Umeå har fått en ny kvarterskrog. Det är gänget bakom foodtrucken Smash n’ Grab Burgers som tagit över Taorminas gamla lokaler på Östra Kyrkogatan, och förvandlat pizzerian till en mysig kvarterskrog och Hagas nya vardagsrum.

Kompisgänget har drivit foodtrucken Smash n' Grab Burgers sedan 2019, och länge sökt efter den perfekta lokalen för en kvarterskrog. Och med restaurang Östra Kyrkogatan har Jon Palmebjörk, Robert Nyberg, Jakob Karlsson och Daniel Nyberg hittat rätt. Med förstärkning från vännen Marcus Edvinsson har de nu avancerat från street food-entusiaster till krögare, och slagit upp dörrarna till Hagas nya hangout. 
– Vi drömde om en kvarterskrog som kunde bli ett vardagsrum för hela Haga och Sandbacka, ett ställe dit man kommer för att dela en pubtallrik och ta ett glas vin, säger Jon Palmebjörk.

Jon Palmebjork och Joakim Karlsson

Jon Palmebjörk och Jakob Karlsson är två av grundarna bakom nya kvarterskrogen Östra Kyrkogatan på Haga/Sandbacka. Foto: Jonas Pekkari

På menyn finns förstås gängets omåttligt populära burgare, men också pastarätter, soppa, sallad och vad de själva beskriver som “rödvinsvänlig” pizza.
– Den mest populära pizzan är “räkan”, som toppas med creme fraiche, sikrom, räkor och chili. Många kommer hit för burgarna, men upptäcker nya favoriter på menyn.

ÖK's Menytavla

ÖK's entré

Och ÖK’s har haft fullt hus sedan starten. Till att börja med har man fokuserat på att få in rutinerna i restaurangen och med take away, men på sikt vill gänget bakom ÖK’s komplettera med gästspel från andra kockar, livemusik och quizkvällar.
– Det märks att det funnits ett stort sug efter en riktig kvarterskrog på Haga och Sandbacka, men vi har gäster från hela stan, säger Jakob Karlsson. 

För den som hellre njuter maten i hemmets lugna vrå finns en omfattande take-away meny att välja mellan.