Hitta julstämningen genom att besöka en julmarknad. Botanisera bland varm glögg, saffransdoftande bullar, knäck och fint hantverk. Gör en liten utflykt och kom i julstämning innan tomten kommer.
Välkommen att besöka Umeåregionens julmarknader.

De julmarknader som finns presenterade på den här sidan var aktuella 2022.

De datum som finns på den här sidan är aktuella i år, 2023!


Julmarknad Västerbottens museum

 

Västerbottens Museum
Missa inte en mysig julmarknad. Här hittar du kvalitetshantverk och lokalproducerad mat i toppklass. För den hungrige finns julmat och annat julgott att förtära på plats.
Datum 9-10/12, kl. 11-16.
Läs mer

 

Bildmuseet
Studenter från högskolorna för konst, design och arkitektur säljer sina alster. Julmarknad i museishopen och intill kaféet.
Datum: 8/12, kl. 17-21, 9/12, kl. 12-17.
Läs mer

Pilgatans Julmarknad
Då är det dags för kulturstråket Pilgatans årliga Julmarknad. Tillsammans med andra aktörer Öst på stan välkomnas du till en härligt annorlunda julstämning. Datum: 
Läs mer

Bildmuseet. Julmarknad

Julmarknad Pilgatan

Olofsfors bruk
Den årliga julmarknaden på bruket med utställare inom slöjd, hantverk, mat och konst.
Datum: 2-3/12.
Läs mer

Sjungaregården
Efter förra årets succé är Sjungaregården tillbaka med sin andra upplaga av deras hyllade julmarknad. Datum: 
Läs mer

Hugå
Mysig och stämningsfull julmarknad utomhus på HUGÅs Veranda i Hörnefors. På marknaden hittar du genuint och lokalt hantverk, allt från mathantverk till mjuka och hårda alster. Datum: 26/11.
Läs mer

Strömbäcks Folkhögskola
Fira första advent på Strömbäcks folkhögskola. Du bjuds på en härlig julkänsla i alla dess former i en historisk miljö. Det blir julmarknad, gudstjänst, grötlunch och julpyssel.
Datum: 3/12.
Läs mer

Tavelsjö Wärdshus
Välkomna till Tavelsjö Wärdshus för en trevlig julmarknad.
Datum: 3/12, kl. 12-15.
Läs mer

Café Alice 
En mysig julstämning blir det med granar, eldar & pynt och jultomte. Eldare gård erbjuder en tur med häst och släde. En liten marknad utomhus med försäljning. Datum: 
Läs mer
 

Julmarknad. Bildmuseet

Salteriet

Salteriet
Adventsmarknad i skärgårdsmiljö, med hantverkare och konstnärer med lokal anknytning ställer ut och säljer sina alster inne i Fiskarmuseet samt utomhus. Salteriets gårdsbutik har öppet. Datum: 
Läs mer

Smultronstället
Här hittar du lokalt hantverk, julgodis, bakverk, blommor, granar och mycket mera. Pysselbord för barn och vuxna. Kafé. Datum: 
Läs mer

Rundvik
Julmarknaden med extra allt, försäljning av hantverk, delikatesser och godis. Även servering, lotteri, fotografering och ponnyridning. Masonitemuseet och Skolmuseet har öppet. Datum: 26/11 kl.10.00 - 15.00.
Läs mer