Umeå Locals

umeå locals slide

Jonas Pekkari

jonas pekkari

Jonas Pekkari är reklamare, DJ och inbiten Umeåbo. Här tipsar han om fem favoriter i Umeå centrum.

Jag tar en fika på…
Rost. Har en svårartad förkärlek för trottoarkaféer och älskar att sitta och glo på folk över en kopp bryggkaffe. Hänger även på Kulturbageriet så mycket att jag borde börja betala hyra, men det tänker jag inte göra. 

Vi långlunchar på…
Guilty Pleasures. Alltid bra stämning, mycket folk i rörelse och ett ställe att se och synas. Deras chicken ’n waffels på brunchmenyn är hälsovådligt gott. Håller på att inviga min tioåriga dotter i barhängets ädla konst och en lördagseftermiddag på GP’s är perfekt inskolning. Festfeeling mitt på dagen!

Fredagens sommar-AW är på…
Bodegan. Går loss på snacksmenyn och köper allt som heter något med ”friterad…”. Samtidigt smuttar jag torrt rödvin på ett världsvant vis.

Den perfekta sommar-outfiten hittar jag hos…
Blank. Är notoriskt svag för Hope-grejer, och lägger en försvarbar andel av månadsinkomsten på jättedyra helvita t-shirts.

En solig eftermiddag tar jag med dottern till…
…Rådhustorget. Vi köper mjukglass (uteslutande vanilj med Oreosströssel), strosar ner till Rådhusparken och ägnar någon timme åt att slöscrolla i våra mobiler och skratta åt när aggressiva måsar snor pommes frites från mindre rutinerade parkhängare.