Umeå Locals

umeå locals slide

Jonas Pekkari

jonas pekkari

Jonas Pekkari är reklamare, DJ och inbiten Umeåbo. Här tipsar han om fem favoriter i Umeå centrum.

Jag tar en fika på…
Rost. Har en svårartad förkärlek för trottoarkaféer och älskar att sitta och glo på folk över en kopp bryggkaffe. Hänger även på Kulturbageriet så mycket att jag borde börja betala hyra, men det tänker jag inte göra. 

Vi långlunchar på…
Guilty Pleasures. Alltid bra stämning, mycket folk i rörelse och ett ställe att se och synas. Deras chicken ’n waffels på brunchmenyn är hälsovådligt gott. Håller på att inviga min tioåriga dotter i barhängets ädla konst och en lördagseftermiddag på GP’s är perfekt inskolning. Festfeeling mitt på dagen!

Fredagens AW är på…
Bodegan. Går loss på snacksmenyn och köper allt som heter något med ”friterad…”. Samtidigt smuttar jag torrt rödvin på ett världsvant vis.

Den perfekta outfiten hittar jag hos…
Blank. Är notoriskt svag för Hope-grejer, och lägger en försvarbar andel av månadsinkomsten på overshirts i svarta, grå eller möjligen gråsvarta toner.

En ledig lördagseftermiddag tar jag med dottern till…
…Filmstaden. Vi ser helst något våldsamt som hon inte alls har åldern inne för, och fortsätter med en redig dos fett och salt på Max innan vi går förbi Hemmakväll och bunkrar godis. Underhållningsvåld, fett och socker – allt som gör livet värt att leva!