Umeås restaurangutbud är stort och kan kittla de flesta smaklökar. Beroende på konferensens storlek och vilken tid på året det är, finns olika alternativ. Nedan presenteras ett axplock, många fler finns att tillgå.

Rex

I den vackra rådhusbyggnaden från 1892, mitt i centrala Umeå ligger Rex. Bar, Brasserie, ölkällare, cocktailbar, bistro, nattklubb och konferenslokaler i samma hus. I den stora festlokalen finns plats för 110 personer vid runda bord eller upp till 200 personer med traditionella långbord. Rex erbjuder ett koncept för mellan 250-750 personer som kallas ”Hela-Huset”. Varje gäst får en badge i ett band runt halsen, som har flera olika stationer med måltider och drycker markerat på den. Gästerna tar sig sedan runt i hela huset för att hämta de olika måltiderna och dryckerna från de olika stationerna, samtidigt som det blir ett naturligt mingel. 
Se filmen från ”Hela-Huset-Koncept” 
 

Sjöbris

I centrala Umeå, i Umeälven, ligger Sjöbris. Två båtar som tillsammans med en stor inglasad flytbrygga skapar den mest älvsnära platsen att äta på året runt. Här serveras kolgrillat, vedugnsbakat och skaldjur, med fokus på kvalitét och smak. Här kan upp till 620 personer äta en sittande middag under sommartid och 250 personer under vintertid.
 

P5

Mitt i kvarteret och kulturhuset Väven, på våning 5 ligger konferensvåningen P5. Med utsikt över hela Umeå serveras mat på lokala säsongsråvaror med fokus på smak och kvalitet för upp till 250 personer. Det går även att nyttja den härliga terrassen och grilla mat till gästerna. Restaurangen är KRAV- och Kranmärkt.

 

Restaurang Äpplet

I Umeå Folkets Hus finns Svanenmärkta Restaurang Äpplet som har många skepnader. Lokalen kan växla mellan allt från att husera konferenslunch eller företagsfest till konserter och krogshower. Upp till 700 personer kan avnjuta mat med ekologiska och närproducerade råvaror, självklart går lokalen utmärkt att avskärma för att skapa en trevlig miljö för mindre sällskap. Här finns även teknik och en scen för middagsunderhållning. 

sjöbrisSjöbris.

sävargårdenSävargården

Restaurang Universum

På Umeå Universitets campus, i anslutning till Aula Nordica, ligger restaurang Universum. Med fantastiska ljusinsläpp och en stor, härlig lokal kan över 600 personer äta sittande bankettmiddag och 900 personer stående mingelmat. Här serveras allt från rätter med norrländsk touch till mat inspirerad från världens alla hörn.

 

Vävenscenen

Vävenscenen, som ligger på Vävens första våningsplan närmast Umeälven, är en stor så kallad multiscen som kan hyras för alla möjliga typer av arrangemang. Teateruppsättningar, föreläsningar och seminarier, musikuppträdanden och konserter samt dansföreställningar är bara några exempel. Vävenscenen används också för bankettmiddagar och fokus för köket är lokala råvaror i säsong och kravmärkta livsmedel. Här kan upp till 360 personer äta bankettmiddag samtidigt som det är middagsunderhållning på scenen. 

 

Sävargården

Ungefär 15 minuters promenadavstånd (eller sju minuter med buss), på området Gammlia, ligger den vackra Sävargården. Sedan 1920-talet har herrgårdens salar och kabinett på huserat högtider och festligheter. Här erbjuds vällagad mat i herrgårdsmiljö med menyer anpassade efter säsong, där lokala producenter främjas. Här får sällskapet en privat tillställning på de övre våningarna, med möjlighet att hyra Kamenskikällaren långt in på småtimmarna om så önskas. Sävargården tillhör Blå Huset-koncernen, som också P5, U&Me Hotel, Stora Hotellet och Kulturbageriet (och caféet Fika och Gotthards Krog) gör.

Cinco

Umeå-restaurang i mysig atmosfär med spansk touch som på fredagar och lördagar växlar upp till nattklubb mot småtimmarna. Matidén bygger på konceptet ”sharing” där gästerna beställer in och delar på maten vid bordet. Här avnjuts latinamerikanska tapas tillagade med mycket kärlek och handplockade råvaror. Upp till 350 personer kan äta en sittande middag här.

 

Tonka Bistro

Mitt i hjärtat av Umeå centrum ligger en mysig, modern och avslappnad bistro omringad av skön storstadspuls. Från att ha börjat som ett litet café med soppa och pintxos har Tonka utvecklats till en bistro med massor av gott på menyn. Glädje och passion för mat och dryck är det som står i centrum, här blandas smaker från hela välden och utbudet anpassas efter säsong och känsla. Beläget i gallerian MVG i centrala stan, med möjligheter att rymma upp till 170 sittande gäster och 500 personer för stående mingel, är detta en spännande plats att spendera en kväll på.

 

Restaurang Kummin

Kummin, som ligger i hjärtat av anläggningen Nolia har ett KRAV-certifierat kök med ledorden ”mat med kärlek”. Vid konferens på Nolia är det från Kummin all mat och fika kommer från. Kummin är även KRAV och Kranmärkt. I restaurangen kan 300 personer äta samtidigt. 

tonkaTonka Strandgatan.

mimerElite Hotel Mimer.

First Hotel Dragonen

I First Hotel Dragonens största sal, Salongen, kan väggarna färgsättas efter önskemål med tillgång till scen med befintlig teknik, projektordukar samt en egen bar. Här får upp till 200 personer plats att äta bankettmiddag.

 

Elite Hotel Mimer

I Elite Hotel Mimers största sal Mimersalen, den före-detta aulan, hålls allt från föreläsningar och konferenser till banketter, middagsteatrar och bröllopsmiddagar. Här ryms 120 personer vid runda bord och 160 personer i traditionella långbord. Maten lagas med stor omsorg från grunden, av ett team dedikerade kockar under ledning av en kökschef som varit med och lagat Nobelmiddagen två år i rad.

 

Elektra

Norrlandsoperans bistro, bar och matsal med mat, dryck och upplevelser serverade på ett nytt sätt. Jämnt lopp mellan Pelle Janzon, spetskål, bubbel och humle – energin på topp från öppning till stängning. Lika delar ärlig mat, dryck och trivsel vid dukat bord. Här serveras härlig mat i kaxig, spännande miljö för 150-200 sittande gäster eller 500 minglande.