Under vintern erbjuder Tavelsjö en stor variation på upplevelser och aktiviteter. Här kan du bland annat åka längdskidor på sjön, bestiga någon av alla bergstoppar och äta god lokalproducerad mat.

Video Jonas Burman

 

Tavelsjö Isbana 
Isbanan i Tavelsjö är ett populärt utflyktsmål under vintertid som lockar besökare från hela regionen. Totalt är isbanan ca 14 km lång och slingrar sig vackert över Tavelsjön som en åtta, omringad av snöklädda berg. Tavelsjö AIK som sköter isbanan hyr ut långfärdsskridskor på Sundlingska gården. Men glöm inte att förboka! 

Mer om Tavelsjö Isbana

 

Tavelsjö vinter. Foto Anders EnetjärnFoto: Anders Enetjärn

 

Längdskidåkning
Vill du åka längdskidor så finns det något för både nybörjare och erfarna skidåkare längsmed Tavelsjöns eljusspår. Sträckningen är totalt 2,5km. 

Mer om längdskidåkning i Tavelsjö

 

 

tio-toppar-tavelsjö-vandringFoto: Amanda Sveed

 

Vacker natur och vandring
I Tavelsjö hittar du ett kuperat och varierat landskap som är perfekt för vandring. Här hittar du flera vandringsleder och toppar med varierande svårighetsgrad. För varje berg finns en markerad stig från dess fot hela vägen upp till toppen. Bergen i Tavelsjö erbjuder allt från en kortare vandring på 0,5 km till en lite längre vandring på 2,1 km enkel väg.

Tio Toppar Tavelsjö är en besöksguide som hjälper dig att hitta upp på tio berg i Tavelsjöbygden. De flesta topparna är familjevänliga och du kan antingen välja väg upp till toppen själv eller följa en av alla snöstigar som blir till av andra vandrare. 

Mer om Tio Toppar Tavelsjö

 

 

 

Mat & Dryck på Tavelsjö Wärdshus
Tavelsjö Wärdshus erbjuder god och vällagad mat som är närproducerad, närodlad och ekologisk i den mån det går. Här hittar du också ett bra utbud av vegetarisk och vegansk mat. Du kan även boka en tur med häst och släde via wärdhuset, då de har ett samarbete med Långvikens gård. Efter hästturen kan du komma in och slappna av i värmen av värdshuset med en afternoon tea.

Mat, dryck & uthyrning på Sundlingska Gården
Sundlingska Gården finns mellan Tavelsjöberget och Tavelsjön den perfekta startpunkten för det fantastiska friluftslivet Tavelsjö har att erbjuda. På gården kan du äta gårdens egenproducerade mat såsom grönsaker, vedugnsbakad pizza med flera rätter. Amadeus odlingar har sin verksamhet i Sundllingska gården.  Här kan du dessutom hyra både spark, snöskor och skidor, Tavelsjö AIK hyr dessutom ut långfärdsskridskor på gården.

 

hästsläde-placeholder

 

Hästturer  
Upptäck den vackra naturen runt Tavelsjö genom att åka en tur med häst och släde, antingen på ljusa dagen eller med en kvällstur i den öppna facklans sken.

Mer om hästturer på Långvikens Gård