Cykla i Umeå med familjen, kompisgänget eller på egen hand. Med Umeå som utgångspunkt finns det många trevliga cykelleder och vägar att utforska. Här listar vi några av våra favoriter.

Cykling i Vännäs

Grusvägsrundor

Ansmarksrundan 45 km
Omväxlande och enkelt med en vacker avslutning längs Umeälven. Stanna till för en fika på Umeå Energicentrum, och kanske ett spontandopp på den lilla stranden ovanför Notvarpsbron. .
Ansmarksrundan på Google Maps

Kassjörundan 60 km
Vacker och bitvis krävande runda med en lättsam avslutning – de sista två milen följer Umeälvens dalgång. Stanna för en bit mat eller fika på Brännlands Wärsdhus.
Kassjörundan på Google Maps

Bäcksjörundan 75 km
Perfekt lite längre utflyktsrunda med fina Bäcksjön, Sävarådalen och den gamla kustlandsvägen från Sävar till Täfteå. På väg ut från Sävar passerar du Krutbrånet – där de första striderna utkämpades vid slaget vid Sävar år 1809.
Bäcksjörundan på Google Maps

Stöcksjörundan 40 km
En lättrampad tur genom platta odlingslandskap och naturreservatet Ängsbacka. Lite drygt halvvägs kan du ta en avstickare till ett badplatsen vid Stöcksjöns norra ände – eller Dragonudden mitt på sjöns östra strand, ett av Umeås få naturistbad.
Stöcksjörundan på Google Maps

Holmsjörundan 35 km
Kort och stadsnära med inslag av asfalt. Här får du väldigt mycket vattenkontakt längs vägen och en liten avstickare till Ön, en fin liten oas mitt i Umeå. Längst bort på rundan kan du ta en paus på Smultronställets trädgårdskafé.
Holmsjörundan på Google Maps
 

Cykling i Vännäs

Asfaltsrundor

Holmsundsrundan 40 km
Lättcyklat och platt, med utsikt över Umeälvens delta när du rullar över bron från Holmsund till Obbola. Ta en paus på Smultronställets trädgårdskafé eller Skärgårdscaféet i Holmsund. Du kan också kliva av cykeln vid Bergöbron och kila upp i utsiktstornet.
Holmsundsrundan på Google Maps

Sörforsrundan 30 km
Umeås mest klassiska runda! Vackert och trevligt. I den gamla byn Klabböle passerar du Umeås äldsta björk. Den fikasugna kan stanna till på Brännlands Wärdshus eller Umeå Energicentrum i Klabböle.
Sörforsrundan på Google Maps

Bussjörundan, 40 km
Snabb, rolig och omväxlande. Gör en avstickare till Norrmjöle havsbad för kaffe och glass, eller en bit mat på Norrmjöle Golfrestaurang.
Bussjörundan på Google Maps

Tavelsjörundan 70 km
Småkuperad runda med fina vyer över Tavelsjön. Sundlingska gården serverar fika och mat vid Tavelsjöns strand för cyklister som vill sitta ner och pusta ut en stund.
Tavelsjörundan på Google Maps

Bullmarksrundan 80 km
En lite längre runda genom flacka skogslandskap. På vägen genom Sävar kan du känna historiens vingslag när du passerar minnesmonumentet över slaget vid Sävar 1809.
Bullmarksrundan på Google Maps

 

Cykling i Vännäs

 

Guidade cykelturer

Obbola Outdoor
Umeå Tours

 

Uthyrning och service

 

UTHYRNING
Cykelstället, Umeå
Cykel och Mopedhandlaren, Umeå
Granö Beckasin, Granö
Kaffe, skog och rök, Vindeln
Obbola Outdoor

Olovelo

SERVICE
Bike and Ski
By Bike
CM cykel
Cykel och Mopedhandlaren
Intersport
Kaffe, skog och rök
Team Sportia

 

GPX- filer

Här kan du ladda ner gpx-filer för respektive runda. För att kunna läsa gpx-filen behöver du ett program på din dator eller en app till din telefon.
 

GRUSVÄGAR 

Ansmarksrundan

Kassjörundan

Bäcksjörundan

Stöcksjörundan

Holmsjörundan

 

ASFALTVÄGAR

Holmsundsrundan

Sörforsrundan

Bussjörundan

Tavelsjörundan

Bullmarksrundan