Tonka Strandgatan vy

Nya restauranger i Umeå

Det pågår en kulinarisk boom i vår destination sedan en tid tillbaka. Nya restauranger har- eller planeras öppna och levererar nya trender och smakäventyr till såväl Umeåbor som inresande besökare.

 

Brasseri NòrBrasseri NÒR. 

Nya restauranger och barer

Basta

Basta

Livfullt, färgsprakande och familjärt. Njut av italienska klassiker med modern twist och extraordinär inredning. Mitt i centrala Umeå.

 

Taps&

Taps&

Med drycken i centrum får menyn följa därefter. Portarna till Umeås första taproom med öl direkt från bryggeriet i Piteå har öppnats. Öl i världsklass för alla vardagstillfällen tillsammans med riktigt schysst Street-Style tacos!

granna matbar

Granna Matbar

Granna Matbar är en intim och stimmig kvarterskrog på Teg i Umeå. Med känsla för det enkla skapar de matglädje från hjärtat, utan krusiduller.

Kajen

Kajen

Umeås enda Mackeria! Här serveras mackor utöver det vanliga där varje macka är en smakbomb med influenser från alla möjliga kulturer. Lägg till stans schysstaste utsikt på det så är vi i hamn, på Kajen.

Fler nyöppnade restauranger & barer

  • Bygden - Serverar kreativa sallader, wraps och riktigt gott fika. Allt lagat från grunden i restaurangen, baserat på noggrant utvalda råvaror och lokala delikatesser. Caféet finns i anslutning till Bildmuséet.

  • Lilla Krogen - Avslappnad Bistro med rätter som är till för att delas. Med fokus på högkvalitativa och ekologiska råvaror i säsong serverar de sin tolkning av bistronomi.

  • Brasseri NÒR - Restaurang med takterrass precis intill Umeälven där du kan njuta av kockars kreativitet och mod. Ingredienser från lokala sjöar och skogar. 

  • Rå:Bra Sushi - Asiatiska rätter med latinska influenser som lagas nordiska råvaror (så långt det går). Leonardo som driver restaurangen har lång erfarenhet både från det japanska och italienska köket. 

  • Novas Steakhouse - Här serveras lunch på vardagar och en á la carte meny med en variation av kött, fisk och vegetariskt. Testa gärna kött i restaurangets smoker "low&slow” och deras egna BBQ.

  • Kappa Bar - Här erbjuds alla former av spel och gaming, matborden är utrustade med konsoler för en kul upplevelse, kombinera det med lekfull otraditionell streetfood.