Äntligen påsklov. Inför veckan har vi samlat våra bästa tips på spännande aktiviteter, pyssel, utmaningar, äventyr, upplevelser med djur och mycket mer!

Informationen gäller för påsken 2024 och är därför inte längre aktuell!

Aktiviteter under påsklovet 

 

Curiosum påsk


Påsklov på Curiosum 
Missa inte de äggsalterande påsklovsaktiviteterna på Curiosum. Ta med familj och vänner, experimentera, upplev hisnande filmäventyr och låt kreativiteten flöda i vår påskverkstad i Makerspace. 

När: 2-7 april, kl. 10-17.
Mer om Curiosum

Påskjakt i Umeå centrum

Påskjakt i Umeå centrum
Gå på påskjakt i Umeå centrum. Med hjälp av mobilen tar du del av Tihis magiska värld och hittar ledtrådar till de fem gömda skatterna.

När: 28 mars - 7 april
Mer om påskjakten

Bildmuseet Bildverkstad


Bildverkstad 
På Bildmuseet kan barn, unga och vuxna skapa tillsammans. Museets konstpedagoger hjälper dig att komma i gång och alla är välkomna oavsett erfarenhet. Teman och tekniker hämtas från någon av de utställningar som pågår. 

När: 28/3-31/3 och 3-7/4, kl. 12:00-17:00
Mer om Bildmuseet

Hundspann i Granö

Boka ett hundspannsäventyr!
Spruce Island Husky i Granö erbjuder turen ”Taste of Mushing” under påsklovet. Turen tar 1 ½ timme och du har möjlighet att åka buss från Umeå då turen är anpassad efter ordinarie bussturlista. 

Tur 1: start 10:00 - 11:30. Buss från Umeå avgår 09:00 och tillbaka 12:35.
Tur 2: start 13:30 - 15:00. Buss från Umeå 12:25 och tillbaka 15:15 eller 16:55.

När: 2/4 - 7/4
Mer om turen & bokning

Skulpturpark och Mickelbo

Påsk på Mickelbo Gård
På gården har påskharen förberett en äggjakt, häxan kokar slajm och du får möta gårdens alla roliga djur både ute och inne. Prova på att rida ponny eller åsna. Ta en paus i gårdens café.
Mer om Mickelbo Gård

Umedalens skulpturpark
Ta med hela familjen på en spännande konstrunda utomhus. I Umedalens skulpturpark kan du upptäcka ett fyrtiotal verk utplacerade mellan husbyggnader och träddungar. Spana efter glaskuben du kan gå in i, de gigantiska ögonen, badkaren som är nedstuckna i marken och hästen högt upp i skyn.
Mer om Umedalens skulpturpark

Besök ett naturreservat
Packa ryggsäcken med lunch eller fika och gör en utflykt till ett naturreservat. Det finns mycket spännande att upptäcka i naturen och du får en härlig dag i naturen.  
Mer om våra naturreservat

Utomhusaktiviteter i Tavelsjö
På sjön kan du fiska, åka skridskor och spark. Sundlingska Gården har både mat och fika, här kan du dessutom hyra både spark, snöskor, skidor och långfärdsskridskor. Utmana dig själv på Tavelsjöberget, Tio Toppar Tavelsjö är en besöksguide som hjälper dig att hitta upp på tio berg i Tavelsjöbygden.
Mer om Tavelsjö

Roliga familjerestauranger

För dig som gärna kombinerar måltiden med en aktivitet kan vi tipsa om O´Learys som erbjuder bowling, Orangeriet som har boule och shuffleboard och Pinchos med cirkustema.