sommarkafé

Sommaröppna Kaféer

Svensk sommaridyll när den är som bäst med hembakat fika, nyplockade jordgubbar och svalkande glass. Besök en gammal goding eller hitta ett nytt smultronställe. 

Här har vi samlat 10 tips på sommaröppna kaféer runt omkring Umeå att besöka i sommar!

eljest

Eljest, hanverksbutik och trädgårdskafé

Eljest 
Hantverksbutik och trädgårdskafé i lantlig miljö på Ön mitt i Umeälven. Njut av hembakat fika eller handla hantverk och gåvor med ”Norrländsk prägel” eller bara umgås i trädgården. En oas endast ett mackkast från Umeå centrum.
Mer information här 

Root Coffee Shack 
Efterlängtade Root har öppnat upp en pop-up coffee shack på bryggan till sommarrestaurangen Båten. Kaffeälskarnas ögon glittrar likt Umeälven en solig sommardag. Ett obligatoriskt stopp längs Strandpromenaden för en stund av livsnjut. Öppet endast vid fint väder. 
Mer information här

 

prestelse

Presteles trädgårdskafé

Presteles trädgårdskafé
I Hörnsjö hittar du inte bara landsbygdsidyll utan också Presteles trädgårdskafé. Här serveras ekologiskt gofika och bröd som bakas med omsorg i den tyska vedeldade stenbaksugnen. Ägaren Mona odlar allt själv och varje munsbit är som ett konstverk i sig.
Mer information här

Åbrånets Limousin
Ett stenkast från Presteles hittar du Åbrånets Limousin i en lantlig gårdsmiljö med restaurang, kafé och gårdsbutik. Här kan du njuta av mat och fika lagat på lokala råvaror och egenproducerat kött från gården. 
Mer information här

 

åbrånet

Bild 1 Åbrånets Limousin. Bild 2 Kafé Anno 1762

Kafé Anno 1762
Njut av den unika miljön på detta smultronställe, i en gammal skollokal mitt i historiska Olofsfors bruksområde. Här kan du köpa lättare lunch, ta en god fika där allt är hembakat eller svalka dig med en glass från glasskiosken ute på gården. Sugen på lyxfrulle? Då rekommenderar vi en förmiddagstur hit!
Mer information här

HUGÅs Veranda 
Trädgårdsbutik och kafé med naturskönt läge längs med Hörnån i Hörnefors. En mysig och kreativ mötesplats med fokus på trädgård, noga utvald inredning från norrländska kreatörer och ljuvligt fika där det finns något för alla, oavsett allergier.
Mer information här

 

sörmjöle

Bild 1 Sörmjöle Bryggcafé. Bild 2 Våffelkafé hos Häggströms Jordgubbar

Sörmjöle Bryggcafé 
När Vagabond listar svenska sommarfavoriter utses Sörmjöle havsbad till Sveriges bästa badstrand. Vad vore en dag på stranden utan riktigt bra fika? Sörmjöle bryggcafé ser till att både havs- och solbadare hittar något gott att njuta av i solstolen. 
Mer information här

Våffelkafé hos Häggströms Jordgubbar
Från mitten av juli öppnar Häggströms Jordgubbar upp för självplock av jordgubbar. Passa på att avnjuta nygräddade frasvåfflor med jordgubbssylt och grädde efter bärplocket. Eller kanske avsluta med ett getyoga-pass för att mjuka upp stela leder? Ja, du läste rätt. Getyoga. 
Mer information här

 

Kullar och klangKullar och Klang

Kullar och Klang 
Naturskönt kafè i Vännforsbäck med loppis och gallerigarage med Vindelälven i blickfånget.  I sommarcaféet hittar du ekologisk, närodlad och hemlagad mat och fika. Håll utkik på sommarprogrammet efter intressanta föredragshållare, workshops, musikakter eller en svängom på dansbanan.
Mer information här

Sjungaregården kulturcentrum
Välkommen till denna oas för Kulturälskare. Västerbottensgård i Granö med anor från 1700-talet. Här bjuds du in till konst- och hantverksutställningar, konserter och föreläsningar. I kaféet serveras allt från gammaldags fikabröd till nygräddade våfflor och hembakad mjukkaka. För barnen finns leksaker från förr.
Mer information här

 

Fler tips på utflyktsmål i Umeåregionen

 

Dina valda filter:

Event:

Date:
Arena/Plats:
Participants:
Estimated visitors: