Cykling och mat

Umeå Cykel & Matvecka

Upplev en ny mötesplats för cykling, lokal mat och dryck 5-9 juni! Cykelturer på Gravel, MTB, landsvägscykel och elcykel. After Bike, hotellpaket och mycket mer. 


 

 

cykling

Så här går det till

Häng med på valfritt antal aktiviteter med andra cykelintresserade och engagerade guider som hjälper dig att hitta rätt. Information om anmälan, biljettköp, rekommenderade förkunskaper, eventuella ändringar av planerade turer eller annat praktiskt finns via länkarna under respektive aktivitet. Vi ses!

Aktiviteter dag för dag 5-9 juni

cykling

Södra Umeås finaste

Datum: Onsdag 5 juni
Tid: Samling 19.00 för genomgång, avfärd 19.15
Plats: Restaurang Kajen nedanför Väven

Typ av cykling: Rundan passar Gravel, MTB och elcyklar
Om turen: Vi delar upp oss i flera grupper där du tillsammans med likasinnade njuter av kvällen. Det är ”fart efter kamrat” som gäller. Vi cyklar i 2,5 h (ca40 km) längs grusvägar och cykelbanor. Guider ser till att vi hittar rätt hela vägen.
Att ha med sig: Cykel i gott skick och kläder efter väder

Pris: Kostnadsfritt
Anmälan: Drop in med intresseanmälan i Facebook evenemang via länken nedan

cykling

Nationaldagscykling

Datum: Torsdag 6 juni
Tid: Samling 11.00 för genomgång, avfärd 11.15
Plats: Restaurang Kajen nedanför Väven

Typ av cykling: Landsvägscykel. Du bör ha vana av att cykla i grupp
Om turen: Vi bjuder in till en underbar tur runt Tavelsjön med ett lunchstopp på Tavelsjö Wärdshus, ca 70 km. Vi delar upp i grupper efter önskemål och förmåga. Farten anpassas efter deltagarna. Våra cykelambassadörer guidar och peppar. 
Att ha med sig: Kläder efter väder, utrustning för att laga en ev punktering samt vatten och gärna ett lås

Pris: 225kr för brunch alt cykelfika 125kr. Bokas i samband med anmälan och betalas på plats på Tavelsjö Wärdshus
Anmälan: Senast 2/6 via länk nedan

Mackor kajen

After Bike på Kajen

Datum: Torsdag 6 juni
Tid: Drop in på uteserveringen med DJ från klockan 16.00 
Plats: Restaurang Kajen 

Om aktiviteten: Kom och häng över en god dryck och surra upplevelser samt cykling. Hit är alla välkomna oavsett om du cyklat med under dagen eller kommer hit direkt och då givetvis på cykel. Du ansvarar själv för din cykel så vi rekommenderar att du har med ett smidigt lås

Pris: Mat och dryck betalar du själv på plats

 

cykling

Gryningsgrus

Datum: Fredag 7 juni
Tid: Samling 06.45 för genomgång, avfärd 07.00
Plats: Restaurang Kajen nedanför Väven

Typ av cykling: Rundan passar Gravel, MTB, elcykel eller lättare hybridcykel. Du som deltar bör kunna, med lätthet, cykla 1,5h i hyfsat tempo. 
Om turen: Vi ger oss ut längs grusvägar och cykelbanor och avslutar med en god och trevlig frukost på Kulturbageriet. Vi följs åt och anpassar farten för alla. Tid ca 1,5 tim, 25km
Att ha med sig: Kläder efter väder och ett lås för att parkera cykeln i anslutning till Kulturbageriet

Pris: 100 kr för frukostbuffé. Betalas på plats på Kulturbageriet
Anmälan: Drop in med intresseanmälan i Facebook evenemanget via länken nedan

cykling

Skymningsgrus

Datum: Fredag 7 juni
Tid: Samling 19.00 för Before Bike på Restaurang Kajen. Sitt ner och umgås med andra trevliga cyklister. Här kan du köpa en god macka och något att dricka, du väljer och betalar själv på plats. Det går också bra att ansluta direkt till samling och genomgång inför cykling klockan 20.00. Gemensam avfärd 20.15 
Plats: Restaurang Kajen nedanför Väven

