Är hundar välkomna? Svaret är ja! Här listar vi Umeås hundvänligaste platser som garanterar ett varmt välkomnade oavsett två eller fyra ben.

Hundvänliga restauranger

 

Basta

Boka bord på en av stans nyare restauranger som beskrivs som en romantisk trattoria där din hund blir välkomnad med öppna armar och gos. Meddela gärna att hund ingår i sällskapet så anpassas ditt besök för bästa upplevelse. Här serveras hussar och mattar italiensk antipasti, pizza, pasta och kanske något sött till efterrätt. 

Mer information

Basta Umeå hund

 

Bodegan

Gör ett besök på Bodegan och upplev en av stadens bästa vinrestauranger med livlig atmosfär och en avslappnad känsla. Hundar är varmt välkomna och får en egen vattenskål. Här kan du njuta av fantastisk mat och vin tillsammans med din trogna följeslagare. Under sommarmånaderna öppnar de upp sin mysiga uteservering på innergården.

Mer information

Bodegan hund

 

GP´s - Guilty Pleasure Café

Här snackar vi gott käk utan regler. Utöver goda drinkar och tilltugg i en vibrerande miljö välkomnas alla gäster med hund både inomhus och på uteserveringen. Välj mellan sittplatser i bås med soffa eller till bords på stol. Du får självklart en vattenskål intill bordet. Ingen bordsbokning krävs, hela restaurangen tar drop-in besök (kom i tid).

Mer information

Guilty Pleasure

 

Orangeriet

Söker du en rymlig restaurang med möjlighet till att kombinera spel och aktiviteter med god mat och härlig stämning. Kolla in Orangeriet! Här är din fyrbenta vän välkommen både i den stora restaurangen och på uteserveringen. Meddela personalen vid bokning så anpassar dom ditt besök på bästa sätt. 

Mer information

Hund boule Orangeriet

 

 


Hundvänligt boende

 

ProfilHotels Aveny

På Hotel Aveny får hunden följa med helt gratis. Det ingår en goodiebag till hunden, hundstation vid entrén för smutsiga tassar, vatten och hundkex. 10 kronor av bokningskostnaden doneras till Ligua Foundation.

📍 Umeå | Mer information

Granö Beckasin

Mattar, hussar och vovve är välkommen till Granö i utvalda hotellstugor och fågelnästen. Det är viktigt att du bokar i förväg och meddelar att du har husdjur. Din hund kommer att älska omgivningarnas stigar och vattenbryn! Älskar du hundar rekommenderas ett besök på Husky House i byn där du är välkommen att besöka kenneln hela sommaren. Lär dig om draghundarnas liv och hälsa på gosiga hundar och valpar. Vov!

📍 Granö (74 km från Umeå centrum) | Mer information

Comfort hotell Winn

Här är husdjur välkomna men meddela vid bokning så säkerställer hotellet att alla i sällskapet får ett trevligt besök. Hunden får vara i lobbyn och i restaurang Guilty Pleasure Café på bottenplan. Hundavgift förekommer och utökas efter antal hundar. Om du har ledarhund och visar tillhörande legitimation så tillkommer ingen kostnad.

📍 Umeå | Mer information

KvarkenFisk

Välkommen ut till havet och  Rovögerns fiskehamn. Här hittar du den autentiska fiskekrogen KvarkenFisk och smakfullt inredda sjöbodar med dusch och toalett tillgängliga för bokning. Din fyrbenta kompis är alltid välkommen i såväl sjöbod som restaurang. Psst! I restaurangen finns det även en hundmeny, missa inte det!

📍 Täfteå (27,4 km från Umeå centrum) | Mer information

First Camp Nydala

Välkomnar gäster med hund att övernatta i stugor. En hundavgift förekommer och där samma pris gäller om man har med sig två hundar. Alla stugor är hundvänliga och det finns hunddusch på området. Begränsningar: Hundar får inte vistas i servicehusen. 

📍 Umeå (7 km från Umeå centrum) | Mer information

Elite Hotel Mimer

Välkomnar gäster med hund på hotellet. Upp till två hundar ingår i hundavgiften. Service på rummet: Matskål och hundgodis och du kan boka alla rumstyper. Begränsningar: Hundar får inte vara med i restaurangen men du kan äta frukost med hunden i den mysiga lobbyn.

📍 Umeå | Mer information

Hotel Botnia

Här betalas en hudavgift där samma pris gäller för två hundar. Du kan boka Standardrum och hundbädd, vatten- och matskål finns att låna. Begränsning: Hundar får inte vara med i frukostmatsalen men det går bra på den stora terassen under sommaren.

📍 Umeå (4 km från Umeå centrum) | Mer information

 


 

 

Rasta och promenera

 

Strandpromenaden, Umeå, Foto: Amanda Sveed

 

Strandpromenaden

Följ Umeälven mot öster eller väster och njut av utsikten och naturen. Den västra delen är särskilt populär för promenader tidigt på våren då värmen från vårsolen hänger sig fast mot slänterna ner mot älven. Är du och din hundkompis sugna på en riktig långpromenad eller vandring går det att ta sig via Tavesjöleden till Hamptjärnsberget, Sundlingska Gården och Tavelsjö Wärdshus. Väljer du att promenera österut kommer du till Konstnärligt Campus med Designhögskolan, Bildmuseet och Curiosum.

Döbelns park

Döbelns park är Umeås äldsta park. Parken ligger centralt mellan Länsresidenset och Stadskyrkan och är en perfekt runda för att rasta hunden. Njut av sommarblomsplanteringar och perennrabatter och titta på monumentet av general von Döbeln, byst av tonsättaren Wilhelm Peterson-Berger och Minnessten för Fredsbaskrarna. Här finns även en dunge av Lagerpopplar som planterades år 1865 och överlevde stadsbranden.