Är du på jakt efter ett första arbete, extrajobb eller en karriär? Då finns det gott om anledningar att blicka mot besöksnäringen, här har vi samlat fem goda skäl till att söka jobb just här.

5 skäl att söka jobb i besöksnäringen

 

1.    Det finns jobb!
Behovet av personal i Umeås besöksnäring bara ökar. Restaurangutbudet växer, och intresset för mat och dryck bland Umeåborna har aldrig varit större. Dessutom ökar turismen i regionen, där många upptäckt den fantastiska mixen av naturupplevelser och stadsliv som Umeå bjuder på. På tio år har antalet hotell, restauranger och upplevelseverksamheter i Umeåregionen formligen exploderat – och här behövs peppad personal.

2.    Du får arbeta med människor
Att jobba i besöksnäringen är att jobba med människor. Varje dag möter du nya gäster som vill upptäcka Umeå, och att få vara med och skapa spännande upplevelser för andra ger en riktig energikick. Vare sig du står i en hotellreception, serverar mat, städar hotellrum eller guidar en forsränning så är din insats lika viktig för gästen – du skapar minnen för livet.

3.    En varierad vardag
Inom besöksnäringen är ingen dag sig lik. Det krävs både omtanke och tålamod att möta de utmaningar som dyker upp, men att lösa en situation så att gästen blir nöjd är både givande och utvecklande. I en levande region som Umeå möter du människor från hela världen och i takt med att erfarenheten växer kan du snart 

4.    Sammanhållning och stämning
Många som arbetat inom besöksnäringen berättar om den starka sammanhållningen med kollegor. Branschen lockar sociala människor och skapar oväntade möten och nya vänskaper. Ofta är arbetsdagen intensiv – och när man löser utmaningar som ett team växer lagkänslan.

5.    Utvecklingsmöjligheter
Besöksnäringen bjuder på många möjligheter till personlig och professionell utveckling. Många hittar sitt första jobb i restaurang eller hotell och går vidare inom branschen. Kanske väcks ett intresse för matlagning, eller en önskan att avancera till arbetsledare? Oavsett vilken väg du väljer är alla erfarenheter från besöksnäringen värdefulla för att bygga sitt CV, och något du har nytta av resten av livet.