I år bjuder julen i Umeå Centrum på ett fullspäckat program med alltifrån Santa Run och Tomtedisco på Rådhustorget, julbio och besök av självaste jultomten och hans renar. Här listar vi årets julaktiviteter i Umeå Centrum 2023.

Aktiviteter i Umeå centrum 2023

Återkommande evenemang

jul-i-mvg

Tomtens brevlåda i centrum

1 – 21 december

Skicka önskepost till Jultomten

Mitt i centrum har Jultomten placerat ut en stor, magisk brevlåda där alla barn kan skicka sina önskelistor till Tomten. Brevlådan står vid Äppellunden på Rådhustorget.

 

julklappar

3 december - 17 december

Julklappsjakt i centrum

Den 1:a advent startar julklappsjakten i Umeå Centrum med 10 gömda julklappar i utvalda butikers skyltfönster. Alla som deltar och hittar alla julklappar har chans att vinna ett Umeå Centrum-presentkort med ett värde av 2000 kr.

Såhär gör du för att delta:
- Gå runt i stadskärna och hitta alla 10 julklappar (julklapparna finns i skyltfönster efter Kungsgatan och Rådhusesplanaden)
- Uppge vilka butiker du hittar julklappar i via den här länken.
- Avsluta med att uppge din mailadress. Vinnarna blir kontaktade via mail den 23 dec.
- Håll tummarna för du är en av dem som vinner ett Umeå Centrums presentkort. 

Läs mer

 

tomte

Varje helg fram till jul

Träffa tomten

Träffa tomten, lämna in önskelistor och fotograferas tillsammans - i MVG.

Julaktiviteter du inte får missa

 

julbio

3 december  Kl 12.00-16.00

Bio på torget

Ta en paus i julshoppingen och njut av julfilm för hela familjen.
Den 1:a advent inleder vi december med Julbio på Rådhustorget. På plats finns sittplatser med renskinn intill värmande eldar.
I samarbete med Umeå filmfestival visas två filmer på Rådhustorget mellan 12-16: den animerade barnfilmen Titina och Sällskapsresan 1 (alla talar svenska).

 

tomtedisco

9 december

Tomtedisco på Rådhustorget

Den andra adventshelgen inleds med ett rafflande juldisco! Jultomten kommer spela musik från scen och dansa loss med alla disco-sugna barn. På med tomteluvan - nu fyller vi hela Rådhustorget med små dansande tomtenissar och tomtenissor. Tomtediscot startar kl 13.00.

Läs mer

 

santa run

9 december

Delta i Santa Run

För sjunde året arrangeras Santa Run i Umeå vilket innebär att stadskärnan kommer kryllar av både små och stora jultomtar. Loppet är ett ”Fun Run” som promeneras, joggas eller springs helt utan hets och stress – alla utklädda till tomtar! Banan är ca 1 km för de små deltagarna och 4 km för vuxna, alla startar samtidigt. Uppvärmingen börjar kl 14.15 och loppet startar kl 14.30.

Läs mer

 

lucia

13 december 

Luciatåg genom centrum  

På lucia kommer vi få njuta av ett magiskt luciatåg som skrider genom centrum. Tåget startar kl. 16.00 vid Stadskyrkan och går mot centrum genom Utopia, MVG och Sagagallerian där de kommer sjunga stämningsfulla jullåtar.

 

 

tomten

16 december kl 12.00-15.00

Träffa Tomten & Magic Peppe

Den 3:e advent är ingen mindre än jultomten själv på Rådhustorget för att ta emot alla barns julklappsönskningar inför julafton. Dagen till ära har han även bjudit in Magic Peppe som visar trolleritrick och annat skoj. 

 

 

7-16 december 

Konstutställning av Fearless Art Gallery i Utopia 

Den 7–16 december arrangeras en popup-utställning av Fearless Art Gallery i kvarteret Utopia – i lokalen mittemot Espresso House på plan två. Ett 25-tal konstnärer ställer ut.

 

julklappar

16-17 december 

Bemannad paketinslagning på Utopia

 

 

16-17 december 

Konstutställning av Fearless Art Gallery i Utopia 

Tomten kommer till Sagagallerian, här kan du fylla i dina julönskningar från gallerian och lämna till tomten med chans att vinna det du önskade dig.

 

julklappar

 

22-23 december 

Bemannad paketinslagning på Utopia

 

julbio

23 december  Kl 12.00-16.00

Julbio på Rådhustorget

Dan före dopparedan är det dags att varva ned, ta med sig barnen ut och njuta av julstämningnen i centrum. Klara Ko Firar Jul (alla talar svenska) visas på en bioduk på Rådhustorget. På plats finns sittplatser med renskinn intill värmande eldar.

Visningstider: kl 12.00, ca 13.00 och ca14.00

Presentkort Umeå centrum

 

Presentkort Umeå centrum

Med över 100 olika inlösningsställen i Umeå Centrum är Visit Umeås presentkort en perfekt present som passar de flesta. Presentkortet går att använda på alltifrån butiker och restauranger till caféer och hotell. Läs mer om vårt presentkort här