Drömmer du om att se norrsken? Eller vill du bara ta reda på bästa platsen att beskåda detta otroliga skådespel? Då har du kommit rätt!

Den bästa tiden på året för få uppleva detta magiska fenomen är början av september till slutet av mars, medan kvällarna och nätterna är tillräckligt mörka. Nedan har vi samlat både förslag på aktiviteter och platser att besöka för en oförglömlig upplevelse under det gröna skenet.

Norrsken Aurora Borealis

Norrskensaktiviteter

1. Norrskenstur med Backfors Gård. Bege dig ut i vintermörkret med bjällerklang och släde och spana efter norrsken! Turen tar ca 1 timme och halvvägs stannar man för fika och varm glögg. 

2. Norrskensfotografering hos Granö Beckasin. Tillsammans med deras guide får du lära dig att fotografera norrsken och hur du förevigar detta magiska fenomen.

3. Tillbringa natten hos Aurora Borealis Adventures i deras Tepees. Liggandes i sköna sängar erbjuds du ett unikt sätt att uppleva naturens egna ljusshow. 

Norrsken Bäcksjön

Platser att besöka under ett norrsken

1. Bäcksjön är en populär plats för norrskensentusiaster. Här finns det ett gäng rastplatser du kan sitta på medans du väntar på naturfenomenet.
Avstånd från Umeå: 22 minuter med bil.

2. Nära Umeå universitet ligger Nydala friluftsområde med ett upplyst spår runt Nydalasjön. Här finns också grillplatser och vindskydd, perfekt när man är ute på norrskensjakt. Avstånd från Umeå centrum: 10 minuter med bil.

3. Åk till populära Tavelsjön! Där kan du antingen hålla till nere vid vattnet eller gå upp på toppen av Tavelsjöberget för att njuta av både utsikt och norrsken.
Avstånd från Umeå: 30 minuter med bil.
 

Vill du lära dig mer om norrsken och bli påmind om när det är dags? Följ då Umeå Aurora Hunters på Facebook för dagliga uppdateringar.