Första gången i Umeå? Kanske ditt första rally? Oroa dig inte! Här har vi sammanställt en lista med användbara tips för att göra din upplevelse så bra som möjligt!

Bra att tänka på inför ditt rallybesök

Vi vill att ditt rallybesök ska bli en upplevelse. Evenemanget genomförs utomhus och det kan bli mycket stillastående. För att du inte ska glömma något i planeringen har vi sammanställt en lista med tips.

rally-hopp

Kontant/Cash Only på sträckorna
På Rally Swedens sträckor i skogen utanför Umeå kommer betalmedlet vara kontanter och därför är det viktigt att förbereda sig. Försök ta ut kontanter så det räcker innan folkfesten drar i gång så du inte fastnar vid någon bankomatkö eller liknande. Se även till att du kan förvara dessa kontanter på ett tryggt sätt. Lämna till exempel inga kontanter i bilen om du tagit den till någon av de av rallyt anvisade parkeringarna.

På Red Barn Arena i Umeå kommer går det bra att betala med kort eller Swish.

På Forex Bank (Renmarkstorget 7) kan du växla valutor.

Här hittar du bankomater i Umeå

Undvik tråkigheter - Lär dig om säkerhet under Rally Sweden
Motorblog of Sweden har tillsammans med polisen och Rally Sweden tagit fram en informationsvideo gällande säkerhet. Här talar de om trafik, skoterkörning och publiksäkerhet. Se filmen och var helt förberedd inför rallyt så du slipper tråkigheter, för en så trygg rally-upplevelse som möjligt.

Se filmen här

Viktig information från polisen inför Rally Sweden 
Tips till besökare och allmänhet!

Väskförbud och visitering på Red Barn Arena
Mer information

Kläder
Rallyt genomförs mitt i vintern och du bör klä dig därefter. Ta på dig dina varmaste kläder, handskar, halsduk, mössa och ta med ett extra par varma sockar.

Varm dryck och mellanmål
En varm dryck som kaffe, te eller varm choklad kan verkligen hjälpa dig att hålla värmen och njuta av eventet. Dessutom vet du aldrig när du kan komma att behöva ett mellanmål för lite extra energi.

Ta dig runt
Det går många bussar till rallyts olika områden med utgångspunkt från Vasaplan nära Rådhustorget. Ska du ta bilen är det viktigt att vara i tid för att hitta parkering så du inte missar dyrbar rallytittartid. Glöm inte att det går utmärkt att ta sig runt i Umeå med cykel året om, från centrum tar det inte mer än fem minuter till arenaområdet och Red Barn Arena med cykel.

Bussar
För att minska trafiken i staden och göra det lättare för dig som ska ta dig runt under Rally Sweden finns extra många bussar som trafikerar under rallydagarna.

Åk lokalbuss under Rally Sweden. Mer bussinformation.  

Citybuss mellan Vasaplan/Umeå centrum (Hållplats L) och Red Barn Arena. Tider hittar du här!

Med Rallybiljett åker du gratis (den dag biljett gäller för) med lokaltrafiken i Umeå (Ultra), flygbussen och de extra citybussarna under perioden 15-18 februari. Fri bussåkning gäller den dag/de dagar som din rallybiljett gäller. Barn under 15 år åker gratis med vuxen med giltig rallybiljett/festivalpass.

Bussar till sträckorna utanför Umeå måste bokas i förväg.
Boka plats på Rallybussen.  

Allmän information om busstrafiken.

Parkering
Rally Sweden anordnar Gratis parkering i anslutning till områdena, men dessa platser är så klart begränsade så var i god tid så du inte missar något.

Parkering i Umeå stad i övrigt kan du hitta information om hos UPAB eller Aimo park. (Avgiftsparkering).

Allmänna frågor och svar gällande parkering och transport i Umeå

Entré Red Barn Arena
Inga väskor är tillåtna på arenaområdet och samtliga besökare kommer visiteras i entrén, kom därför i god tid till arenaområdet. 

En plats att vila
Du kommer nog stå och gå runt en hel del under rallyt, men glöm inte att vila. Ta med en fällstol eller sittunderlag om du inte har tillgång till någon sittplats vid Red Barn Arena.

Akta hörseln
Alla älskar inte mullrande motorer, så ibland behöver våra öron lite extra hjälp för att inte bli skadade. Ta med öronproppar eller något liknande för säkerhetsskull och njut av ljuden på ett tryggt sätt!

FAQ - Rally Sweden

Frågor och svar gällande Rally Sweden.

rally-sweden-faq-publik