Höstlov. Curiosum. Häxa

Höstlov i Umeå

Höstlovet skall vara ett härligt avbrott under hösten. En hel vecka med aktiviteter tillsammans med familjen och kompisar. Här samlar vi våra bästa tips på vad som finns att göra i Umeå under höstlovet. 

Tips på vandring med barn hittar du här!

 

Information på den här sidan kommer att uppdateras inför kommande höstlov!

 

 

 

Curiosum. Höstlov.

Höstlov  på Curiosum!Frossa i Halloweenaktiviteter på Curiosum! Gör spännande experiment. Se spektakulära vetenskapsshower. Bygg läskiga varelser. Följ med på hisnande äventyr i domteatern, där flera olika filmer visas. 

Bildmuseet höstlov

Höstlov på Bildmuseet
Lovlediga är välkomna att under höstlovet uppleva konst och skapa i vår bildverkstad. 
Öppettider: 12.00–17.00. Drop-in i mån av plats. Alltid fri entré. Alla åldrar är välkomna!

 

 

Mickelbo Gård

Halloween på Mickelbo Gård

 

En minidjurpark med både svenska lantdjur och exotiska djur som jak, lama och kamel. Under höstlovet är det halloweentema med en massa roligt. 
 

Höstlov Västerbottens museum

Höstlov på Västerbottens museum

 

Här hittar du något för både stora och små. Prova på att göra hopprep på gammalt vis, tälja en slända, spinna och slöjda med garn eller skapa ett konstverk tillsammans. 

Kassjöbacken

Mountaincart

Ett fartfyllt äventyr och en rolig aktivitet i Kassjöbacken. Något för hela familjen som vill uppleva något annorlunda. Endast möjligt om det är snöfritt. Förbokning krävs.   

Megazone

Aktiviteter på Megazone

Tillsammans med kompisar eller familjen kan du testa Laserdome, Prison Island och Phazerzone. Här finns även biljard- och spelhall. 

Gör lovet till ett badlov

På upplevelsebadet Navet mitt i centrala Umeå hittar du vattenrutschkanor, strömkanal, klättervägg, bubbelpool och mycket mer.

Navet