I år bjuder julen i Umeå Centrum på ett fullspäckat program med alltifrån julbio på Rådhustorget, sagostund i Studio400 och besök av självaste jultomten och hans renar. Här listar vi årets julaktiviteter i Umeå Centrum 2021.

 

Aktiviteter i Umeå centrum

 

27 november

Adventspyssel i Utopia

Skapa fina stjärnor av tapetbitar och tidningspapper, gör fina snölyktor av glasburkar och provsmaka varm äppeldryck med julsmak. Du kan också ta med din gamla ljusstake så får du tips på piff och dekorationer som ger din ljusstake ett nytt liv. Elektriker finns på plats och lagar ljusstakar om det behövs. 

28 november

Tomtedisco på Rådhustorget

1:a adventshelgen inleds med ett rafflande juldisco! Jultomten kommer spela musik från Studio400 och dansa med alla disco-sugna barn. På med tomteluvan - nu fyller vi hela Rådhustorget med små dansande tomtenissar och tomtenissor. Läs mer här.

11 november – 24 december

Skicka önskepost till Jultomten

Mitt i centrum har Jultomten placerat ut en stor, magisk brevlåda där alla barn skicka sina önskelistor till Tomten. Brevlådan står vid Äppellunden på Rådhustorget och skulle ni inte med en önskelista till centrum - inga problem – hos Sandbergs pappershandel kan alla barn få gratis brevpapper. Knacka bara på rutan eller gå in i butiken så förser dem er med allt ni behöver för att skicka er önskepost.

tomtens bevlåda - Philip

29 november

Julklappsjakt i centrum

Den 1:a advent är det julklappsjakt i Umeå Centrum med 10 gömda julklappar innehållande Umeå Centrums presentkort. Klapparna innehåller ett presentkort på mellan 1000 kr - 200 kr. Läs mer om julklappsjakten här.

4 december

Delta i Santa Run

För sjätte året arrangeras Santa Run i Umeå vilket innebär att stadskärnan kommer kryllar av både små och stora jultomtar. Loppet är ett ”Fun Run” som promeneras, joggas eller springs helt utan hets och stress – alla utklädda till tomtar! Banan är ca 1 km för de små deltagarna och 4 km för vuxna. Läs mer här. Under dagen bjuds det även på livemusik och underhållning av Emelie Conradzon.

Santa run

5 december

Julklappsjakt i centrum

Den 2:a advent är det julklappsjakt i Umeå Centrum med 10 gömda julklappar innehållande Umeå Centrums presentkort. Klapparna innehåller ett presentkort på mellan 1000 kr - 200 kr. Läs mer om julklappsjakten här.

Julklappsjakt Philip Avesand
 

4-5 december, 11-12 december, 18-19 december

Besök julvärlden i MVG

MVG kommer traditionsenligt skapa en helt magisk julvärld i gallerian där man bland annat kan hälsa på Tomten, pyssla ett julkort, ta årets finaste julfoto och spinna på chokladhjulet om man handlat för mer än 500 kr. 

6-20 december

Pepparkaksutställning i Fika!

Mellan den 6-20 kan du besöka caféet Fika! där det just nu pågår en pepparkakstävling. Du kan både beskåda de fina byggnationerna och även rösta på ditt favoritbidrag. Läs mer här.

11 december

Lyssna på vintersagor i Studio400

Den 11 december är det sagostund i Studio400 på Rådhustorget. Då läser bibliotekarier från Stadsbiblioteket spännande julsagor för alla barn. Det finnas både plats inne i glashuset men också möjlighet att lyssna på sagan utanför studion där det finns bänkar och renskinn att mysa ner sig på. Visit Umeå bjuder även på glögg och pepparkakor till alla barn och vuxna. Läs mer här.

11 december

Julmarknad med UF

Ett helt gäng med Unga företagare kommer sälja sina smarta och nytänkande produkter under marknaden på Rådhustorget. Kanske är det här du kan du hitta någon av årets julklappar? Läs mer här.

11 december

Julpyssel i Utopia

I Utopia kan alla barn (och vuxna!) dekorera pepparkakor, pyssla julgranspynt och samtidigt smaka på härligt julte från Tehörnan. Det bjuds dessutom på stämningsfull julmusik av Elin Örebrand.

13 december 

Luciatåg genom centrum  

På lucia kommer vi få njuta av ett magiskt luciatåg som skrider genom centrum. Tåget startar kl. 16.00 vid Stadskyrkan, går mot centrum genom Utopia, fortsätter vidare till MVG för att slutligen göra ett stopp på Rådhustorget vid Studio400.

Lucia - fredrik larsson

18 december 

Julbio på Rådhustorget

Nu bjuder Visit Umeå in till julbio på Rådhustorget! Vi skapar det ultimata julmyset med julfilmen Kalle ankas julfavoriter på storbildskärm, bänkar med renskinn och varm saft till alla som vill ha. Tomten och hans renar är även på plats för att önska god jul till alla umeåbor. Läs mer här. 
 

19 december 

Julklappsjakt i centrum

Även den 4:e advent blir det julklappsjakt i Umeå Centrum med 8 gömda julklappar innehållande Umeå Centrums presentkort. Klapparna innehåller ett presentkort  värt mellan 4000 kr - 200 kr. Läs mer om julklappsjakten här.

 

Presentkort Umeå centrum

 

Presentkort Umeå centrum

Med över 100 olika inlösningsställen i Umeå Centrum är Visit Umeås presentkort en perfekt present som passar de flesta. Presentkortet går att använda på alltifrån butiker och restauranger till caféer och hotell. Läs mer om vårt presentkort här.