Planerar du en weekend i Umeå? Här hittar du våra bästa tips på hur du kan maximera din tid med god mat, dryck och upplevelser.

Nya Clarion Hotel

 

Dag 1
 

Incheckning

Checka in på ett hotell som passar dig! I Umeå finns en bra blandning mellan modernt och trendigt, klassiskt och unikt. En nyhet är Clarion Hotel Umeå. Här har du ett perfekt läge med utsikt över Umeälven och kan njuta av mat & dryck i Umeås högst belägsta restaurang och takbar. Läs mer om Clarion Hotel Umeå här och se alla våra hotell här.

Mat & dryck

Mat och dryck är en viktig del av ett lyckat weekend-besök och på Umeås restauranger serveras du allt från klassisk husmanskost till nya trender och smakäventyr från hela världen. Vad sägs om ett besök på Facit Bar, som har som mål att bli topp fem i Europa, eller på Gotthards krog som kan stoltsera med egen grönsaksodling på cykelavstånd från restaurangen? En kul nyhet för alla dryckes-intresserade är också att Brännlands iscider, en av världens bästa iscidersmakare, i höst öppnar upp ett tasting room med spännande dryckesprovningar. Se våra bästa tips på mat-evenemang i Umeå här. Du hittar information och tips på alla våra restauranger här.

 

Emil Åreng på Facit Bar och mat från HarlequinEmil Åren på Facit Bar

Dag 2
 

Shopping

Umeå är ohotat den största och trendigaste shoppingstaden i norra Sverige. Här hittar du både trendiga designbutiker med handplockat sortiment, stora kedjor och ett stort utbud av second hand- och hantverksbutiker. Och att stoppa in huvudet i någon eller några av våra gallerior Utopia, MVG eller Avion shopping är något vi varmt kan rekommendera. 

Fika

I Sverige fikar vi, det är sedan gammalt. Men att kombinera fika med typ världens bästa kaffe? Det gör man bara i Umeå. Kaffebaren Costas Of Sweden är Umeås egna kaffeinfluencer. Med över hundra tusen följare på Instagram och flera miljoner visningar på sina videos så kan vi tryggt säga att Umeå kan det här med kaffe. Men fikat då? Självklart går det att matcha både kaffe i världsklass med fika i samma kaliber. Och eftersom du är här en hel helg, så hinner du med både Nya Konditoriet och Kulturbageriet.

 

Kanelbulle, kaffe och designprylar

Kultur & design

Äta, fika, shoppa. Vad gör man sen? Jo missa inte Umeås breda utbud av kultur & design. Beundra stadens arkitektur genom att ta en arkitektur-runda, besök en av världens mest exklusiva privata gitarrsamlingar på Guitars the Museum eller njut av miljöerna på Bildmuseet - ett av Sveriges mest Instagrammade besöksmål. Andra förslag skulle kunna vara att gå en konstrunda genom stan, ha en spelkväll på Megazone, se en föreställning på Norrlandsoperan eller Besök Sveriges första kvinnohistoriska museum. Som ni ser så finns det en hel del att göra här i Umeå, så det är bara att välja och vraka!
 

Utställning på Västerbottens museum

Dag 3

 

Brunch

Pannkakor. Nygräddade våfflor med hjortronsylt. Färskt bröd. Nypressade apelsinjuice. Pocherat ägg. Färska korvar. Croissanter. Västerbottenostkräm... Vi utgår från att alla som läser detta blir sugen på brunch. Så därför har vi skapat en gedigen brunch-guide där vi samlat alla våra favoriter på ett och samma ställe, och du hittar den här.
 

Brunch på Köksbaren