Umeås restaurangutbud är stort och kan kittla de flesta smaklökar. Beroende på konferensens storlek och vilken tid på året det är, finns olika alternativ. Nedan presenteras ett axplock, många fler finns att tillgå.

1) Rex Rådhuset

I den vackra rådhusbyggnaden från 1892, mitt i centrala Umeå ligger Rex. Bar, Brasserie, ölkällare, cocktailbar, bistro, nattklubb och konferenslokaler i samma hus. I den stora festlokalen finns plats för 110 personer vid runda bord eller upp till 200 personer med traditionella långbord. Rex erbjuder ett koncept för mellan 250-750 personer som kallas ”Hela-Huset”. Varje gäst får en badge i ett band runt halsen, som har flera olika stationer med måltider och drycker markerat på den. Gästerna tar sig sedan runt i hela huset för att hämta de olika måltiderna och dryckerna från de olika stationerna, samtidigt som det blir ett naturligt mingel.
Information
 

2) Sjöbris 

I centrala Umeå, i Umeälven, ligger Sjöbris. Två båtar som tillsammans med en stor inglasad flytbrygga skapar den mest älvsnära platsen att äta på året runt. Här serveras kolgrillat, vedugnsbakat och skaldjur, med fokus på kvalitét och smak. Här kan upp till 600 personer äta en sittande middag under sommartid.
Information
 

3) Restaurang Universum

På Umeå Universitets campus, i anslutning till Aula Nordica, ligger restaurang Universum. Med fantastiska ljusinsläpp och en stor, härlig lokal kan över 600 personer äta sittande bankettmiddag och 900 personer stående mingelmat.
Information
 

4) Cinco 

Umeå-restaurang i mysig atmosfär med spansk touch som på fredagar och lördagar växlar upp till nattklubb mot småtimmarna. Matidén bygger på konceptet sharing där gästerna beställer in och delar på maten vid bordet. Här avnjuts latinamerikanska tapas tillagade med mycket kärlek och handplockade råvaror. Upp till 350 personer kan äta en sittande middag här.
Information
 

5) Elite Hotel Mimer 

I Elite Hotel Mimers största sal Mimersalen, den före-detta aulan, hålls allt från föreläsningar och konferenser till banketter, middagsteatrar och bröllopsmiddagar. Här ryms 120 personer vid runda bord och 160 personer i traditionella långbord. Maten lagss med stor omsorg från grunden, av ett team dedikerade kockar under ledning av en kökschef som varit med och lagat Nobelmiddagen två år i rad.
Information
 

6) First Hotel Dragonen

I First Hotel Dragonens största sal, Salongen, kan väggarna färgsättas efter önskemål med tillgång till scen med teknik och projektordukar. Här får upp till 200 personer plats att äta bankettmiddag. 
Information
 

7) Restaurang Äpplet 

I Umeå Folkets Hus finns Svanenmärkta Restaurang Äpplet som har många skepnader. Lokalen kan växla mellan allt från att husera konferenslunch eller företagsfest till konserter och krogshower. Upp till 700 personer kan avnjuta mat med ekologiska och närproducerade råvaror, självklart går lokalen utmärkt att avskärma för att skapa en trevlig miljö för sällskap på 250 personer. Här finns även teknik och en scen för middagsunderhållning.
Information