Känn smaken av vilt, hjortron och allt annat vårt naturliga skafferi har att erbjuda. Umeås förstklassiga restauranger behandlar dessa ingredienser med stor respekt och skapar symfoni för våra smaklökar.

Gotthards krog. Mat

 

Gotthards Krog
Gotthards Krog är en hyllning och en kärleksförklaring till platsen och dess historia. Med fokus på småskalighet och bra råvaror erbjuds rätter som blandar internationella och norrländska smaker.

Tonka Strandgatan
Vid Umeås vackra älv hittar du Tonka Strandgatan. Mat gjord med kärlek till råvaror och hantverk. Råvaror som till stor del kommer från våra norrländska skogar och gårdar.

Rex Brasserie
Brasseriet slog upp sina portar 1996 och har kommit att bli en kär institution i Umeå. Med själen i Frankrike och hjärtat i Norrland rör sig menyn med årstiderna och Rex tar vara på de råvaror som varje säsong har att erbjuda. Byggnaden rymmer också cocktailbaren Juliette och pub Rådhuskällaren.

Köksbaren. interiör

 

Köksbaren
Köksbaren är en gastrobar, en folklig krog för alla som gillar att umgås och äta förstklassig mat tillagad av det bästa som finns för stunden. Årstiderna styr menyn och maten tillagas av de finaste råvarorna.

Hunger och Törst
Ett besök hos Hunger och Törst ska alltid upplevas lika spännande och omväxlande varje gång. I restaurangens varma atmosfär förmedlas en nyfikenhet och kärlek till råvaran. En ny sjurätters meny komponeras varje vecka där du som gäst väljer om du vill äta 7, 5 eller 3 rätter.

Kvarkenfisk
Ute vid vackra Rovögerns fiskeläge hittar du Kvarkenfisk - Fiskekrogen vid havet. Tack vare fisket och kunskapen inom förädling kan de erbjuda delikatesser direkt från havet som tillagas av skickliga kockar.

Bodegan. Mat

 

Bodegan
Stans nykomling. Bodegan är en vinrestaurang med hög puls som brinner för ett levande och roligt vinutbud. Matlagningen är gedigen och råvarorna står i fokus. Här kan du slinka in på ett glas med tilltugg eller boka ett bord för längre sittning.

Brännlands Wärdshus
Till Brännlands Wärdshus åker besökare för att njuta av god och vällagad mat, hembakat fikabröd och nygräddade våfflor i en vacker och genuin västerbottnisk miljö. Menyn varierar efter säsong och maten tillagas med omsorg och kärlek för att framhäva de naturliga smakerna på bästa sätt.

Sjöbris
Året runt-restaurang på Umeälven. På Sjöbris kan du njuta av en säsongsbetonad meny med fokus på vedugnsbakade pizzor, rätter grillade på kolgrill och ett stort utbud av skaldjur. Under sommaren körs en hel del livemusik.