Ibland känns det som att hösten och vintern nästan kräver att man ska komma iväg några dagar. Och vad passar då bättre än en weekend i Umeå? I denna guide hittar du tips om hur du kan maximerar din helg i Umeå med både upplevelser och god mat.

Rådhuskällaren Rex

 

Dag 1
 

Incheckning

Checka in på ett hotell som passar dig! I Umeå finns en bra blandning mellan nytt och trendigt, klassiskt och unikt. Se alla våra hotell här.

Mat & dryck

En stor del av en lyckad weekendresa tycker vi är god mat och dryck. Dock kan ett problem ibland vara att det finns så mycket bra restauranger att välja på. Är det den pulserande vinrestaurangen Bodegan, Umebornas favorit Köksbaren, fine dining-restaurangen Hunger & Törst eller klassikern Rex du vill besöka? Det kan såklart bara du svara på. Men skulle det bli svårt att välja så hittar du alla våra restauranger här.

Kanelbulle, kaffe och designprylar

 

Dag 2
 

Shopping

Umeå är ohotat den största och trendigaste shoppingstaden i norra Sverige. Här hittar du både trendiga designbutiker med handplockat sortiment, stora kedjor och ett stort utbud av second hand- och hantverksbutiker. Och att stoppa in huvudet i någon eller några av våra gallerior Utopia, MVG eller Avion shopping är något vi varmt kan rekommendera. 

Fika

I Sverige fikar vi, det är sedan gammalt. Men att kombinera fika med typ världens bästa kaffe? Det gör man bara i Umeå. Kaffebaren Costas Of Sweden är Umeås egna kaffeinfluencer. Med över hundra tusen följare på Instagram och flera miljoner visningar på sina videos så kan vi tryggt säga att Umeå kan det här med kaffe. Men fikat då? Självklart går det att matcha både kaffe i världsklass med fika i samma kaliber. Och eftersom du är här en hel helg, så hinner du med både Nya Konditoriet och Kulturbageriet.

Utställning på Västerbottens museum

 

Aktiviteter

Men om man nu skulle vilja göra något annat än att bara shoppa, äta och fika. Vad gör man då? Ett exempel skulle kunna vara ett besök på Guitars the Museum, en av världens mest exklusiva privata gitarrsamlingar. Eller kanske Bildmuseet? Ett av Sveriges mest Instagrammade besöksmål. Andra förslag skulle kunna vara att gå en konstrunda genom stan. Ha en spelkväll på Megazone. Se en föreställning på Norrlandsoperan. Besöka Sveriges första kvinnohistoriska museum. Gå loss bland delikatesserna hos DUÅ och Gårdshem. Som ni ser så finns det en hel del att göra här i Umeå, så det är bara att välja och vraka!
 

Brunch på Köksbaren

 

Dag 3

 

Brunch

Pannkakor. Nygräddade våfflor med hjortronsylt. Färskt bröd. Nypressade apelsinjuice. Pocherat ägg. Färska korvar. Croissanter. Västerbottenostkräm… Vi utgår från att alla som läser detta blir sugen på brunch. Så därför har vi skapat en gedigen brunch-guide där vi samlat alla våra favoriter på ett och samma ställe, och du hittar den här.