Höstlov. Curiosum. Häxa

Höstlov i Umeå

Höstlovet skall vara ett härligt avbrott under hösten. En hel vecka med aktiviteter tillsammans med familjen och kompisar. Här samlar vi våra bästa tips på vad som finns att göra i Umeå under höstlovet. 

Tips på vandring med barn hittar du här!

 

 

 

Evenemang Barnens jazz

Familjen Svängsson

28 oktober

Välkomna in i Familjen Svängssons jazzmysiga musikaffär och upplev ett musikaliskt äventyr!

Fruktenstein - teater

Fruktenstein

28, 31 oktober, 1 november

En föreställning som löst löst löst baserar sig på berättelsen om Frankenstein. Med hjälp av vetenskap, några dockor och framför allt en väldig massa frukt kommer vi att skapa en fruktstund av sällan skådat slag. Barnteater från 4 år. 

Bröderna Leijonhjärta

Tillbaka till Nangijala

1 november

En saga om kampen mellan gott och ont, om mod och kärlek. Astrid Lindgrens odödliga Bröderna Lejonhjärta. Teater/Teckenspråk från 6 år. 

Emil i Lönneberga

Emil i Lönneberga – 60 år av hyss

1 november

Allsångsteater för hela familjen. En hyllning till Astrid Lindgrens älskade karaktär där vi hurrar för födelsedagsbarnet och alla hans hyss – utan dem hade det ju inte blivit några berättelser! 
 

Curiosum

Höstlov  på Curiosum!

28 oktober - 5 november

Frossa i Halloweenaktiviteter på Curiosum! Gör spännande experiment. Se spektakulära vetenskapsshower. Bygg läskiga varelser. Följ med på hisnande äventyr i domteatern, där flera olika filmer visas. Missa inte våra alldeles speciella Halloweenaktiviteter!

Bildmuseet höstlov

Höstlov på Bildmuseet

1 november – 5 november

Lovlediga är välkomna att under höstlovet uppleva konst och skapa i vår bildverkstad. Vi inspireras av utställningen Loulou Cherinet och arbetar med måleri på duk i stor skala.
Öppettider: 12.00–17.00. Alla åldrar är välkomna. Alltid fri entré.

Mickelbo Gård

Halloween på Mickelbo Gård

28 oktober – 5 november

En minidjurpark med både svenska lantdjur och exotiska djur som jak, lama och kamel. Under höstlovet är det halloweentema med en massa roligt. Missa inte skräckkvällarna för äldre barn och vuxna den 28 oktober och 5 november kl. 18-20.
 

Megazone

Aktiviteter på Megazone

Tillsammans med kompisar eller familjen kan du testa Laserdome, Prison Island och Phazerzone. Här finns även biljard- och spelhall. 

Kassjöbacken

Mountaincart

Ett fartfyllt äventyr och en rolig aktivitet i Kassjöbacken. Något för hela familjen som vill uppleva något annorlunda. Endast möjligt om det är snöfritt. Förbokning krävs.   

Höstlov Västerbottens museum

Höstlov på Västerbottens museum

Uppdaterad information kommer inom kort!

Gör lovet till ett badlov

På upplevelsebadet Navet mitt i centrala Umeå hittar du vattenrutschkanor, strömkanal, klättervägg, bubbelpool och mycket mer.

Navet