Vinter. Hundspann.

Hundspannsturer

Har du inte testat att åka hundspann ännu så har du verkligen något att se fram emot. Genom skog och mark är ljudet av pigga tassar och snön under slädens medar det enda som stör stillheten. I vår destination finns flera företag som erbjuder oförglömliga hundspannsturer i vinter. Säsongen pågår 15/12-15/4 och 1/9-31/11 för hundspann på hjul. 

Hundspann. Aurora Borealis Adventures

Aurora Borealis Adventures

Följ med på en oförglömlig färd genom en storslagen natur, milslånga myrar, sjöar, skogar innan det är dags för att stanna för fika eller mat. Välj den tur som passar dig. Aurora Borealis Adventures arbetar enligt Naturens Bästa kriterier. 

 

Granö Beckasin Hundspann

Granö Beckasin/Spruce Island Husky

Upplev tjusningen med att glida fram bakom ett hundspann. Granö Beckasin i samarbete med Spruce Island Husky erbjuder en rad olika hundspannsturer. Du kan välja att köra själv eller åka tillsammans i en stor släde där en guide kör hundspannet. 

Hundspann. Pixabay

River Lake Huskies

Njut av gnistrande snö och sprakande norrsken. Kom nära naturen och boka in en hundspannstur, kvällsturer på vardagar och dagtid under helger. Huskywalk under den snöfria säsongen. 

 

Hedlunda Husky

Hedlunda Husky

Välj mellan två olika turer, åk med eller lär dig köra hundspann. Guiderna visar vägen i vackra Rickleå älvdal. Turerna kan kombineras med mat eller fika. 

Här får du fler tips på aktiviteter

 

  • Naturreservat - Packa med egen matsäck och gör en dagsutflykt till något av regionens naturreservat. I regionen finns vackra platser att upptäcka. 

  • Promenader i Umeå - Skulptur- eller konstpromenad, Grössjön, Nydalasjön eller kanske Gammliaskogen. Nära centrum hittar du också Notvarpsbron över Umeälven. 

  • Vinter i Tavelsjö - Åka skidor, bestiga bergstoppar och äta god mat. Allt det kan man göra i Tavelsjö, med en närhet till Umeå.

  • Populära vandringsleder - Här har vi samlat några av våra bästa tips på vandringsleder i Umeåregionen. Även tips på sådant som passar barnfamiljer. 

  • Granö Beckasin och Älgens Hus är de företag som erbjuder ett skoteräventyr. Något som passar både för kompisgänget och familjen. 

  • Backfors gård och Grönåkers farm erbjuder ridturer för både nybörjar och för dig som ridit förr.  En härlig naturupplevelse från hästsadeln.

  • Ballongflyg - Flyg luftballong i Umeå med omnejd och njut av en seglats genom landskapet. Varje resa är unik och flygning sker året om.

Skulpturparken. Foto Philip Avesand

Umedalens Skulpturpark en av Norra Europas främsta skulptursamlingar

Listen. Foto Philip Avesand

Promenera Konstrundan i Umeå centrum. Konstverket Listen på Rådhustorget

Norrskensäventyr

Vi har samlat våra bästa tips med aktiviteter och platser att besöka för en oförglömlig norrskensupplevelse.

Norrsken. Foto Fredrik Larsson