Hitta julstämningen genom att besöka en julmarknad. Botanisera bland varm glögg, saffransdoftande bullar, knäck och fint hantverk. Gör en liten utflykt och kom i julstämning innan tomten kommer.
Välkommen att besöka Umeåregionens julmarknader.

Julmarknad Västerbottens museum

 

Forlundas julmarknad
På den traditionella julmarknaden finns hantverk i olika former, julgrupper, julkärvar och granar. Det finns även korv, hamburgare och glögg till försäljning och mycket mer.
Datum: 16/12, kl. 11-16
Läs mer

Gammlia Julmarknad
Missa inte den traditionella julmarknaden på Gammlia. Här hittar du kvalitetshantverk och lokalproducerad mat i toppklass. För den hungrige finns julmat och annat julgott att förtära på plats.
Datum: 9-10/12, kl. 11-16.
Läs mer

Bildmuseet
Studenter från högskolorna för konst, design och arkitektur säljer sina alster. Julmarknad i museishopen och intill kaféet.
Datum: Julmarkand + Art Friday med livespelning med Fricky, 8/12 kl. 17-21, Julmarkand: 9/12, kl. 12-17.
Läs mer

Pilgatans Julmarknad
Tillsammans med flera aktörer Öst på stan välkomnas du till en härligt annorlunda julstämning under kulturstråket Pilgatans årliga Julmarknad. Datum: 9/12 kl.11-15
Läs mer

Olofsfors bruk
Den årliga julmarknaden på bruket med utställare inom slöjd, hantverk, mat och konst.
Datum: 2/12 kl.11-16, 3/12 kl. 11-15.
Läs mer

Bildmuseet. Julmarknad

Julmarknad Pilgatan

Sjungaregården
Sjungaregården välkomnar till deras hyllade julmarknad i Granö. Datum: 2/12 kl. 11-15
Läs mer

HUGÅs Veranda
Mysig och stämningsfull julmarknad utomhus på HUGÅs Veranda i Hörnefors. På marknaden hittar du genuint och lokalt hantverk, allt från mathantverk till mjuka och hårda alster. Datum: 26/11 kl.11-16
Läs mer

Strömbäcks Folkhögskola
Fira första advent på Strömbäcks folkhögskola. Du bjuds på en härlig julkänsla i en historisk miljö. Det blir julmarknad, gudstjänst, grötlunch och julpyssel.
Datum: 3/12.
Läs mer

Tavelsjö Wärdshus
Välkomna till Tavelsjö Wärdshus för en trevlig julmarknad med lokalt hantverk.
Datum: 3/12, kl. 12-15.
Läs mer

Julmarknad i Gammelgården
Fina och unika julklappar att ge bort. Lantligt hantverk i alla former, dörrkransar, tomtar och änglar, återvinningsalster, julgodis och mycket mer. Hembakat fika på plats eller köp med hem.
Datum: 2-3/12 kl. 11-16.
Läs mer

Julmarknad. Bildmuseet

Salteriet

Salteriet
Adventsmarknad i skärgårdsmiljö, med hantverkare och konstnärer med lokal anknytning ställer ut och säljer sina alster inne i Fiskarmuseet samt utomhus. Salteriets gårdsbutik har öppet. Datum: 3/12 kl.11-15.
Läs mer

Smultronstället
Här hittar du lokalt hantverk, julgodis, bakverk, julkransar och mycket mera. Kaféet serverar saffransvåfflor, glögg och julfika. Pysselbord för barn och vuxna. Datum: 2/12 - 3/12 kl. 11-15.
Läs mer

Rundvik
Julmarknaden med extra allt, försäljning av hantverk, delikatesser och godis. Även servering, lotteri, fotografering och ponnyridning. Masonitemuseet och Skolmuseet har öppet. Datum: 26/11 kl.10-15.
Läs mer

Formstråket
Det lackar mot jul längs Formstråket! Upplev handel på landet och fina mat- och fikaställen längs vägen. Kreativa företagare samordnar vid utvalda tillfällen sina öppettider längs den 35 km långa vägen Öre-Hörnsjö i Nordmalings kommun. Ta del av textil, delikatesser, målningar, keramik, design och hantverk med kvalitet.
Datum: 26/11 kl.11-16.
Läs mer

Bysvängen
Välkommen att besöka konsthantverkare, mathantverkare, kaféer och formgivare i Vännäs kommun! En riktigt julig Bysväng med allt som behövs för en lokalproducerad jul! Hitta julklapparna, julmaten eller varför inte bara fara runt och insupa julstämningar och fika riktigt gott?.
Datum: 16/12 kl.11-15.
Läs mer

Formstråket