Första gången i Umeå? Kanske ditt första rally? Oroa dig inte! Här har vi sammanställt en lista med användbara tips för att göra din upplevelse så bra som möjligt.
(Denna information är inte längre aktuell)

Bra att tänka på inför ditt rallybesök

Vi vill att ditt rallybesök ska bli en upplevelse. Evenemanget genomförs utomhus och det kan bli mycket stillastående. För att du inte ska glömma något i planeringen har vi sammanställt en lista med tips.

rally-hopp

Kontant/Cash Only på sträckorna

På Rally Swedens sträckor i skogen utanför Umeå kommer betalmedlet vara kontanter och därför är det viktigt att förbereda sig. Försök ta ut kontanter så det räcker innan folkfesten drar i gång så du inte fastnar vid någon bankomatkö eller liknande. Se även till att du kan förvara dessa kontanter på ett tryggt sätt. Lämna till exempel inga kontanter i bilen om du tagit den till någon av de av rallyt anvisade parkeringarna.

På Rally-områdena inne i Umeå kommer går det bra att betala med kort eller Swish.

På Forex Bank (Renmarkstorget 7) kan du växla valutor.

Här hittar du bankomater i Umeå

 

Undvik tråkigheter - Lär dig om säkerhet under Rally Sweden

Motorblog of Sweden har tillsammans med polisen och Rally Sweden tagit fram en informationsvideo gällande säkerhet. Här talar de om trafik, skoterkörning och publiksäkerhet. Se filmen och var helt förberedd inför rallyt så du slipper tråkigheter, för en så trygg rally-upplevelse som möjligt.

Se filmen här

Polisen har samlat bra information kopplat till säkerhet och planering under Rally Sweden.

Läs mer här

 

Kläder

Rallyt hålls mitt i vintern och du borde klä dig därefter. Ta på dig dina varmaste kläder, handskar, halsduk, mössa och ha med ett extra par sockor.

 

Varm dryck och mellanmål

En varm dryck som kaffe, te eller varm choklad kan verkligen hjälpa dig att hålla värmen och njuta av eventet. Dessutom vet du aldrig när du kan komma att behöva ett mellanmål för lite extra energi.

 

Ta dig runt

Oavsett om du är hemmahörande i Umeå eller om du besöker Umeå för första gången så är det viktigt att veta hur du tar dig runt. Det går många bussar till rallyts olika områden med utgångspunkt från Vasaplan nära Rådhustorget. Ska du ta bil är det viktigt att vara i tid för att hitta parkering så du inte missar dyrbar rallytittartid. Glöm inte att det går utmärkt att ta sig runt i Umeå med cykel året om, från centrum tar det inte mer än fem minuter till arenaområdet och Röda ladan med cykel.

Bussar

För att minska trafiken i staden och göra det lättare för dig som ska ta dig runt under Rally Sweden har det satts in extra mycket bussar under rallydagarna. Du som har rallybiljett åker dessutom GRATIS med alla bussar INOM UMEÅ (Citybussar, Ultra och Flygbussen). Bussar till sträckorna utanför Umeå måste bokas i förväg.

Information om transport under Rally Sweden

Information om bussar under Rally Sweden på Tabussens hemsida

Information om bussar till sträckorna

Parkering

Rally Sweden anordnar GRATIS PARKERING i anslutning till områdena, men dessa platser är så klart begränsade så var i god tid så du inte missar något.
Parkering i Umeå stad i övrigt kan du hitta information om hos UPAB eller Aimo park. (Denna parkering är inte gratis).

Allmänna frågor och svar gällande parkering och transport i Umeå

 

En plats att vila

Du kommer nog stå och gå runt en hel del under rallyt, men glöm inte att vila. Ta med en fällstol eller sittunderlag om du inte har tillgång till någon sittplats vid Röda Ladan.

 

Akta hörseln

Alla älskar inte mullrande motorer, så ibland behöver våra öron lite extra hjälp för att inte bli skadade. Ta med öronproppar eller något liknande för säkerhetsskull och njut av ljuden på ett tryggt sätt!

FAQ - Rally Sweden

Frågor och svar gällande Rally Sweden.

rally-sweden-faq-publik