cykel barnfamilj

Cykelupplevelser för hela familjen!

Utforska stadsnära och natursköna områden med barnvänliga aktiviteter längs vägen. Cykla på mountainbikeleder och familjevänliga stigar eller besök någon av de roliga cykelparkerna! 
Här har vi samlat våra bästa tips.

 

Utvalda sträckor

Grönskande naturområde eller äventyrlig tallskog? Oavsett vilken typ av dagsutflykt ni är sugna på finns något för alla åldrar. Här kommer några favoriter!

 

umeälvdal

En lokal klassiker - Umeälvdal

Lättcyklad runda på främst slät asfalt eller grusväg. Längs med denna runda finns flera roliga stopp att göra, tillexempel vid Umeå Energicentrum som bjuder på aktiviteter för alla åldrar samt kafé och äventyrslekpark för barn. Sväng in vid Baggböle herrgård försök hitta det hemligt belägna konstverket 811 ”Buddhan” eller utforska Arboretum Norrs lummiga grönska. Sträckan är totalt 25 km men går såklart att dela upp efter önskemål av aktiviteter och sevärdheter!

Läs mer om cykelrundan här!

 

Upptäck Tavelsjöleden

Upplev varierad natur med tallmoar, bäckar och sjöar, ovanliga växter, grottor och höga berg med fantastiska utsikter. Tavelsjöleden erbjuder spännande cykling och gott om rastplatser för fikapaus. Underlaget är väldigt varierad från cykelbanor, släta stigar och grusvägar i åkerlandskap till steniga och branta partier.

Vi har därför listat våra topp 3 delsträckor. Hitta den sträcka som passar er familj bäst!

Läs mer om att cykla längs Tavelsjöleden här!

 

 

Gör ett besök i en cykelpark

Upptäck spännande cykelparker runt Umeå där hela familjen kan ha kul och utmana sig själva!
Med stor variation av pumptracks, banor och terräng finns det något för alla åldrar och färdighetsnivåer.

 

Cykelparker i Umeå

 

SCA Multiarena - Unik plats för flertalet aktiviteter. På arenan finns knattebana för de allra minsta, en av sveriges största dirtparker, nya cross countryslingor, arenaplan, teknikområde och bouleplaner. Läs mer och hitta hit!

Nydala cykelpark - Cykel och pumptrackbanan på Nydala är öppen och tillgänglig dygnet runt för alla. Anläggningen ligger intill Nydalabadet. Banorna är lämpliga för balanscyklar, MTB- och BMX-cyklar. Läs mer och hitta hit!

Bike Park 34:4 Vännäsby - I Vännäsby nya cykelpark finns en asfalterad pumptrack bana och en grusad skill park med trähinder, olika hopp och en wall ride. Öppet dygnet runt. Läs mer och hitta hit!

Stöcksjö Aktivitetsyta - Lättillgänglig och lekfull plats för barn och unga som lockar till gemenskap, lek och spontanidrott med en pumptrack, multiidrottsyta, boulderblock, hinderbana. Hitta hit!

 

Ett fartfyllt äventyr

Har du lite äldre barn och vill testa en annorlunda och fartfyllt aktivitet? Då kan ett besök till Kassjöbacken och testa på Mountaincart vara något för er!

 

kassjö

Mountaincart och downhill i Kassjöbacken 

Mountaincart är en fartfylld, rolig och spännande aktivitet på berget. Upplev spänningen och de fantastiska vyerna över Kassjö by medan ni susar nerför banorna i Kassjöbacken. Ta ankarliften tillbaka upp på berget och testa någon av de andra banorna. Eller upplev Umeå’s längsta downhill bana på 900 meter. Downhill-banorna erbjuder stor variation, tillgängliga för alla, oavsett ålder och kunskapsnivå. 

Läs mer och hitta hit!

Dina valda filter:

Event:

Date:
Arena/Plats:
Participants:
Estimated visitors: