Umeå Locals

umeå locals slide

Niklas Palm

niklas palm

Niklas Palm är säljare och välkänt ansikte i Umeåvimlet. Här ger han sina fem bästa nöjestips för att förgylla krogsommaren i Umeå.

När jag ska visa upp Umeå för en utsocknes besökare börjar vi med…
… en välkomstöl på GP´s och går vidare till Gotthards uteservering nere vid älven för att spana på folk. Kvällen hade vi avslutat på Bodegan med deras helt otroliga charkbricka och ett glas (jävligt gott) rött naturvin.

En klassisk sommar-AW tar vi på…
Sjöbris, en stor stark och lillGrova – en Hawaii med norrländsk touch. Om du nu är en sån där som inte gillar ananas på pizzan skulle jag tipsa om Sjöbris Toast Skagen Royal! Oavsett vad du beställer så hittar du inte ett bättre soldäck i stan och du är ett med älven!

En riktigt bra cocktail köper jag på…
Facit. Jag beställer alltid en ZackeSpecial (en drink som inte finns på menyn, ännu..)  – en härlig blandning av bubbel och hallon! Prata med Zacke, den är klockren!

Långbrunch, då hittar du mig på…
Guilty Pleasures, populäraste brunchhaket i stan! Härlig vibe, god mat, bra musik, grymma drinkar och trevlig personal! Självklara mötesplatsen för hela gänget en lördag eftermiddag.

Bästa parkänget hittar du i…
Broparken. De flesta sommarkvällarna börjar där med polarna, picknickfilt, högtalare där vi blastar årets sommarplåga, lite snacks och något gott i glaset. Här vill du vara en varm sommarkväll!