Unna dig och någon du tycker om med en mysig och romantisk helg i Umeå. Där tid för varandra, spontana fikapauser och god mat väntar er. Här hittar du flera tips för att ge er helg det där "lilla extra".

Bo

granö-beckasinFoto: Bea Holmberg


Kärleksweekend i Fågelnäste

Spendera tid tillsammans och njut av stillheten högt uppe bland träden hos Granö Beckasin. Ta en promenad längst Kärleksstigen och hämta energi i det lugn som skogen ger. Njut sedan av en god middag avsluta kvällen i er privata vedeldade bastu. 

Elite Hotel Mimer Umeå

Den anrika skolbyggnaden

Bo på Elite Hotel Mimer och upplev detta unika kvalitetshotell mitt i centrala Umeå. I Love-paketet välkomnas ni med  frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. Morgonrock och tofflor ingår också.  I hotellet finns både restaurang och relaxavdelning. Läs mer och boka din hotellupplevelse här.

stora-hotellet

Sjömansromantik

Med kärlek till hav och skepp har Stora Hotellet satt ihop en deal för två där både boende och trerätters-middag slås samman. Den unika estetiken tillsammans med närhet till Umeås hjärta kommer utan tvekan göra er vistelse till en upplevelse ni sent kommer glömma. De har dessutom ett erbjudande specifikt ihopsatt till Alla hjärtans dag. Läs mer och boka din hotellupplevelse här

Läs mer om Umeås Hotell

Äta & Dricka

clarion-hotell-restaurang-nòr

Middag på höga höjder

Högst upp på splitternya Clarion Hotel Umeå befinner sig Brasserie NÒR, där ni kan avrunda dagen med god middag och en fantastisk utsikt över både Umeå och Umeälven. Har ni tur kan ni även pricka in en live-spelning där ni kommer riktigt nära i samband med matupplevelsen.

Läs mer om Umeås restauranger

facit-bar

Kärleksdryckens mästare

Mitt i Umeå centrum ligger en av Europas bästa barer, Facit Bar. Med nyfikenhet och kärlek till svenska råvaror skapas här unika drycker och drinkar för er att avnjuta, tillsammans med deras noga utvalda matmeny som träffar era smaklökar som Amors pilar.

Läs mer om Umeås barer

fika-romantisk-weekend

Kärleksmums

Gofika är som alla vet ett måste under en romantisk helg och Umeå har ett stort utbud kaféer att välja mellan. På Vävens inomhustorg kan ni i lugn och ro luta er tillbaka med en kopp av det ni gillar mest och en färsk bakelse på hantverksbageriet Kulturbageriet. Alternativt kan ni i anslutning till centrum slå er ner på ett av Umeås anrikaste kaféer Nya Konditoriet som i många årtionden varit en självklar mötesplats för Umeborna. Här kan ni även smaka den lokala delikatessen Slabang.

Läs mer om Umeås kaféer

Göra

norrlandsoperan-romantisk

Kärlekens språk på scen

Vad är en kärleksweekend utan ett live-uppträdande? Här finns något som passar alla smaker, vare sig ni gillar musik, teater, opera eller standup. Norrlandsoperan är den ultimata dejtingdestinationen för en helkväll av kultur, samt mat och dryck som finns i direkt anslutning på Norrlandsoperan restaurang. Kolla in vår evenemangskalender för att hitta en upplevelse som passar just er perfekta kväll.
 

clarion-hotel-spa

Ta ett dopp bland molnen

Den ultimata avslappningen hittar ni på trettonde våningen i nya Clarion Hotel Umeå. Där befinner sig Elements Spa med förstklassig utsikt över staden samt mat och dryck nära till hands. Varför inte ta ett glas av det ni gillar vid poolen medan ni ser Umeälven sakta rinna förbi nedanför?

vb-museum

En historisk dejt

På promenadavstånd från centrum hittar ni Västerbottens museum, där ni kan gotta i er i gratis utställningar om historia, konst, kultur och mycket mer. I anslutning till muséet finner ni Gammlia friluftsmuseum som är ett område som byggts upp för att visa hur det kunde sett ut förr i Umeå. Strosa runt och upptäck gamla vackra timrade hus, ladugårdar och kvarnar som flyttats hit från olika ställen runt om Umeå.

Läs mer om Umeås muséer

Shoppa

shopping-gårdshem

Lokalt som får hjärtat att banka

Vill ni ta med er lite av Umeå hem så bör ni besöka DUÅ, Gårdshem och Tehörnan. Här finner ni lokala råvaror och delikatesser från rönnbärschoklad till åkerbärssylt. Sprid enkelt kärleken vidare med en god present som alltid uppskattas.

Läs mer om shopping i Umeå