Här är ett urval av fantastiska evenemang att se fram emot under 2023 och 2024!

Vi rekommenderar att du alltid besöker arrangörens webbplats för aktuell information då datum kan ändras.

Rally Sweden

1) Rally Sweden 15-18 februari 2024
Sveriges största årligen återkommande sportevenemang, och tillika landets största rallytävling genomförs åter i Umeå.
Mer information

2) Umefolk 22-25 februari 2024
En av landets största folkmusikfestivaler hålls i februari varje år. Umefolk är en festival för alla med folkmusik- och dansintresse. Den har ett brett program med konserter, föreställningar, workshops och barnaktiviteter och är en mötesplats för gamla och unga, amatörer och professionella, dansare och musiker. 
Mer information

3) Littfest 14-16 mars 2024
Litteratur, fest och festival - på en och samma gång. Umeås internationella litteraturfestival vill vara en vitamininjektion i vårvinterkylan. Målet är att belysa litteraturen ur så många olika infallsvinklar som möjligt och skapa en mötesplats för alla som är intresserade. 
Mer information

littfest

4) Nolia Trädgård 26-28 april 2024
En mötesplats för alla som gillar trädgård, inredning och mat. Här får besökarna inspiration, nya kunskaper och möjlighet att handla växter och mycket annat till trädgården, altanen, balkongen eller fönsterbänken.
Mer information

5) Ischokey Sverige – Finland 
Umeå står värd för två landskamper mellan Sverige och Finland. Tre Kronor möter regerande världsmästarlaget Finlands Lejonen i ett dubbelmöte i Umeå.
More information

6) Brännbollsyran 31 maj - 1 juni 2024
Brännbollsyran är både den största musikfestivalen i norra Skandinavien och VM i brännboll. 
Mer information

7) Wheels Nationals/Motorveckan 
Norrlands största träff för motorentusiaster och en uppskattad träffpunkt för alla motorintresserade.
Mer information

Smakfestivalen

8) Umeå Fotbollsfestival - juli
Ett fotbollsäventyr för barn, ungdomar, seniorer och Parasport. Under fyra dagar blir Umeå en naturlig mötesplats för spelare, ledare, supportrar, familjer och släktingar från olika länder och kulturer. Varje år bidrar festivalen till en stor folkfest i Umeå med discon, bad och kändisframträdanden.
Mer information

9) Visfestival Holmön - juli
Festivalen bjuder på många fina musikupplevelser på vackra Holmön. Ett årligt återkommande evenemang som alltid genomförs sista helgen i juli. 
Mer information

10) Change The Game - september
Fem rörelserika dagar med konferenser, utbildningar och aktiviteter med världsledande experter som avslutas med en stor aktivitetsdag på Nolia. 
Mer information

11) Umeå Smakfestival - september
En årlig festival dedikerad till mat och dryck. Här finns ett restaurangtält där flera av stadens restauranger serverar sina specialiteter, öl från Umeås fyra bryggerier och marknadsstånd där du kan köpa olika delikatesser. 
Mer information

samiska-veckan

2023

12) Umeå Jazzfestival 25-28 oktober 2023
Sedan 1968 höjdpunkten för alla jazzmusikevenemang i Sverige, en av Skandinaviens äldsta och mest respektabla festivaler. 
Mer information

13) House of Metal 10-11 november 2023
House of Metal är en två dagars inomhusfestival med inriktning på metal i dess olika former.
Mer information

14) Samiska veckan - Ubmejen Biejvieh - 29 oktober - 5 november 2023
En vecka där den samiska kulturen firas med massor av roliga aktiviteter att delta i. Föreställningar, föreläsningar, musik, konstutställningar och mycket mer. Såhkie - Umeå sameförening är arrangör. 
Mer information

15) Umeå European Film Festival - 29 november - 5 december 2023
Festivalen visar ett omsorgsfullt urval av aktuell europeisk och lokalproducerad film tillsammans med mängder av tillhörande arrangemang som kluriga filmquiz, samtal med gästande filmskapare, en oförglömlig sing-along och andra festligheter!  
Mer information