I Umeå finns det urbana Norrland – det bästa av två världar. Både vildmarken och storstadspulsen. En stad som vibrerar av kreativitet, kultur, shopping, restauranger och högklassigt boende – med naturen runt knuten.

I hjärtat av Norrland

Umeå har en lång historia av spännande kulturliv, blev utsedd till Europas Kulturhuvudstad 2014 och bjuder idag på allt ifrån klassisk opera till prisvinnande hiphop, Sveriges första kvinnohistoriska museum, litteraturfestival, filmfestival, jazzfestival och ett av världens mest hyllade bildmuseum. Dessutom är Umeå en riktig idrottsstad, som utsågs till Sveriges Idrottsstad både 2018 och 2020 tack vare både sin elit- och breddidrott.

Här finns också en vilja och lust att skapa som ger eko ut i stora världen i form av innovationer, design, forskning. Med Norrlands Universitetssjukhus, två universitet och världens bästa designhögskola fortsätter Umeå att locka nyfikna och kreativa människor från hela världen. Av Umeås 130 000 invånare är ca. 35 000 studenter.

Nyfikenheten och intresse för teknologi i staden har resulterat i ett klimat som gynnat både IT och tillverkningsindustrier på avancerad nivå länge och ett resultat är att Umeå är den första 5G-staden i Sverige. Tack vare innovativa och kretiva invånare, har även flera stora aktörer som Volvo Lastvagnar, Ålö AB, Komatsu Forest och SCA framgångsrikt etablerat och vuxit sig starka här.

Forskare och studenter, kreatörer och entreprenörer, eldsjälar och innovatörer. I mötet händer alltid något spännande. Det förändrar oss, driver oss att växa. Vi vänder och vrider, ifrågasätter och hyllar. Umeå är en ung och progressiv stad som alltid vill mer.

umeå-stad

tegsbron

Våra bästa argument till varför ditt möte ska komma till Umeå

  • Enkelt att ta sig hit. Dagliga direkttåg samt flera dagliga flyg, bara en timme från Stockholm

  • Det mesta är inom bekvämt gångavstånd - från hotell, konferensanläggningar, tåg- och busstation samt upplevelser

  • 1730 hotellrum, över 3500 bäddar med stort utbud från enkel till premium

  • En liten storstad - vi har goda relationer och samarbeten

  • Starkt och globalt framgångsrikt näringsliv med stora pågående investeringar

  • Framgångsrik kunskapsstad med två Universitet och Norrlands Universitetssjukhus

  • Naturen finns runt hörnet med skogar, älvar, cykling, vandring, forsränning, hunspann mm.

 

 

Sagt om mötesstaden Umeå

 

Mobilitetskonferensen CIVITAS 2018

"Compact, easy and great example"

"Incredible. Very welcoming, very organized. Beautiful."

"Umea totally rocks"

"A quite city with excellent conference hub. Once you land in Umea it's all easy, transfers, hotels, it's all nearby, cycling, walking"

"Welcoming, friendly, professional"

"Great size for this kind of arrangements. Big enough to have something to show but yet small enough to easily get around"

 

 

Young Entrepreneurs of Sweden 2019

"Min uppfattning om Umeå är att de ligger i framkant i många områden. De växer som kommun och har ett bra näringslivsklimat och attraherar många företagsetableringar"

"Supermysig affärsstad vid vattnet och tänker dem som Norrlands huvudstad"

 

Välkommen till oss i Umeå!