Påsk är ett tecken på längre, varmare och ljusare dagar. En ledig tid att fylla med roliga utflykter och aktiviteter. Här kommer våra bästa tips för påsken!
Informationen gäller för påsken 2023!

Aktiviteter under påsklovet 

2023

Curiosum  påsk

Påsklov på Curiosum 
Upplev ett spännande påsklov fullt av vetenskapliga upptäckter och aktiviteter. Äggsperimentera och följ med på hisnande filmäventyr ut i rymden och in i andra världar. En ny film varje dag. 
När: 11-16 april. Mer om Curiosum

Påskägg Visit Umeå

Leta påskägg i Umeå centrum
Runt om i centrum gömmer sig åtta påskägg i åtta olika skyltfönster. Ta med familjen, kompisen, mormor eller syrran och gå den spännande jakten. På bilden ser du hur äggen du ska leta efter ser ut. Klicka på länken till formuläret, fyll i namnet på butiken där respektive ägg finns. Om du hittar alla påskharens gömda ägg har du chans att vinna ett presentkort, värde 2000 kr.
När: 2-16 april. Formulär

Fler tips för familjen

Umedalens skulpturpark

Umedalens skulpturpark
Konst <3 Påsk = Sant! Ta med hela familjen på en spännande konstrunda utomhus. I Umedalens skulpturpark kan du upptäcka ett fyrtiotal verk utplacerade mellan husbyggnader och träddungar. Spana efter glaskuben du kan gå in i, de gigantiska ögonen, badkaren som är nedstuckna i marken och hästen högt upp i skyn.
Mer om Umedalens skulpturpark

Påsk på Gården
Aktiviteter med anknytning till påsken och möten med gårdens alla roliga djur
När: 1-2, 7-16 april. Mer om Mickelbo Gård

Besök ett naturreservat
Packa ryggsäcken med lunch eller fika och gör en utflykt till ett naturreservat. Det finns mycket spännande att upptäcka i naturen och du får en härlig dag i naturen.  
Mer om våra naturreservat

Teater - #Jeanne
 En teaterföreställning för gamla och unga (högstadiet). Den handlar om räddning, ansvar och hopp. 
 När: 15 april. Mer om #Jeanne

Roliga familjerestauranger

För dig som gärna kombinerar måltiden med en aktivitet kan vi tipsa om O´Learys som erbjuder bowling, Orangeriet som har boule och shuffleboard och Pinchos med cirkustema.