Tonka Strandgatan vy

Nya restauranger i Umeå

Det pågår en kulinarisk boom i vår destination sedan en tid tillbaka. Nya restauranger har- eller planeras öppna och levererar nya trender och smakäventyr till såväl Umeåbor som inresande besökare.

 

Bodegan

Restaurang Bodegan. Fotograf: STP Media

Nya restauranger och barer

Guilty Pleasure restaurang Umeå

Guilty Pleasure Café

Här snackar vi gott käk utan regler. Goda drinkar och tilltugg när som du helst känner för det i en vibrerande miljö. Här går det fort och presentationen är kvalitativ och enkel. No Fuzz! Pang på! Less is more! Mer familjärt än Kalle på jul – Guilty Pleasure helt enkelt.

Tonka Strangatan restaurang Umeå

Tonka Strandgatan

Modern, mysig och avslappnad restaurang där mycket av råvarorna kommer från norrländska skogar och gårdar. Utbudet på menyn varieras regelbundet efter säsong och känsla.

Facit Bar

FACIT BAR

Med Svenska destillerier, lokala råvaror och gamla konserveringsmetoder siktar Umeås nya barsatsning Facit Bar på att bli en av världens bästa barer. Öppnar i december 2021.

Rökstugan BBQ Personal

Rökstugan BBQ

Rykande mathak huserat på Västerslätts industrigräns mot Rödäng. Här bjuds man på vedeldad kärlek där Texas infuseras med Norrland. 

Fler nyöppnade restauranger & barer

  • Garden BarSalladsbar med ett stort utbud av fräscha och matiga sallader med kött, fisk, kyckling eller veganaska alternativ som vi plockas ihop när du beställer

  • Lilla Torget i Avion Shopping - Här hittar man bowls med fräscha råvaror, färskpressade juicer och annat gott tillagat med omsorg och kärlek.

  • Brödernas i Avion Shopping - Brödernas är en snabbt växande restaurangkedja som serverar hamburgare och pizza av bästa kvalité. (Öppnar snart)

  • Smak bar och bistro - Här är visionen att skapa en plats där det känns som att kliva in i ett hem, någonstans att stanna av och samtidigt dela den passion restaurangen har för goda smaker. 

  • Lion Bar - För Lion Bar handlar det om upplevelsens helhet i folkets bar. Allt från den enkla men goda maten till den kalla drycken - alltid till bästa möjliga pris.

  • Hälsobaren - Erbjuder dig som ett gäst ett hälsosammare alternativ i vardagen, med fräscha sallader och smoothies. Snabbt, enkelt och gott med smakrika och nyttiga råvaror. 

  • Östra Kyrkogatan – kvarterskrog känd för sina fantastiska burgare, napolitansk pizza, soppa, pasta och sallad.