Välkommen att fira in det nya året med en digital sändning av nyårstal, musik, nedräkning och nyårsskål. Njut av ett färgsprakande fyrverkeri från avstånd och ät god mat & dryck på restaurang eller genom Take Away.
Programmet på den här sidan var för nyårsafton 2020!

Nyår

 

Nyårsglitter firar 20 år - blir helt digitalt!

Högtidsstunden vid tolvslaget på nyårsnatten har sedan starten 2000/2001 blivit en populär tradition. Alla stannar då upp för att förväntansfullt salutera det nya året och uppleva det mäktiga fyrverkeriet. Årets Nyårsglitter över Umeå genomförs helt digitalt med nyårstal, musik, nedräkning och nyårstal. Följ sändningen live från hemmet eller valfri plats via VK’s livesändning på www.vk.se

 

Digitalt program 31 december 2020

23.30 Kvällens digitala program startar. Följ live via VK och länk: Information kommer inom kort.
23.35 Årets Umeåambassadör - Sofia Åhman, lärare, författare, tränare, instruktör och inspiratör.
23.40 Nyårstal - Mona Lidén, Innebandyspelare, dekoratör, centrumledare på Utopia.
23.45 Musik - Carolina Miskovsky med kvällens lilla husband. Daniel Pettersson på nyckelharpa och gästsoloartist Magda Andersson. 
24.00 Nedräkning & Nyårsskål.
00.01 Årets Umeåambassadör startar det glittrande Nyårsfyrverkeriet.

 

Glittrande Nyårsfyrverkerier

I år skjuts raketerna högre än någonsin, så du kan njuta av ett mäktigt och färgsprakande fyrverkeri - hela vägen hemifrån! Fyrverkeriet finansieras av företagare från Umeå. Det är deras Nyårspresent till Umeborna och deras bidrag till en positiv bild av Umeå.  

 

Take Away

 

Nyårsmat i Umeå

Välkomna det nya året med god mat och dryck i den miljö som passar dig. Här är våra tips på nyårsmat i Umeå, anpassade efter rådande tider och som serveras på olika sätt.  Restaurangernas öppettider kan ändras med kort varsel under rådande restriktioner. Den här guiden uppdateras kontinuerligt.

 

Nyårsmiddag på restaurang
Gotthards krog
Hunger och Törst

Bistro Le garage
TC mat & bar
Köksbaren
Bodegan

Nyårsmiddag genom Take Away
Brännlands wärdshus
Gotthards krog

Hunger och Törst
Köksbaren 

Bistro Le Garage
TC mat & bar
Tonka Bistro Café

Bodegan

 

Arrangör av Nyårsglitter 2020

Nyårsglitter i Umeå 2020 genomförs av Visit Umeå tillsammans med producenten Nöjesproffs i Umeå och med bidrag från Umeå kommun. Fyrverkerierna finansieras av företag i Umeå.