Under sommaren erbjuder Tavelsjö en stor variation av upplevelser och aktiviteter. Här kan du paddla, klättra i berg, vandra, cykla och äta god lokalproducerad mat.

Vandra i vacker natur

I Tavelsjö hittar du ett kuperat och varierat landskap som är perfekt för vandring. Här hittar du flera vandringsleder och toppar med varierande svårighetsgrad. För varje berg finns en markerad stig från dess fot hela vägen upp till toppen. Bergen i Tavelsjö erbjuder allt från en kortare vandring på 0,5 km till en lite längre vandring på 2,1 km enkel väg. Mer om Tio Toppar Tavelsjö

Tavelsjö. Sjön. Foto Philip Avesand

Tavelsjön Runt - En fin vandringsled på 23 kilometer runt sjön. Du kan börja din vandring var som helst längs leden. Det finns flera rastplatser att stanna vid och njuta av de fantastiska vyerna runtom sjön. Leden är i första hand tänkt för vandring, men det går också bra att cykla. 

Tavelsjöleden -   En fantastisk vandringsled på 42 kilometer som utgår från centrala Umeå och som du kan vandra hela vägen till Tavelsjö. Leden är en kombination av skogs- och bergsstigar, grusvägar och småvägar och är tillgänglig större delen av året. Om du väljer att cykla längst leden får du en trevlig och bitvis utmanande cykling.

Vandring i Tavelsjö

Paddla på sjön

Tavelsjön är den största sjön i Umeå med en yta på 9,74 kvadratkilometer. Ett idealiskt vatten att paddla i som nybörjare eller van paddlare. Du kan hyra kanot, kajak eller sup bräda hos Tavelsjö kanot & kajak   

Tavelsjö. Paddling. natur

Här kan du äta och fika

Tavelsjö Wärdshus  serverar genuin, god och vällagad mat som är närproducerad, närodlad och ekologisk i den mån det går. Här hittar du också ett bra utbud av vegetarisk och vegansk mat. Vill du njuta av ett gott fika så har du kommit rätt. Här finns också en gårdsbutik med en blandning av produkter. 

Sundlingska Gården med råvaror som är biodynamiskt odlade från egen gård, Amandus odlingar. Här kan du både äta och fika gott. 
 

Missa inte...

Blåeld butiken för dig som tycker om tillbehör till trädgården. Här kan du köpa ljus, lyktor, fontäner, trädgårdsmöbler, trädgårdsdekorationer, keramik och mycket mer.