Umeå Locals

umeå locals slide

Ida Boija

ida boija

Ida Boija är artist, yogafantast och bibliotekarie, här tipsar hon om sommarens bästa häng i Umeå centrum. 

Bästa city-picknickplatsen är…
Broparken. Den är härlig eftersom den är nära centrum men inte mitt i. Tycker det är superfint att folk stadsodlar där också och att det finns lekplats för barn.  

En regnig sommardag…
Metar jag och min son nere vid älven och kanske besöker vi biblioteket. Vi gillar också att hänga på Bildmuseet och att fika efteråt på Bokcafé Pilgatan och handla skivor på Mingus som ligger i samma hus. Böcker, konst, fika OCH vinyler. Kan det bli bättre?

Barnvänlig middag på stan, då går vi till…
Smak i MVG, de har god mat och trevlig personal. Dom kör trubadurspelning rätt ofta om man gillar sånt. Marias Kök på Vasaplan har så god falafel och även där är det trevlig personal. Dom bjuder alla på kaffe och kaka efter maten och det är jättefint upplagt på tallrikarna. Ett falafel/kebabställe med fräsch känsla och lokalproducerad falafel. Och alltså den hemmagjorda MANGOSÅSEN, supergod. 

För att bli ompysslad går jag till…
Pia Stylist & Concept. Alla jättefina och det finns även begagnade designkläder och annat kul att köpa eller hyra där. Bra hållbarhetstänk på hela salongen! Har man skägg så rekommenderar jag John Q’s barbershop. Min kille gillar det stället nästan mer än mig, fiske och hans vinylsamling tillsammans. 

Favoritkaféet är…
Rost. Det är mysigt och eftersom jag är vegetarian så passar det mig perfekt. Jag gillar också Brobergs, det är så litet och personligt. Jag brukar sitta där ensam ibland och skriva med mina brusreducerande lurar på. Eller bara sitta och läsa en tidning och överhöra besökarna som sitter precis bredvid. Det är ett ställe där man lätt börjar prata med andra gäster, det är fint.