Det finns få saker som gör en så glad som självplock av jordgubbar eller att få köpa den där lokalproducerade marmeladen du suktat om. I Umeåregionen hittar du flertalet gårdsbutiker och delikatessbutiker som bjuder på allt från ost, kött, must, fisk, glass och andra lokalproducerade varor.

Gamla Salteriet i Obbola

 


Gamla Salteriet i Obbola
Bland röda fiskebodar i Obbola säljs vildfångad fisk som levereras direkt av Salteriets fiskare. Sommartid säljs kalla fiskmåltider och smörgåsar att ta med sig eller avnjuta på bryggan. En perfekt sommarutflykt om du frågar oss.
Mer om Gamla Salteriet 
 

Hälje gård
I gårdsbutiken strax utanför Umeå kan du handla kött och skinn från den egna gårdens får. Här finns också produkter från andra producenter i närområdet och ett brett utbud av aktiviteter.
Mer om Hälje gård 
 

Forslunda gårdsbutik
En gårdsbutik belägen i mycket vacker miljö, ett par kilometer från centrala Umeå. Hos oss hittar du närproducerade delikatesser. Kött från egen gård, potatis, grönsaker efter säsong och andra produkter från utvalda leverantörer.
Mer om Forslunda gårdsbutik 

 

Åbrånets Limousin gårdsbutik

 

Åbrånets Limousin
En gårdsbutik och ett kafé belägen i vacker lantlig miljö vid Hörneån, ca 4 mil från Umeå. Förutom ett lantbruk finns här även försäljning av gårdens egna delikata limousinkött och korv. 
Mer om Åbrånets Limousin
 

Familjen Hansen Charkuteri
Charkuteriet i Stöcksjö använder de allra bästa lokala råvarorna för att producera korv och andra charkprodukter med smak av Västerbotten.
Mer om Famijen Hansens Charkuteri 
 

Vindelns Rökeri
Sedan 1917 har rökeriet i Vindeln rökt kött i olika former, bl.a. den kända påläggskinkan Vindelnrökt Skinka. Lokala och norrländska produkter av hög kvalitet varieras utifrån säsong.
Mer om Vindelns rökeri
 

Gillar du Västerbottensost?
Den internationellt hyllade Västerbottensosten går bara att framställa i Burträsk i Västerbotten. Vad det beror på vet ingen. 
Mer om Västerbottensost