Typ av cykling: MTB, Gravel, Elcykel. Du ska känna dig bekväm med att cykla en sträcka på 40km i medel tempo. 
Om turen: Vi cyklar längs grusvägar och cykelbanor för att upptäcka Umeås finaste cykelturer i närområdet. Turen tar ca 2-2,5h/40 km. Vi delar in oss i grupper efter önskemål och förmåga. Självklart ”fart efter kamrat”.
Att ha med sig: Kläder efter väder, en cykel i gott skick, grejer för att fixa en punka, ett smidigt lås samt kanske något gott att dricka

Pris: Kostnadsfritt
Anmälan: Drop in med intresseanmälan i Facebook evenemang via länken nedan

Mat

Smaktur med cykel

Datum: Lördag 8 juni
Tid: Samling 11.00 för genomgång, avfärd 11.15 och slut ca 16.00
Plats: Restaurang Kajen nedanför Väven

Typ av cykling: Elcykel, hybridcykel och i övrigt valfri cykel
Om turen: En kopia på succén Umeå Smakpromenad men här cyklar vi mellan restaurangerna istället. Vi besöker 4 aktörer under turen och äter en smakportion av något gott på varje ställe. Medverkande aktörer: Eljest, Bistro Le Garage, Bryggverket och Restaurang Kajen som avslutning. Turen tar ca 4h och är 15-20 km. Socialt tempo i små grupper där alla följer sin turordning men cyklar i valfri takt. Varje grupp har en guide som man följer om man vill, guiden kan också tipsa om alternativa vägar om någon vill cykla en egen runda. 
Att ha med sig: Kläder efter väder samt pengar då du själv väjer och köper dryck. Du ansvarar själv för att låsa din cykel vid varje stopp. 

Pris: 450 kr
Biljettköp: Via länk nedan

Mackor Kajen

After Bike på Kajen

 

Datum: Lördag 8 juni
Tid: Drop in på uteserveringen med DJ från klockan 14.00
Plats: Restaurang Kajen 
Om aktiviteten: Kom och häng över en god dryck och surra upplevelser samt cykling. Hit är alla välkomna oavsett om du cyklat med under dagen eller kommer hit direkt och då givetvis på cykel

Pris: Mat och dryck betalar du själv på plats
Mer information: Via länken nedan


 

Hotellrum

U&Smakcykelturen

Datum: Lördag 8 juni
Plats: U&Me hotel

Om erbjudandet: Självklart ska en Cykel & Matvecka ha ett cykelvänligt boende! I samband med lördagens Smaktur på cykel erbjuder U&Me boende för för två personer. Ta hand om dig själv och din cykel och varva ner i rum med utsikt över Umeå.  
Pris: 850kr inklusive dubbelrum med frukostbuffé 
Bokning: Via länk nedan 

cykling barn

Tävling! Cykel & quiz med familjen

Datum: 9 juni

Beskrivning: I samband med Umeå Cykel & Matvecka arrangeras en tävling för cyklande barnfamiljer. Ladda ner appen Tipsrundan i din telefon och fyll i koden TCA624 för att komma till rundan. Cykla den förbestämda slingan längs Umeälven (totalt 5 km) och svara på 10 frågor längs med vägen. Den 9 juni får ni 15% på Kulturbageriet vid köp av smarrig lunch eller fika vid uppvisande att ni har deltagit i tipsrundan. Tävlingen är gratis och för hela familjen. 

Vad kan du vinna? Chansen att vinna Visit Umeås presentkort med ett värde av 3000kr och presentkort med ett värde av 3000kr från By Bike vid köp av cykelhjälm.  

Kom ihåg: Ta med egna cyklar och hjälmar. OBS! Den som är mottagare av priserna behöver vara 18 år. 

Bakom idén

Umeå Cykel & Matvecka är en idé sprungen ur det starka cykelcommunity och ambassadörsnätverk som finns på By Bike i Umeå. Genom samverkan tillsammans med näring och destinationsbolag är syftet att utveckla ett evenemang som uppmuntrar till folkhälsa och skapar gemenskap och samhörighet genom en ny mötesplats för cykling, lokal mat och dryck. På sikt är också förhoppningen att samarbetet kring detta arrangemang bidrar till att stärka utvecklingen av och skapar ett intresse för Umeå som en cykeldestination hos inresande målgrupper.

Evenemanget är ett samarbete mellan By Bike i Umeå, Blå Huset, forfoodies.se, Tavelsjö Wärdshus och Visit Umeå