycker.
Smygtitt på menyn: Piggvar på ben - Confiterade cocktailtomater, petit pois & champagneskum
Läs mer här

 

Ett lokalproducerat nyår

Gotthards Krog bjuder in till en femrätters middag med lokala råvaror att fira in det nya året med.
Smygtitt på menyn: Smörpocherad hummer med vintersallad från Harvest, vit soja och fermenterad majs.
Läs mer här

 

Ett matigt nyår

Hunger & Törst blir det nyårsmiddag för hela slanten. Här ordnar de både lunch OCH middag under nyårsafton, så du kan gotta dig ända fram till tolvslaget.
Smygtitt på menyn (middag): Mjukbakad kalvfilé, svartrotsemulsion, vinkokt silverlök, vintertryffelsmör, portvinssås, potatiskaka med Västerbottensost.
Läs mer här

 

Partaja in 2023 med Facit

Kom och ät en riktig rejäl 4-rätters meny med tillhörande festligheter på Facit Bar. Skåla in det nya året med fest och flärd, det lär troligtvis vara -46 grader så där kan du sitta och se fyrverkerierna i värmen.
Läs mer här

 

Skåla adjöss till 2022 med Bodegan

Bodegan väntar en festlig femrätters middag med otrolig närhet till fyrverkerierna nere vid kajen.
Smygtitt på menyn: Pasta på pilgrimsmusslor, rökt beurre blanc, salicorn, picklad korova & kaviar.
Läs mer här

 

Fira in det nya året på Rådhuset

Rex Brasserie ger dig möjlighet till god mat, nyårsfyrverkeriet just utanför dörren och fest hela kvällen. Supéns sittningar hålls mellan 17:00 - 00:00 och Rex alla verksamheter med tillhörande barer, dansgolv och DJ:s är igång under hela kvällen för att välkomna det nya året på ett riktigt maffigt vis!
Läs mer här

HOTELL

nyår-hotell

Börja 2023 på toppen av Umeås skyline

Lyxiga och nyöppnade Clarion Hotel Umeå bjuder in till en hel nyårsupplevelse med bubbelmingel, 4-rätters, hotellövernattning och ett firande du sent kommer glömma uppe i deras skybar. Troligtvis den bästa utsikten för att se de sprakande nyårsraketerna.
Läs mer här

 

Sov över hos Mimer

Kvällen på Elite Hotel Mimer inleds klockan 19 med en fördrink i deras stämningsfulla restaurang Artonnittiosju. Under kvällen kommer ni få avnjuta en magisk femrättersmiddag med utvalt dryckespaket som passar rätterna perfekt. Ni sover sedan gott i något av våra vackra hotellrum och vaknar upp till en härlig frukostbuffé.
Läs mer här

 

Fira in det nya året i ett boutiquehotell

Stora Hotellet blir du välkomnad av en välkomponerad femrätters meny med löjrom och hummer. Det nya årets första dag kan du sova ut ordentligt då frukosten serveras ända till 12:00.
Läs mer här

 

Skåla in 2023 i trädtopparna

Granö Beckasins nyårsfirande är något alldeles extra. Här kan du välja mellan olika paket för din perfekta nyårsafton och du kommer vakna till ett 2023 uppe bland tallarna i deras fågelnästen.
Läs mer här

NYÅRSKASSE

nyår-nyårskasse

Känner du för en restaurangupplevelse på hemmaplan? Då får du inte missa att beställa en nyårskasse från dessa restauranger med allt du behöver för en riktigt pampig nyårsmiddag att imponera på vänner och familj med!

Köksbaren

Droskan

Gotthards Krog

Brännlands Wärdshus

Bistro le Garage 

Hunger och Törst