Tonka Strandgatan vy

Nya restauranger i Umeå

Det pågår en kulinarisk boom i vår destination sedan en tid tillbaka. Nya restauranger har- eller planeras öppna och levererar nya trender och smakäventyr till såväl Umeåbor som inresande besökare.

 

Brasseri NòrBrasseri NÒR. 

Nya restauranger och barer

Facit Bar

FACIT BAR

Med Svenska destillerier, lokala råvaror och gamla konserveringsmetoder siktar Umeås nya barsatsning Facit Bar på att bli en av världens bästa barer.

Tonka Strangatan restaurang Umeå

Tonka Strandgatan

Modern, mysig och avslappnad restaurang där mycket av råvarorna kommer från norrländska skogar och gårdar. Utbudet på menyn varieras regelbundet efter säsong och känsla.

Restaurang Nór

Brasseri NÒR

Restaurang med takterrass precis intill Umeälven där du kan njuta av kockars kreativitet och mod. Ingredienser från lokala sjöar och skogar. Restaurangen öppnar den 27 september. 

Guilty Pleasure restaurang Umeå

Guilty Pleasure Café

Här snackar vi gott käk utan regler. Goda drinkar och tilltugg när som du helst känner för det i en vibrerande miljö. Här går det fort och presentationen är kvalitativ och enkel. No Fuzz! Pang på! Less is more! Mer familjärt än Kalle på jul – Guilty Pleasure helt enkelt.

Fler nyöppnade restauranger & barer

 • Kaffe cava – Ett lokalt bubbelhak med ett mindre men exklusivare sortiment. En systerkrog till GP:s. Allt kaffe kommer från Costas i Umeå, och bland barens sex olika cocktails innehåller alla antingen kaffe, cava eller både och. Matkonceptet är att allt serveras på våffla. 

 • Novas Steakhouse - Här serveras lunch på vardagar och en á la carte meny med en variation av kött, fisk och vegetariskt. Testa gärna kött i restaurangets smoker "low&slow” och deras egna BBQ.

 • Klang Market i Utopia Shopping - Brunch, lunch, middag AW-paket och cocktail-bar. Vad mer kan man önska? 

 • Viskningar och Rop - Med 30-årsjubiléet kom en grand re-opening i Scandic Plazas härliga restaurang. När vädret sviker öppnar Verandan sin varma famn för hungriga gäster.

 • Lilla Torget i Avion Shopping - Här hittar man bowls med fräscha råvaror, färskpressade juicer och annat gott tillagat med omsorg och kärlek.

 • Brödernas i Avion Shopping - Brödernas är en snabbt växande restaurangkedja som serverar hamburgare och pizza av bästa kvalité. 

 • Smak bar och bistro i MVG gallerian -  Här är visionen att skapa en plats där det känns som att kliva in i ett hem, någonstans att stanna av och samtidigt dela den passion restaurangen har för goda smaker. 

 • Lion Bar - För Lion Bar handlar det om upplevelsens helhet i folkets bar. Allt från den enkla men goda maten till den kalla drycken - alltid till bästa möjliga pris.

 • Hälsobaren - Erbjuder dig som ett gäst ett hälsosammare alternativ i vardagen, med fräscha sallader och smoothies. Snabbt, enkelt och gott med smakrika och nyttiga råvaror.

 • Restaurang Östra Kyrkogatan– kvarterskrog känd för sina fantastiska burgare, napolitansk pizza, soppa, pasta och sallad.

 • Rökstugan BBQ - Rykande mathak huserat på Västerslätts industrigräns mot Rödäng. Här bjuds man på vedeldad kärlek där Texas infuseras med Norrland.

 • Allstar - Sportbar som har öppnat på Vasaplan