Behöver du tips på roliga saker att göra utomhus just nu? För att aktivera familjen, njuta av den friska luften och rensa tankarna? Nedan har vi samlat några tips i destinationen.

VandringStrömbäck kont
Foto: Visit Umeå
 

Gör en utflykt i naturen

Packa med egen matsäck och gör en dagsutflykt till något av regionens vandringsleder och naturreservat. Njut av vacker, orörd och varierande natur. Hitta rätt bland naturreservat i Umeåregionen och våra populära vandringsleder. Vi ger dig också tips om vandring med barn. 
 

Hundspann
Foto: Bea Holmberg, Granö Beckasin
 

Lär dig köra hundspann

Upplev destinationens vinterlandskap på riktigt tillsammans med människan bästa vän. En hundspannstur är något man sent kommer att glömma. Har du inte testat att åka hundspann ännu så har du verkligen något att se fram emot. I vår destination finns flera företag som erbjuder oförglömliga äventyr i vinter. 

Granö Beckasin
Aurora Borealis adventures
Spruce Island Huskies
River Lake Huskies
Hedlunda Husky
Björnligans Draghundar

 

Norrsken och skoter
Foto: Fredrik Larsson, Bea Holmberg, Granö Beckasin
 

Spännande norrskensäventyr

Upplev det vackraste som natthimlen har att bjuda på. Lär dig fotografera detta magiska fenomen eller sov under norrskenet i en Tepee. Du kan också välja att boka en norrskenstur med hundspann, häst och släde eller skoter. Eller vill du bara ta reda på bästa platsen att beskåda detta otroliga skådespel? 
Här hittar du allt du behöver veta om norrsken!

 

En upplevelse på skoter

Flera av destinationens företag erbjuder guidade skoterturer, ett härligt och fartfyllt sätt att komma ut i naturen och njuta av vackra vinterlandskap. Granö BeckasinÄlgens Hus och Forsknäckarna är de företag som erbjuder ett vinteräventyr på skoter. 

 

IslandshästarFoto: Pixabay

 

Upplev naturen från hästsadeln

Ridturer på lugna trygga hästar finns för både nybörjare och för dig som ridit förr. Låter det där med att sitta på en häst väl spännande? Lugn! Det erbjuds även turer med häst och släde.
Turridning erbjuds hos Backfors gård, Grönåkers farm och Sunnandalens islandshästar. 

Konstrunda
Foto: Visit Umeå
 

Gå på egen konstrunda 

Passa på och kombinera konst med frisk luft. Dessutom helt gratis! Promenera konstrundan i Umeå centrum och upptäck några av alla konstverk som finns eller besök Umedalens skulpturpark, en av norra Europas främsta skulptursamlingar. 

 

Lundabron
Foto: Fredrik Larsson
 

Promenera över Sveriges längsta gång- och cykelbro

Den omtalade Lundabron invigdes i december 2019 och knyter ihop stadsdelen Backen med Bölesholmarna och Teg. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister. Hitta till Lundabron på Google maps