Badplatser, lekparker, äventyrsstigar och cykelpark är bara några av sakerna som Nydalaområdet erbjuder. Nydala är det perfekta utflyktsmålet i sommar med roliga aktiviteter för både familjen och kompisgänget.

Ett sommarmekka för hela familjen

I Nydalaområdet hittar ni en äventyrsstig för barn, en höghöjdsbana, terrängspår, cykelpark, äventyrslekpark, fiske, grillplatser, badplats och tempererat äventyrsbad. Runt Nydalasjön, som ligger cirka fyra kilometer från Umeå centrum, går en nio kilometer lång gång- och cykelväg som är perfekt för joggingrundan eller cykelturen. 

 

grilla-nydalaEn av Kärleksvikens grillplatser, och många fler finns att samlas kring runt Nydalasjön.
 

Grillplatser

Många gillar att hänga vid Nydalasjön för alla de mysiga grillplatserna som området erbjuder. Runt hela sjön finns det grillplatser som sommartid underhålls, städas och förses med ved. Med en fullpackad pick-nickkorg och ett glatt gäng vänner är sommarkvällen säkrad. 

 

nydala-badVid Nydalasjön finns det badplatser för alla sollägen.
 

Badplatser

Vid Nydalasjöns norra del hittar ni Nydalasjöns största sandstrand. Här spenderas långa sommardagar med sandslottsbyggande, strandtennis och mängder av dyk från bryggan. 
På sjöns östra sida ligger Kärleksviken som också är en fin, mer långgrund sandstrand. Perfekt för både barnfamiljen och kompisgänget när ni är sugna på sol och bad. 
Slutligen hittar ni Tomtebobadet vid Nydalasjöns södra del. Här finns en mindre badstrand med stora intilliggande gräsytor, ett bra ställe för barnfamiljen som vill bryta av badandet med lite lek i äventyrsparken. 

 

zipadventure-nydalaZip Adventure Park, ett spännande äventyr i trädtopparna.
 

Zip Adventure Park

Nydalaområdets mest actionfyllda aktivitet är utan tvekan Zip Adventure Park. Här hittar ni en höghöjdsbana mitt ibland trädtopparna och en utmanade fem-kamp, idealiskt för möhippan, svensexan eller kick-off:en. På Zip Adventure Park kan både stora och små njuta av spänning och natur samtidigt som pulsen pumpar. Under sommarmånaderna har parken öppet varje dag till sista dagen i augusti.
Läs mer om Zip Adventure Park


 

hinderbanaNydala äventyrsstig, en kul utmaning för de flesta åldrar i naturen.
 

Äventyrslekpark och Äventyrsstig

På södra spetsen av Nydalasjön hittar du den stora äventyrslekparken. Här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana och vattenlek. Ett givet utflyktsmål för alla er med klätterapor och upptäckare i familjen. Handikappanpassad toalett med skötbord finns i anslutning till lekparken.
Läs mer om Äventyrslekparken

Äventyret fortsätter på andra sidan av Nydalasjön! Här hittar ni en 800 meter lång skogsled som börjar och slutar i anslutning till Kärleksvikens badplats vid Nydalasjön. Längs stigen finns elva utmaningar av varierande karaktär och svårighetsgrad, som blir en perfekt utmaning för familjen. Äventyrsstigen har bland annat en åtta meter lång kryptunnel och en lian som du kan svinga dig i mellan plattformarna. Äventyrsstigen är framför allt lämplig för barn i åldern 6–14 år, men kan även nyttjas av alla som bara vill njuta av naturen.
Läs mer om Äventyrsstigen

 

umelagunUmelagun, utomhusbad i sitt esse.
 

Umelagun

Umelagun är Umeåregionens största utomhuspool. Det finns en familje- och äventyrsdel med vattenrutschbanor, vattenkanaler, bubbelpooler, varmpool och trampoliner. Det finns även en kiosk inom området och en närliggande servering. Hela området är handikappanpassat.
Läs mer om Umelagun

 

träning-nydalaJoggingtur runt Nydalasjön. Foto: Umeå kommun
 

Terrängspår, cykelpark och träning

Runt hela Nydalasjön går en cirka 9 kilometer lång väg som passar bra för vandring, löpning och cykling. I skogarna runt sjön finns ett myller av stigar som också är perfekta för traillöpning eller mountainbike. Vid Tomtebo äventyrslekplats finns ett mindre utegym i en separat dunge. Varför inte stanna till och göra några övningar på promenaden eller löpturen runt sjön? I närheten, vid Tomtebobadet, finns också två beachvolleybollplaner.
Intill Nydalabadet finns också en cykelpark och en pumptrack som är öppen och tillgänglig dygnet runt alla dagar i veckan. De två banorna passar för flera olika färdmedel men är extra bra för MTB- och BMX-cyklar.

 

fiske-nydalaNydalasjön är ett självklart fiskeställe.
 

Fiske

Runt sjön finns flera bryggor och andra bra platser för fiske. Med fiskekort och fiskespö har du möjlighet att få fisk i Nydalasjön. Vid Olle Fiskares väg, Dödmansudden och Kärleksviken finns fiskebryggor anpassade för rullstolar. Mer information om fiske.

Karta

Hitta lätt till alla de roliga saker vi berättat om med denna karta och upptäck fantastiska Nydalasjön.

 

nydala-karta