Känn smaken av vilt, hjortron och allt annat vårt naturliga skafferi har att erbjuda. Umeås förstklassiga restauranger behandlar dessa ingredienser med stor respekt och skapar symfoni för våra smaklökar.

Köksbaren

 

Umeå är en fantastisk matstad. De flesta restauranger oavsett inriktning, använder med förkärlek råvaror från vår del av landet – ren och älg, röding, sik och löjrom, hjortron, lingon och åkerbär. Västerbottensost, Vindelnrökt sidfläsk och Brännlands iscider är bara några exempel på omtyckta produkter från vårt område. Det är dags att smaka på Norrland!

Wild river

 

Köksbaren
Köksbaren är en gastrobar, en folklig krog för alla som gillar att umgås och äta förstklassig mat tillagad av det bästa som finns för stunden. Årstiderna styr menyn och maten tillagas av de finaste råvarorna.

Rex Brasserie
Brasseriet slog upp sina portar 1996 och har kommit att bli en kär institution i Umeå. Med själen i Frankrike och hjärtat i Norrland rör sig menyn med årstiderna och Rex tar vara på de råvaror som varje säsong har att erbjuda. Byggnaden rymmer också cocktailbaren Juliette och pub Rådhuskällaren.

Gotthards Krog
Gotthards Krog är en hyllning och en kärleksförklaring till platsen och dess historia. Med fokus på småskalighet och bra råvaror erbjuds rätter som blandar internationella och norrländska smaker.

Wild River
Sommarrestaurangen Wild River är den gömda pärlan intill Vindelälvens vackra och mest dramatiska forslandskap. Med fokus på vad säsongen har att erbjuda och råvarornas främsta egenskaper erbjuds du en måltid i storslagen och mysig miljö.

Hunger och Törst
Ett besök hos Hunger och Törst ska alltid upplevas lika spännande och omväxlande varje gång. I restaurangens varma atmosfär förmedlas en nyfikenhet och kärlek till råvaran. En ny sjurätters meny komponeras varje vecka där du som gäst väljer om du vill äta 7, 5 eller 3 rätter.

Bodegan
Stans nykomling. Bodegan är en vinrestaurang med hög puls som brinner för ett levande och roligt vinutbud. Matlagningen är gedigen och råvarorna står i fokus. Här kan du slinka in på ett glas med tilltugg eller boka ett bord för längre sittning.

 

Brännlands wärdshus

 

Brännlands Wärdshus
Till Brännlands Wärdshus åker besökare för att njuta av god och vällagad mat, hembakat fikabröd och nygräddade våfflor i en vacker och genuin västerbottnisk miljö. Menyn varierar efter säsong och maten tillagas med omsorg och kärlek för att framhäva de naturliga smakerna på bästa sätt.

Kvarkenfisk
Ute vid vackra Rovögerns fiskeläge hittar du Kvarkenfisk - Fiskekrogen vid havet. Tack vare fisket och kunskapen inom förädling kan de erbjuda delikatesser direkt från havet som tillagas av skickliga kockar. Restaurangen är White Guide-listad för sjätte året i rad.

Sjöbris
Året runt-restaurang på Umeälven. På Sjöbris kan du njuta av en säsongsbetonad meny med fokus på vedugnsbakade pizzor, rätter grillade på kolgrill och ett stort utbud av skaldjur. Under sommaren körs en hel del livemusik.