Tonka Strandgatan vy

Nya restauranger i Umeå

Det pågår en kulinarisk boom i vår destination sedan en tid tillbaka. Nya restauranger har- eller planeras öppna och levererar nya trender och smakäventyr till såväl Umeåbor som inresande besökare.

 

Brasseri NòrBrasseri NÒR. 

Nya restauranger och barer

Basta

Basta

Livfullt, färgsprakande och familjärt. Njut av italienska klassiker med modern twist och extraordinär inredning. Mitt i centrala Umeå.

 

Taps&

Taps&

Med drycken i centrum får menyn följa därefter. Portarna till Umeås första taproom med öl direkt från bryggeriet i Piteå har öppnats. Öl i världsklass för alla vardagstillfällen tillsammans med riktigt schysst Street-Style tacos!

granna matbar

Granna Matbar

Granna Matbar är en intim och stimmig kvarterskrog på Teg i Umeå. Med känsla för det enkla skapar de matglädje från hjärtat, utan krusiduller.

Kajen

Kajen

Umeås enda Mackeria! Här serveras mackor utöver det vanliga där varje macka är en smakbomb med influenser från alla möjliga kulturer. Lägg till stans schysstaste utsikt på det så är vi i hamn, på Kajen.

Fler nyöppnade restauranger & barer

 • Bygden - Serverar kreativa sallader, wraps och riktigt gott fika. Allt lagat från grunden i restaurangen, baserat på noggrant utvalda råvaror och lokala delikatesser. Caféet finns i anslutning till Bildmuséet.

 • Lilla Krogen - Avslappnad Bistro med rätter som är till för att delas. Med fokus på högkvalitativa och ekologiska råvaror i säsong serverar de sin tolkning av bistronomi.

 • FACIT BAR - Med Svenska destillerier, lokala råvaror och gamla konserveringsmetoder siktar Umeås nya barsatsning Facit Bar på att bli en av världens bästa barer.

 • Tonka Strandgatan - Modern, mysig och avslappnad restaurang där mycket av råvarorna kommer från norrländska skogar och gårdar. Utbudet på menyn varieras regelbundet efter säsong och känsla.

 • Brasseri NÒR - Restaurang med takterrass precis intill Umeälven där du kan njuta av kockars kreativitet och mod. Ingredienser från lokala sjöar och skogar. 

 • Rå:Bra Sushi - Asiatiska rätter med latinska influenser som lagas nordiska råvaror (så långt det går). Leonardo som driver restaurangen har lång erfarenhet både från det japanska och italienska köket. 

 • Guilty Pleasure Café - Här snackar vi gott käk utan regler. Goda drinkar och tilltugg när som du helst känner för det i en vibrerande miljö. Här går det fort och presentationen är kvalitativ och enkel. No Fuzz! Pang på! Less is more! Mer familjärt än Kalle på jul – Guilty Pleasure helt enkelt.

 • Novas Steakhouse - Här serveras lunch på vardagar och en á la carte meny med en variation av kött, fisk och vegetariskt. Testa gärna kött i restaurangets smoker "low&slow” och deras egna BBQ.

 • Brödernas i Avion Shopping - Brödernas är en snabbt växande restaurangkedja som serverar hamburgare och pizza av bästa kvalité. 

 • Restaurang Östra Kyrkogatan– kvarterskrog känd för sina fantastiska burgare, napolitansk pizza, soppa, pasta och sallad.

 • Rökstugan BBQ - Rykande mathak huserat på Västerslätts industrigräns mot Rödäng. Här bjuds man på vedeldad kärlek där Texas infuseras med Norrland.