Umeå. Sparken. 2 tjejer

Höstlov i Umeå

 

Höstlovet skall vara ett härligt avbrott under hösten. En hel vecka med aktiviteter tillsammans med familjen och kompisar. Vi har samlat våra bästa tips på vad som finns att göra i Umeå under höstlovet.

Evenemang under höstlovet - Samiska veckan, Show Play 3.0 och Mamma Mu & Kråkan.
Fler evenemang hittar du här!

 

SCA ArenaSCA Arena, multiarena. Foto STP Media

 

Tavasten. Foto Emma JohanssonVandringstips för familjer. Foto Emma E Johansson

Zip Adventure Park

Äventyr på Zip Adventure Park

Förflytta dig mellan trädtopparna, utmana dig själv och njut av både spänningen och utsikten. Zip Adventure Park är en äventyrspark där du kan uppleva en annorlunda, utmanande och fartfylld dag tillsammans med familjen eller kompisar. Under vecka 44 är parken öppen torsdag till söndag, kl. 12-17, förutsatt att det är snöfritt. 

 

Curiosum. Foto Mattias Pettersson

Interaktiva och spännande upplevelser 

På Curiosum, Umeås nya science center finns plats för nyfikna frågor inom vetenskap och teknik för alla åldrar. Interaktiva upplevelser, event och spännande upplevelse-kit i butiken för roliga äventyr med familjen. Under höstlovet kan du delta i speciella workshops. 

Root. Höstlov

Tävling och skattjakt på Root

Ta fram din kreativa sida i under Höstlovet med en pizzakonsttävling för både vuxna och barn. Under höstlovet återkommer också Roots superpopulära skattjakt för barn i alla åldrar.

Mickelbo Gård. Djur

Roliga lovdagar på Mickelbo Gård

Det blir pumpajakt, dinousarier, häxor, aktiviteter med spöktema och Halloween på gården. Roliga dagar för hela familjen. Som vanligt finns också gårdens alla djur på plats och i kafeet finns gott om mat och fika.

 

Molinders escape room

Escape Room hos Molinders Mysterium 

Oavsett om ni föredrar att vara inomhus eller utomhus finns det gott om kluriga mysterier att lösa. Hitta ledtrådar, lös koder och samarbeta för att nå målet. Kanske räddar ni den kidnappade polischefen eller så letar den den magiska spåkulan hos Madame Magnolia?
 
Aktiviteterna är lämpliga för familjer med lite äldre barn.
 

Gamla Fängelset. Familj.

Upplev ett fängslande familjeäventyr

Ta med familjen på en spännande visning på Umeås gamla fängelse, prova fångkläder och se om du orkar lyfta en fotboja från 1861! Övernatta i fängelseceller eller i familjerum. Häng med på en spännande guidning och se hur fångarna hade det förr!
 

Västerbottens museum, täljdag

Höstlovskul på Västerbottens museum

Delta på en läskig spökvandring där pusselbitar saknas och skall hittas. Skapa i trä tillsammans med Molly som finns på plats med material och kunskap för alla som vill tälja. Du kan också hänga med på Minimusens kusinjakt. 

Megazone Operation Mindfall

Operation Mindfall på Megazone

Du och ditt lag ställs inför en internationell virusattack. Med en portfölj innehållande verktyg och redskap och en krypterad iPad tar ni er runt i en AR- och GPS baserad värld i centrala Umeå. Där ställs ni inför både avancerade och tekniska utmaningar för att rädda världen från virusattacken. Aktiviteten passar lite äldre barn i sällskap av föräldrar. Spelet är på engelska.

Bildmuseet. Utställning

Upptäcksfärd på Bildmuseet

Hur ser det ut i området där du bor? Tänk om du kunde förvandla platsen till något helt annat, hur skulle du förändra den då? Under höstlovet inspireras vi av utställningen Architectures of transition  [Omställningens arkitektur] Lovlediga barn och vuxna är välkomna att upptäcka och undersöka utställningen med hjälp av vår Upptäcktsfärd. 
 

Fler tips!

 

Dansklasser och halloween pyssel för dig mellan 7-12 år. Umeå Dansskola

Se utställningen om hur dykarkvinnorna haenyeo lever på ön Jeju utanför Sydkorea. Kvinnohistoriskt Museum

Skriv poesi, tälj och se familjeföreställningen Monster. Umeå kulturskola

Kom och mys på biografen tillsammans. Folkets Bio

Skapa ljuslyktor, delta i sagoklubben och sångstunder. Stadsbiblioteket

 

Om du önskar fler tips på aktiviteter så hittar du dem här!

Gör höstlovet till ett badlov

På upplevelsebadet Navet mitt i centrala Umeå hittar du vattenrutschkanor, strömkanal, klättervägg, bubbelpool och mycket mer. Missa inte vattenrutschkanan som är utrustad med både Aqua smash-spel och olika ljud- och ljuslägen som du själv kan ställa in för att få en ny upplevelse för varje åk.

Navet