Det finns massor av sätt att fira Alla hjärtans dag i Umeå. Här har vi samlat några tips för att maximera myset på kärlekens högtidsdag.

restauranger

6 TIPS PÅ MAT & DRYCK

Tonka Strandgatan
Lagom till Alla hjärtans dag dukar Tonka Strandgatan fram en riktigt smarrig femrättersmeny med bland annat Flammad havskräfta, Råbiff på innanlår och Bräserad Oxkind för ynka 449kr.

Gotthards Krog
Här sprudlar kärleken och detta innebär en speciell alla hjärtans-meny i form av trerätters för endast 595kr.

Bistro Le Garage
Fira Alla hjärtans dag på den mysiga kvarterskrogen Bistro Le Garage på Umedalen. Öppet från 17:00.

Orangeriet Boule & Bistro
Bjud med någon du tycker om till Orangeriet och gotta er i deras rabatterade trerättersmeny "Menu Petanque" för endast 549kr.

Brasserie NÒR
Högt upp på trettonde våningen i Clarion Hotel Umeå finner ni romantisk utsikt och en färdigkomponerad tvårätters på Brasserie NÒR för 550kr. Förrätt består av Konfiterad röding - Äppelsallad, fänkål, dill, rågbröd, citron & senap och huvudrätt Oxfilé med grönpepparsås, gröna bönor och gratäng. 

Facit Bar
Överraska den du tycker mest om till alla hjärtans dag med en alla hjärtans-middag på Facit Bar. Trerätters för 595kr i kärlekens tecken. Singlar är självklart välkomna också!

 

Fler restaurangtips inför Alla Hjärtans Dag i Umeå hittar du här

 

granö-beckasin

3 TIPS PÅ BOENDE

Granö Beckasin
Spendera en kärleksweekend tillsammans i fågelnäste och njut av stillheten högt uppe bland träden hos Granö Beckasin. Ta en promenad längst Kärleksstigen och hämta energi i det lugn som skogen ger. Njut sedan av en god middag avsluta kvällen i er privata vedeldade bastu. 

Elite Hotel Mimer
Bo i den anrika skolbyggnaden Mimer och upplev detta unika kvalitetshotell mitt i centrala Umeå. I Love-paketet välkomnas ni med  frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. Morgonrock och tofflor ingår också. I hotellet finns både restaurang och relaxavdelning.

Clarion Hotel Umeå
Här erbjuds alla hjärtans dag-paket med boende mellan 10 februari till 19 februari. En romantisk 3-rätters middag, bubbel, övernattning och frukost låter inte så dumt va? Från 2190kr.

 

Fler boendetips inför Alla Hjärtans Dag i Umeå hittar du här

 

spa-museum

4 DEJT-TIPS

Elements Spa
På trettonde och högsta våningen i Clarion Hotel Umeå hittar ni Elements Spa, med oslagbar utsikt över Umeå och älven samt möjlighet att beställa in något gott att äta och dricka. Inför Alla hjärtans dag kan ni rå om er själva med entré till Elements SPA + Charkbricka för 2 personer: 550kr. 

Gillestugan
På Väven hittar ni alla verktyg för en rolig dejt, med aktiviteter som livemusik och olika sceniska uttryck, blandat med popquiz, pingisbord och bar. Fri entré och scenen gästas denna kväll av Patrik Backlund.

Middagsteater - Frida Uhl
Ta en middagsdejt med någon du tycker om på Folkets Hus. Upplev sedan berättelsen om den historiska Frida Uhl: allkonstnär och hårt arbetande teater- och konstkritiker. Föreställningen lovar bland annat drama på en gård i Västerbotten och makalös sång.

Västerbottens Museum
En klassisk, och dessutom gratis, dejtingaktivitet är museibesöket! En kort promenad från centrum finner ni Västerbottens Museum kontemporära samt historiska utställningar, och när ni sett allt inomhus kan ni lugnt strosa runt ute på Gammlias friluftsmuseum och få en inblick i hur Umeå kunde sett ut förr. Blir ni fikasugna finns det ett kafé inne i muséet.

 

Fler romantiska tips hittar ni här